Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf alimentator

ASZ12

Postări Recomandate

salut!

astazi am achizitionat un transformator de la un bazar pentru o sursa reglabila,este foarte ,,generos'' insa c-am sarac in tensiunea de iesire,15v cu priza mediana,acum,intrebare,pot s-al folosesc in alimentarea unei surse ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ASZ12

3

• vera

2

• Badman

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Multe trafuri se pot folosi la multe surse, depinde ce vrei de la acea sursa :nas:

Schemele de multiplicare a tensiunii necesita condensatori f mari pt curenti nu tocmai mari. + ca tot ramane ceva brum

Link spre comentariu

Vasile, multumesc mult pt. informatie (omul cat traieste invata).

Dr. L -dupa cum ai afirmat, nu se stie la ce vrea sa utilizeze aceasta sursa. Daca dadea mai multe informatii, probabil nu mai recomandam aceasta schema. Asa...

Link spre comentariu

traful are sectiunea aprox 11,5 cm* si diametrul conductorului in secundar de 1,2(bobinat cu cate doua fire) si as vrea s-al folosesc la o sursa de alimentare care sa de-a macar 4 A. Cred ca varianta lui @miticamy e cea mai buna,multumesc tuturor pt ajutor!!

Link spre comentariu

Trafo asta pare a fi traf de UPS (mic).

Sectiunea de 11.5 cmp, nu o consider atat de 'generoasa'. L-as incadra ca un traf de putere medie, cel mult. Puterea in functie de sectiune ar fi undeva la 11.5x11.5=132.25VA. Daca mai scadem si pierderile ramanem cu un 100-110VA. Un conductor de 1.2mm in diametru suporta aprox 3.5A (la o densitate pe mmp de 3). Fiind doua in paralel ar insemna 7A.  7Ax15V (atentie ca tensiunea este in gol, probabil in sarcina scade undeva la 13.5-14V), ar fi potrivita cu puterea rezultata din calcul.

Cred ca se poate obtine si un 15V/4A pt o sursa stabilizata. Daca se face stabilizare pe ramura negativa, atunci se poate obtine o cadere de tensiune mica pe elementul regulator.

Atentie la alegerea elementului regulator, a radiatorului si a condensatorului de filtraj. Cu cat mai generoase, cu atat mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări