Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unitra WS432

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

in sfarsit...am reusit reglarea curentului de mers in gol :aplauze ...am luat la verificat placutele care se prind de radiator si am gasit tranzistoarele T801/901 (bc238) schimbate cu bc548b care au fost montate fara respectarea terminalelor. Dupa inlocuirea si montarea corecta ca in schema (bc546), au aparut tensiunile despre care vorbeam ca nu le gasesc, si le-am reglat fara probleme la 500mv. Acum e cu totul altceva, la un volum mediu se simte ca lucreaza tranzistorii incalzindu-se un pic radiatorul...la volum mic ramane rece

Am intors si finalii, montandu-i in pozitie normala prin gaurirea radiatorului

Editat de gigiones
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

si pentru ca tot ploua afara, sa va spun ce am mai mesterit;

- am inlocuit puntea redresoare (B80C5000/3300) cu una GBJ10M de 10A 1000v ;

- am inlocuit si dioda redresoare D401 (BYP401/200) cu una HER303G de 3A 50...1000v

si parca simt ca traful de alimentare lucreaza mai rece dupa modificari...pot tine mana pe miezul metalic fara probleme !?, sa fie oare efectul temperaturilor mai reci de afara ?

Link spre comentariu

In idle cu volumul la minim si fara sarcina, radiatorul trebuie sa fie un pic caldut, daca sta rece la temperatura camerei biasul nu este corect reglat.

Pune si tu poze cu mestereala, fiinda este urit afara, si eu mi-am luat de mesterit  la munca un SMPS, deh comanda...

Spor la treaba!

Link spre comentariu

aici cateva foto dupa mestereala

http://www.postaonline.ro/232cg3b4rdwo/1.JPG.html

http://www.postaonline.ro/cd8m0mun29w5/2.JPG.html

http://www.postaonline.ro/hz8b27nrps0o/3.JPG.html

Ub-e reglat la 500mvCC, egal, pe ambele canale... as putea sa-l ridic pana la 550mv sa vad care e diferenta !!!

insa dupa cele intamplate cu el si schimbarea intregului etaj final, corectarea erorilor de la depanarile anterioare pe care le-am expus mai sus, si faptul ca nu m-am plictisit de el pana acum avand un sunet super clar, dinamic care m-a determinat sa-l ,,pun in raft'' si am dat alte amplifuri cotate mult superior acestui unitra !

Daca sunt si alte idei le accept cu placere !?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

arata bine de tot si merge la fel ...este ideal pentru cei pasionati de electronica, nu au de lucru si vor sa-si incalzeasca sculele din cand in cand  :rade: ...daca s-a dus ceva pe un canal-pai sa te tii nene, ca ai de lucru...nu are nici cea mai mica protectie :nerv 

vad ca pcb are trasate circuitul si gaurile pentru releu si protectie pe iesire...insa nu gasesc schema pentru aceast update !

post-197192-0-97797400-1406992953_thumb.jpg

Editat de gigiones
Link spre comentariu

e cam greu de ridicat schema...pozitia se afla la marginea pcb si accesul este posibil doar dupa demontarea platbandei (de 3cm) prinsa de sasiu si pe care este prinsa placa cu suruburi, distantiere etc...Acest lucru este posibil, am facut-o la demontarea radiatoarelor si schimbarea finalilor...dar parca nu as vrea sa-l mai fac bucati...am sa revin la o evantuala alta interventie..!

...oricum, multumesc @zal pentru intentie si bunavointa...ca intotdeauna :multumesc 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări