Vizitator rdh30flda Postat Aprilie 21, 2007 Partajează Postat Aprilie 21, 2007 am modificat putin PCB-ul facut de piglett pt ca erau putin cam inghesuite piesele, iar luni ma duc sa cumpar placa si sa aplic metoda PnP. Am facut niste teste si am transferat tonerul pe hartie, deci trebuie sa imi iasa si pe placa.am o mica intrebare: trebuie izolati finalii de radiator? citisem ceva. Daca tai radiatorul in doua, mai este cazul sa izolez? Link spre comentariu
raduadi Postat Aprilie 21, 2007 Partajează Postat Aprilie 21, 2007 trebuie izolati finalii de radiator cu mica. din cate stiu e bine sa ii izolezi, chiar necesar.daca vrei am si varinata de eagle a pcbului, ma gandeam sa o postez cand e gata totul pt mine. eu le-am inghesuit ca nu imi plac mie circuitele prea aerisite. dar asta e optiunea fiecaruia. bafta multa si sa poastezi si daca il construiesti, eventual cu poze, cum l-ai facut, poti face pas cu pas. bafta inca o data. Link spre comentariu
XAN77 Postat Aprilie 22, 2007 Partajează Postat Aprilie 22, 2007 ma intereseaza pe mine versiunea eagle de sch+brd daca se poate Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 22, 2007 Partajează Postat Aprilie 22, 2007 rdh30flda Sa nu cumva sa faci prostia de a imparti radiatorul in 2 si sa pui trz finali de pe o ramura pe unul si cei de pe ramura cealalta pe celalalt. Nu se face asa cel putin din punct de vedere al supravegherii temperaturii trz finale, plus ca nu vei mai putea folosi radiatorul ca ecran prin legarea la masa. Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Aprilie 23, 2007 Partajează Postat Aprilie 23, 2007 Nu, m-a linistit piglett . Tot el mi-a mai dat niste sfaturi, iar dupa ce dau partialul trec la PCB (de-abia astept), si imi fac timp si de o plimbare la Petra. Dupa ce fac p3a-ul, il dotez si cu: http://sound.westhost.com/project97.htm PS: ma gandeam sa il impart in 4 initial :axe: . Acum il las cu mica si prind si PCB-ul cu suruburi ca sa nu joace. EDIT: CU ce iese tonerul de pe PCB???? Am folosit folie si s-a facut ca un strat perfect luciuos de plastic, nu e asa usor de scos ca cel facut cu foaia Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Aprilie 29, 2007 Partajează Postat Aprilie 29, 2007 revin cu o intrebare legata de racire: am o carcasa cu inaltimea de 7cm din care aproape 1 cm e ocupat de sasiu...de care pot scapa daca e cazul, desi as prefera sa il tin inauntru. am inteles ca am nevoie de cooler. Nu stiu cum sa asez piesele: postez acus o imagine "virtuala". E vorba si de tipul de radiator pe care il aleg, dar si de asezarea lui. Nu imi dau seama daca aerul de la cooler tb sa abia un traseu la fel de bine definit ca la calculator, sau doar sa bata putin in radiator. http://i15.tinypic.com/4z21jia.gif varianta3 extinsa: http://tinypic.com/view.php?pic=5y1vc4h ideea e ca tb sa fac o masca pentru a directiona aerul ar mai fi o idee, sa fac un traseu pt aer cu 2 coolere: unul introduce, altul elimina aer... astept pareri Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 rdh30flda, parerea mea e sa folosesti varianta 2. Am vazut in statii de putere >300W asa ceva, unde radiatoarele erau separate (unul pt. NPN altul pt. PNP). Si eu ma voi apuca luna asta de P3A si voi folosi tot 2 radiatoare cu un canal de aer intre ele. Desigur, sa pui 2 coolere (unul care introduce aer rece, altul care scoate aer cald) constituie un avantaj daca radiatoarele sunt aproipiate tare sau coolerul e slab. Eu voi alege varianta in care am pe un radiator si un PNP si un NPN + prefinalii montati pe radiator + rezistentele de putere 5W (decuplare mai buna a etajului de putere fata de cel de semnal mic). Voi folosi 2 perechi de diode puse in paralel pt. monitorizarea temperaturii (diodele de bias)....Voi vedea eu ce iese...cel mai rau caz o flama albastra :weedman: Link spre comentariu
zal Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 Jules00 sint curios ce faci daca nu poti imperechea diodele si vor avea variatii diferite a caderii de tensiune pe ele la aceeasi temperatura, sau mai rau daca cele 2 radiatoare se vor incalzi diferit. P.S. poate ai vazut cu 2 radiatoare dar erau fiecare ptr. cite un canal, cum ar trebui sa fie. Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 Nope....radiatoarele erau 2 pe fiecare canal....si fiind clone low-cost QSC aveau cele 2 diode puse numai pe unul din radiatoare (daca aveau asa ceva ca am vazut si variante care aveau diode numa pe prefinali). Stai ca ai dreptate...eu crezusem ca diodele au coeficient pozitiv ...dar de fapt e negativ parca -2mV/grad celsius....da, imi intra in ambalare termica toata "shandramaua".....pun diodele numai pe o pereche de finali, restul ii las la voia sortii :smt005 oricum statia va scoate vreo 300W max ca nu cred ca duce mai mult trafu si atunci ma voi afla in SOA pt. 2 perechi de MJ15003/15004 la temp mai ridicate.... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 Decit asa mai bine deloc. :smt003 Link spre comentariu
Vizitator SoulHunter Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 salut, ma gandesc sa fac si eu amplifu dar vreau sa-i pun si un preamplif si am mici nelamuriri rdh30flda spuneai ca vrei sa faci ca preamplif Rod Elliott (ESP) dar ala ii pe 2 canale (left si right) si amplifu de aici are un singur input intrebarea e daca merita sa construiesc preamplifu cu 2 canale sau pur si simplu sa-l fac doar cu unul si sa-l conectez la amplifu de aici. si o a 2-a intrebare: pot alimenta atat premaplifu cat si amplifu cu un transformator 15+15v? (cu stabilizari individuale 30v ptr amplif si 15v ptr preamplif) Link spre comentariu
Vizitator scormonel Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Acest amplificator are o hiba care duce la parlirea finalilor daca se incalzesc mai tare. Transistorul Q9 care este pentru compensarea termica a curentului de repaus este pus in mod gresit pe cablaj. El trebuie pus in contact termic cu radiatorul transistorilor finali, altfel la temperaturi ridicate, etajul final intra in clasa A si luand un curent de cativa amperi se distruge instantaneu prin ambalare termica. Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 SoulHunter, orice preamplificator il poti face in varianta mono, evident cu resurse mai putine :yawinkle: . Spune-mi care preamp l-ai vazut pe site-ul lui Rod. Cat despre alimentarea finalului la +/-15V nu vad de ce nu ar merge, atat ca nu vei putea scoate prea multa putere din el... Link spre comentariu
Vizitator SoulHunter Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 aici este preamplificatorul: http://sound.westhost.com/project97.htm eu ziceam de 15v pentru preamplif de pe site ca asa zice in schema dar ma gandeam la un transformator cu secundar 15+15v si sa folosesc dintr-o parte 15v pentru preamplif si total 15+15 pentru final ca sa aibe cat mai multa amplificare Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Aha....no poti sa faci urmatorul truc: alimentezi finalul la +/-30V (daca ai o asemenea sursa) si pt. a face +/-15V poti folosi linistit un 7815 si un 7915 sau 2 zennere de 15V, 2 rezistente si 2 condensatoare...si atunci vei avea disponibila mai multa putere (evident daca trafo iti permite asta!) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum