Vizitator kata_prof Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 am facut o statie cu respectivele(sunt niste module de la sorteh) am testat o zi inainte functionau corect, azi am zis sa mai fac niste teste, am o sg boxa si nici maacr mufa nu aveam, e posibil ca din cauza litzelor sa se fi atins si scurt=>>s-a incins si bum?a mers cam 2 minute, frigea juma de radiator(si e super mare) apoi a luat foc pur si simplu(la modu cel mai serios)daca a luat foc doar irfp9240-u merge doar ala schimat sau tre sa le inlocuiesc pe ambele? Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 dai jos irfp240.Pui drena (pinul 2) printr-o rezistenta (intre 200ohmi si 1kohm) +12V (ii poti lua de la calculator) si sursa (pinul 3) o legi la masa.Grila(pinul 1) o legi prima data la sursa. Ar trebui sa masori intre drena si sursa aprox 12V.Apoi iei grila si o legi la drena. Masori intre drena si sursa intre 2 si 5V, oricum, mai putin decat in cazul precedent.Daca e asa atunci mosfetul e viu, altfel... :toimonster: Totusi sa ne spui si noua ce si cum ai masurat. Link spre comentariu
Vizitator kata_prof Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 maine il desfac...si fac testuldar dupa cum a ars momentan pot afirma ca sunt 0% sanse sa mai fie in viata:D Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 Daca il vezi ars cu un crater in el nu are rost sa il mai testezi :toimonster: :smt064 Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 Daca il vezi ars cu un crater in el nu are rost sa il mai testezi :toimonster: :smt064Dc il descurajezi? :smt003 Link spre comentariu
Vizitator kata_prof Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 ptiu dracem-am uitat acuma la el si un picior e ars, adica nu mai exista..., mai e prins doar de pcb cam 4mm si in rest e gol :axe: crater nu prea e dar...nu se mai poate repara picioru...si pt cat o costa asta nu merita improvizatii dastea...ca din lene sa mufez cablu de la boxa s-a intamplat rahatu asta...nu vreau sa muncesc sa pice in 2 minute iar:( Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 Las-o balta!Schimba-i si data vitoare fii mai grijuliu!Graba strica treaba! Link spre comentariu
sosoi Postat Noiembrie 17, 2006 Partajează Postat Noiembrie 17, 2006 Am si eu o intrebare Pana la ce temperatura constanta (ex, 80C) pot sa merg cu finalii fara sa ii ard sau sa se strice calitatea sunetului din cauza supraincalzirii jonctiunii Link spre comentariu
Vizitator kata_prof Postat Noiembrie 21, 2006 Partajează Postat Noiembrie 21, 2006 tocmai ce am schimbat irfp240-ull-am alimentat si bum...a puscat 9240-ul dp acelasi amplif, cel pus acum e in stare impecabila :prayer: asta a fost ultima zvacnire de a termina statia, practic e gata...sunt in stand-by cu ea de luni de zile, e clar ca nu a fost sa fiecate probleme am putut sa am si cati ban am bagat de-a lungul timpului in rahatul asta imi luam ceva brand-name factory-made si terminam balciuo pun sub pat si acolo ramane...nu mai am nervi de ea, GATA! :supz: mersi de sfaturi si raspunsuri, dar NU MAI PUN MANA PE EA, statia asta E BLESTEMATA :axe: Link spre comentariu
Nemesis Postat Noiembrie 27, 2006 Partajează Postat Noiembrie 27, 2006 Da repede te mai enervezi :smt003 . Lipsa de experienta , ce sa-i faci ,se plateste . Mai toti care au ceva experienta au suportat "costul greselilor" mai mult sau mai putin. Ma indoiesc ca statia aia sa fie blestemata ; trebuia ca dupa ce ai schimbat irfp240 sa te uiti sa vezi ce ar mai putea fi stricat (pt ca, evident , mai era ceva :yawinkle: ) . Chiar daca ma repet a nu stiu cata oara e o idee f buna sa limitezi cu niste rezistente puse pe alimentare curentul consumat de montajul de reparat . Poate te razgandesti , faci rost de niste aghiazma si te apuci de lucru :smt003 . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum