Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alarma flacara de veghe stinsa

costy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

8

• yo9hrb

5

• pegas

2

• amper

1

Top autori în acest subiect

Nu ne-o lua in nume de rau, poti pune si alarma antiaeriana pe centrala, incercam sa-ti spunem ca ceva nu-i in regula. Nu vrea nimeni sa te vada la stirile de la ora 5. Poate iti aduci aminte de sportivii aia care au murit le Busteni acum cativa ani. Am cercetat cazul (d.p.d.v. tehnic). Era o centrala care nu avea tirajul corespunzator (proprietarul a facut economie de 2m de tubulatura). A mai avut probleme cu centrala si a contactat un "electricean" meserias care a anulat o protectie (sfantul strap). Urmarea s-a vazut.

Link spre comentariu

Tocmai faptul ca se stinge flacara de veghe. Asta e un semnal ca ai probleme pe partea de alimentare cu gaze sau pe partea de evacuare (mai putin probabil, totusi). Flacara aia nu are voie sa se stinga.Totusi, ce tip de centrala este? Mai am ceva documentatii, acolo se da manifestarea defectului si cauza. Poate se gaseste o solutie. Acu' nici sa te scoli de 5 ori pe noapte sa aprinzi flacara nu-i o solutie.

Link spre comentariu

cu evacuarea nu cred ca sunt probleme;poate la regulator.am mai patit o chestie:la un mom dat contorul de gaze de la usa(avem separare de gaze)scartaia si facea urat,pana la urma gazele aveau presiune atat de mica incat se stingea flacara de la aragaz;dupa schimbarea contorului nici flacara de la centrala nu se mai stingea asa de des.regulatorul asta se poate regla?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

In concluzie:1 Ai probleme de vant; incearca sa instalezi un "ecran" care sa protejeze evacuarea de suflul "invers" de la vant.2 Daca este ceva in neregula cu debitul spre flacara de veghe, reglajul e chestie de specialitate3 Nu stiu daca centrala ta are detector de flacara (dar din context deduc ca totusi exista, deoarece ti se opreste gazul spre arzatorul principal)O idee ar fi de preluat semnal de acolo pentru alarma, dar... orice interventie e riscanta, pentru ca se poate compromite siguranta in functionare. Alternative ar exista: montezi un senzor de temperatura pe tur si daca s-a stins, temperatura scade, si ti se declanseaza alarma. Ceva mai complicat este daca ai cronotermostat de ambianta: la trecerea de pe temperatura de confort pe temperatura de economie, cazanul "sta" o perioada mai mare...O alta posibilitate este de a folosi semnal din alimentarea pompei de circulatie (la majoritatea cazanelor murale, pompa functioneaza odata cu arzatorul si apoi un timp dupa aceea. Daca arzatorul face o pauza mai lunga, pompa se opreste. Ar trebui sa existe si o temporizare, pentru a nu declansa alarma decat daca pompa sta pe loc mai mult timp (pe care urmeaza sa-l determini singur....Idem la senzorul de temperatura + cronotermostat).Solutiile nu-mi plac nici mie prea mult, dar au fost propuse in ideea de a risca cat mai putin sa compromiti siguranta in functionare. (NU TE JUCA CU GAZUL!!!). Totusi eu am senzatia ca punctul 1 va rezolva (simplu) problema ta!Toate cele bune!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări