Yo4You Postat August 1, 2007 Partajează Postat August 1, 2007 Man asculta la mine pune BC640 in loc de facaturile alea sau 2n5551 si nu are cum sa se mai arda mai indicat ar fi 2n5551 are CE180V parca asa imi aduc aminte. Link spre comentariu
raduadi Postat August 1, 2007 Partajează Postat August 1, 2007 ok o sa incerc. dar nu sau ars aia. ai citit ce am scris? Link spre comentariu
Jules00 Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 Eu am folosit pt. npn KSP42 (clona MPSA42), pt. tz de bias un amarat de BD139, pt. prefinali TIP41C/42C, finali MJ15003/15004 si mi-a mers din prima. Inca ceva: am citit pe undeva ca rezistenta de bias ai pus-o pe valoarea maxima. Asta inseamna ca prin finali trece un curent mare (te apropii de clasa A). Eu zic sa duci rezistenta pe valoarea minima astfel incat sa nu ai cadere de tensiune pe tz de bias, fortand astfel functionarea ampului in clasa B pura. Bafta! Link spre comentariu
zal Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 Dupa cum arata masuratorile, ramura - e blocata si cea + e deschisa la maxim. Sigur nu e montat invers un prefinal?Finalii aia nu sint BD249/250C originali, trebuie sa arate ca in desenul cablajului. Verifica cond de bootstrap, ala de 100uF (trebuie unul de 50V)dintre rez de 3,3Kohmi si iesire, poate e in scc. Link spre comentariu
raduadi Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 da nu sunt originali..... dar nici nu am de unde sa fac rost de trz originali.rezistenta de bias e reglabilul multitura??? toata lumea imi spune sa pun rez la maxim nu la minim (aici mai bagat in ceatza rau de tot)cond de bootstrap este 100u/50V si nu este in scurt Link spre comentariu
raduadi Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 am schimbat rezistentele care sau ars. se comporta la fel. am masurat atent cam tot. daca cineva poate sa ma indrume ce as putea sai fac sa mearga (in afara de sa ma duc sa fac altul as fi recunoscator.am redus destul de mult valoarea pt VR1 si se incing ca naiba tranzistorii destul de repede mai ales BD249 (dar si ceilalti) deci cred ca trebuie setata la maxim cum spune si pe situl ESP. Link spre comentariu
zal Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 Pune un cond de 100pF ceramic si intre b-c la BD139. Link spre comentariu
raduadi Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 Man asculta la mine pune BC640 in loc de facaturile alea sau 2n5551 si nu are cum sa se mai arda mai indicat ar fi 2n5551 are CE180V parca asa imi aduc aminte.bc640 e pnp. eventual 639, nu?-in rest nu are nimeni idee care ar putea fi problema? am primit niste info ca as avea Q7, Q8 (din schema de mai sus) bushiti. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 BC639 da scuze dar numai stiam stiu ca este o serie de BC-uri din 6XX care au EC80V Link spre comentariu
raduadi Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 am pus cond de 100p si pe BD139. acesi situatie. am mai verificat odata traseele si sunt ok. vad ca nu mai are nimeni idei.... Link spre comentariu
niq_ro Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 verifica daca nu cumva se ating trasee... Link spre comentariu
raduadi Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 am verificat asta de mai multe ori :(. nu am scurturi. nu am piese puse gresit. m-am hotarat sa il mai fac odata sa vad daca iese. voi mai cumparat odata piesele si voi mia face un cablaj ca cel pe care lai pus tu pe threadul asta (asa macar voi avea certitudinea ca nu am montat piesele invers)vreau doar sa te intreb niq, dc ai 2 BD139 si un BD140? e diferit de schema initiala sau ai schimbat tu un BD140 in 139? si inca ceva, la ce m-as putea uita cand cumpar tranzistorii de la magazin sa stiu ca nu sunt facaturi. e vorba de toti tranzistorii. (bc456a, bd140/139, bd249c/250c)mersi de ajutor pt toti . Link spre comentariu
niq_ro Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 am gresit, din cauza vitezei :prayer:pana sa renuti la montajul asta, mai fa un mic test, lasa bazele prefinalilor in aer, ar trebui sa ai OV la ieisre sau pe aproape.. Link spre comentariu
raduadi Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 deci pe cablajul tau din pdf e pus un bd139 din greseala nu? sa nu pun si eu.am deconectat bazele prefinalilor. am 34V pe iesire. nu cred ca am ce sai mai fac nu..... Link spre comentariu
mircea888 Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 eu cand mai pateam sa am un montaj care nu functiona luam un multimetru si masuram toti rezistorii dar puneam bornele aparatului pe partea cu cablajul ca sa ma asigur ca rezistorii fac contact cu traseul cablajului.Treaba asta o faceam dupa ce ma asiguram ca nu am vreo greseala in schema si ca tranzistorii sunt ok, adica atunci cand mai aveam un pic si aruncam montajul.Bafta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum