Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa industriala reglabila 40V 6A

Vlad.Florin

Postări Recomandate

De curand am intrat in posesia unei surse reglabile de 40v si 6A care este in perfecta stare de functionare dupa ce i-am facut o mica revizie Intrebarea mea este urmatoarea , este posibil ca sursa aceasta sa aiba doar 6A nu de alta dar este un monstru de sursa si au fost nevoie de 2 persoane ca sa fie carata  De curos am cantarito si are 36 de kg

https://www.flickr.com/photos/77918780@N08/13974956630/

https://www.flickr.com/photos/77918780@N08/14158284911/in/photostream/

Editat de Dr.L
Am pus un titlu mai la obiect
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad.Florin

5

• gica70

2

• em2006

1

• Marian

1

Top autori în acest subiect

...este posibil ca sursa aceasta sa aiba doar 6A nu de alta dar este un monstru...

Da, e o sursa liniara, iar daca 6A debiteaza indiferent de tensiunea de iesire, nu e putin.

Randamentul e prost datorita caderii de tensiune pe elementul serie la tensiuni de iesire mici.

Link spre comentariu

Sper sa nu va induca in eroare borna verde din mijloc dar sursa respectiva are doar o singura iesire de 40 de volti de aceea intrebam daca nu sunt putini cei 6A 

Link spre comentariu

Mie mi se par mult mai mari de atat doua trafuri de 150w + o cutie un condesantori o racire pe finali respectivi si ce o mai fii avand acolo nu cred ca se ajunge la 36 de kg .....Ideea era ca mie mi se pare putin 6A si sursa e foarte voluminoasa si mare si exista gandul dezmembrari ei si de aceea am cerut si alte pareri sa vad daca merita dezmebrata sau tinuta asa cum este ea

Link spre comentariu

@Vlad, sursa pare a fi una generos dimensionata, adica este bine facuta, fiabila, adica merita pastrata asa cum este deoarece nu cred ca gasesti mereu o astfel de ocazie. Acuma ceea ce tu trebuie sa intelegi este ca puterea maxima disipata de radiator in regim continuu poate fi foarte mare la tensiuni mici, de cele mai multe ori radiatoarele pentru sursele liniare sunt mult subdimensionate, in cazul tau insa este unul generos si bine dimensionat pentru disipatia mare la iesire mica si curent mare, disipatie care poate depasi usor 200W si o asemenea putere in regim continuu nu este tocmai usor de disipat. Deci mie nu mi se pare putin 6A.

Link spre comentariu

Sper sa nu va induca in eroare borna verde din mijloc dar sursa respectiva are doar o singura iesire de 40 de volti de aceea intrebam daca nu sunt putini cei 6A 

Fabricantul sursei chiar a dorit sa ne deruteze cu acea borna verde marcata cu semnul "GND"? Si mai si conecta 10 tranzistori serie(TO3) pentru cei 6 amperi ? Pare incredibil. Dupa mine acea e o sursa  simetrica -20v .0v.+20v cu reglaj de tensiune si curent.

Link spre comentariu

Nu este Asa m crezut si eu la inceput ......in interior borna respectiva e legata la carcasa iar dei 40 de volti ii are intre bornele laterale + si -

Editat de Vlad.Florin
Link spre comentariu

Dupa cum scrie si mai sus: borna de mijloc e pur si simplu impamantarea, care e complet separata de iesiri!

Nu-i nici un fel de deruta, unele montaje trebuie legate la impanatare, in timp ce majoritatea nu.

Link spre comentariu

"Nu-i nici un fel de deruta, unele montaje trebuie legate la impanatare, in timp ce majoritatea nu."

Este obligatoriu, orice produs industrial de aceasta natura trebuie sa aiba acea borna.

Link spre comentariu

va multumesc mult pentru raspunsuri si cred ca o sa tin cont de raspunsul domnului Marian si o sa o pastrez intreaga Va trebui in schimb sa ii gasesc un loc unde sa o depozitez

Editat de Vlad.Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări