ASZ12 Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 salut! astazi am achizitionat un transformator de la un bazar pentru o sursa reglabila,este foarte ,,generos'' insa c-am sarac in tensiunea de iesire,15v cu priza mediana,acum,intrebare,pot s-al folosesc in alimentarea unei surse ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Adica, este 2 x 15V sau 2 x 7,5V ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Redresezi 15V cu o punte si poate obtii o sursa 0--12V la curentul generos dat de traf. Link spre comentariu
vera Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Poti obtine 4xU cu schema de la adresa (nu stiu cum sa atasez schema): http://i62.tinypic.com/2mrzof4 Spor Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 11, 2014 Administratori Partajează Postat Mai 11, 2014 Poti obtine 4xU cu schema de la adresa (nu stiu cum sa atasez schema): http://i62.tinypic.com/2mrzof4 Spor Uite aici... e simplu. Pe situl ala dai pe butinul view raw image, iei linkul si il postezi pur si simplu aici Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Multe trafuri se pot folosi la multe surse, depinde ce vrei de la acea sursa Schemele de multiplicare a tensiunii necesita condensatori f mari pt curenti nu tocmai mari. + ca tot ramane ceva brum Link spre comentariu
vera Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Vasile, multumesc mult pt. informatie (omul cat traieste invata). Dr. L -dupa cum ai afirmat, nu se stie la ce vrea sa utilizeze aceasta sursa. Daca dadea mai multe informatii, probabil nu mai recomandam aceasta schema. Asa... Link spre comentariu
ASZ12 Postat Mai 12, 2014 Autor Partajează Postat Mai 12, 2014 traful are sectiunea aprox 11,5 cm* si diametrul conductorului in secundar de 1,2(bobinat cu cate doua fire) si as vrea s-al folosesc la o sursa de alimentare care sa de-a macar 4 A. Cred ca varianta lui @miticamy e cea mai buna,multumesc tuturor pt ajutor!! Link spre comentariu
radusa Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Trafo asta pare a fi traf de UPS (mic). Sectiunea de 11.5 cmp, nu o consider atat de 'generoasa'. L-as incadra ca un traf de putere medie, cel mult. Puterea in functie de sectiune ar fi undeva la 11.5x11.5=132.25VA. Daca mai scadem si pierderile ramanem cu un 100-110VA. Un conductor de 1.2mm in diametru suporta aprox 3.5A (la o densitate pe mmp de 3). Fiind doua in paralel ar insemna 7A. 7Ax15V (atentie ca tensiunea este in gol, probabil in sarcina scade undeva la 13.5-14V), ar fi potrivita cu puterea rezultata din calcul. Cred ca se poate obtine si un 15V/4A pt o sursa stabilizata. Daca se face stabilizare pe ramura negativa, atunci se poate obtine o cadere de tensiune mica pe elementul regulator. Atentie la alegerea elementului regulator, a radiatorului si a condensatorului de filtraj. Cu cat mai generoase, cu atat mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum