Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva intrebari despre PIC

Vizitator Mario_b

Postări Recomandate

Daca nu ai implementat ceea ce se cheama "debouncing" atunci trebuie sa o faci neaparat.Un intrerupator mecanic, atunci cand se inchide sau se deschide, baga mai multe impulsuri, nu doar unul, pentru cfa vibreaza contactele mecanice sau se formeaza arc electric.Debouncing-ul este o metoda prin care se filtreaza impulsurile parazite venite de la intrerupatoarele mecanice.Nu am citit tot topicul, daca aberez va rog sa imi dati 2 palme peste bot. Asta nu inseamna ca treaba cu debouncing-ul nu este adevarata. :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Abram Burel

4

• sofian

2

• CristianC

2

• cirip

1

Top autori în acest subiect

Fa debouncing soft, nu cu RC, ca se regleaza mult mai usor timpul de debouncing. Sau mai umbla la constanta de timp a grupului RC.La releele de calitate debouncing-ul trebuie sa fie de ordinul ms, la un intrerupator din ala la care contactele patineaza unul peste altul poti ajunge usor la sute de ms.In plus vad ca ai si pozitie intermediara la comutator. Sper ca nu iti ramane intrarea PIC-ului in aer cand esti pe pozitie intermediara.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Mario_b

Am o nedumerire: in Assembler exista instructiunea SLEEP dar in MikroC nu gasesc omologul ei.... Puteti sa ma ajutati?LE: Am gasit cum sa fac, pot scrie cod assembler si in compilatorul de C, deci am rezolvat problema...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna! Am citit cu atentie postul dvs, si as dorii sa fac si eu ceva asemantor. Nu sunt avansat in PIC-uri insa v-as ramane recunoscator pentru informatii legate de schema electrica si software!Va multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări