Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TVC Thomson Md. 51TCB 082 TX

virgil_19

Postări Recomandate

Va salut . Am o mare nebuloasa cu acest TVC. Toate tensiunile , mai putin pe grila 2 la tub , sunt OK. Tensiunea UG2  ( screen ) nu o pot marii mai mult de 23V , nici cu placa TK scoasa de pe tub. Filamentul se aprinde , dar imag. cetoasa si spalacita . Banuiesc traf. linii cu ,, probleme "la semireg. Screen. Astept o parere si o schema . Cu stima , Virgil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elmar

3

• Meta-fizica

3

• dan cod

2

• virgil_19

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

"Tensiunea UG2  ( screen ) nu o pot marii mai mult de 23V , nici cu placa TK scoasa de pe tub." - ce treaba are soclul ?

Editat de Meta-fizica
Link spre comentariu

Manifestarea prezentata , indica potentiomentru Screen , intrerupt.

Poate salveaza trafo , daca nu ............................... altul.

Editat de Meta-fizica
Link spre comentariu

Daca pe UG2 este consum mare sau poate chiar pe focus e normal ca si screenul sa fie aiurea.Plus ca eu cred ca TVul este thomas nu thomson.(asta nu are legatura cu defectul)Eu as schimba soclul prima data.

Link spre comentariu

da! e posibil ....si daca potentiometrul de focus nu are legatura cu masa ...ce poate sa faca?

cel mai simplu...inlocuirea trafului! nu cred ca se merita altfel de inprovizatii!

si da ! e posibil ca tensiunea de focus sa fie pusa la masa in soclul tubului cinecop...

am gasit la thomas ...chiar firul (focus)care duce la soclu  strapuns undeva unde trecea pe langa firul care duce la masa tubului...

Editat de elmar
Link spre comentariu

Va multumesc ptr. indicatii . Problema rezolvata . Cond.=2,2nf /1Kv cu rez int. Masurat pe capacimetru era 3,2nf , dar masurat cu ohm = 1,2 Mohm. Dupa inlocuire si reglaj  TVC functioneaza OK . Cu stima , Virgil .  PS. este buna si o schema , daca se poate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări