Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

irfp9240&240...fum din amplif

Vizitator kata_prof

Postări Recomandate

Vizitator kata_prof

am facut o statie cu respectivele(sunt niste module de la sorteh) am testat o zi inainte functionau corect, azi am zis sa mai fac niste teste, am o sg boxa si nici maacr mufa nu aveam, e posibil ca din cauza litzelor sa se fi atins si scurt=>>s-a incins si bum?a mers cam 2 minute, frigea juma de radiator(si e super mare) apoi a luat foc pur si simplu(la modu cel mai serios)daca a luat foc doar irfp9240-u merge doar ala schimat sau tre sa le inlocuiesc pe ambele?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

2

• Bogdi16

2

• sosoi

1

• Nemesis

1

Top autori în acest subiect

dai jos irfp240.Pui drena (pinul 2) printr-o rezistenta (intre 200ohmi si 1kohm) +12V (ii poti lua de la calculator) si sursa (pinul 3) o legi la masa.Grila(pinul 1) o legi prima data la sursa. Ar trebui sa masori intre drena si sursa aprox 12V.Apoi iei grila si o legi la drena. Masori intre drena si sursa intre 2 si 5V, oricum, mai putin decat in cazul precedent.Daca e asa atunci mosfetul e viu, altfel... :toimonster: Totusi sa ne spui si noua ce si cum ai masurat.

Link spre comentariu
Vizitator kata_prof

ptiu dracem-am uitat acuma la el si un picior e ars, adica nu mai exista..., mai e prins doar de pcb cam 4mm si in rest e gol :axe: crater nu prea e dar...nu se mai poate repara picioru...si pt cat o costa asta nu merita improvizatii dastea...ca din lene sa mufez cablu de la boxa s-a intamplat rahatu asta...nu vreau sa muncesc sa pice in 2 minute iar:(

Link spre comentariu
Vizitator kata_prof

tocmai ce am schimbat irfp240-ull-am alimentat si bum...a puscat 9240-ul dp acelasi amplif, cel pus acum e in stare impecabila :prayer: asta a fost ultima zvacnire de a termina statia, practic e gata...sunt in stand-by cu ea de luni de zile, e clar ca nu a fost sa fiecate probleme am putut sa am si cati ban am bagat de-a lungul timpului in rahatul asta imi luam ceva brand-name factory-made si terminam balciuo pun sub pat si acolo ramane...nu mai am nervi de ea, GATA! :supz: mersi de sfaturi si raspunsuri, dar NU MAI PUN MANA PE EA, statia asta E BLESTEMATA :axe:

Link spre comentariu

Da repede te mai enervezi :smt003 . Lipsa de experienta , ce sa-i faci ,se plateste . Mai toti care au ceva experienta au suportat "costul greselilor" mai mult sau mai putin. Ma indoiesc ca statia aia sa fie blestemata ; trebuia ca dupa ce ai schimbat irfp240 sa te uiti sa vezi ce ar mai putea fi stricat (pt ca, evident , mai era ceva :yawinkle: ) . Chiar daca ma repet a nu stiu cata oara e o idee f buna sa limitezi cu niste rezistente puse pe alimentare curentul consumat de montajul de reparat . Poate te razgandesti , faci rost de niste aghiazma si te apuci de lucru :smt003 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări