Vizitator traian2 Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 buna! sunt nou si asi avea o intrebare de curand un prieten de al meu mia dat un amplif mai vechi Teac As-m50 si mia spus ca este stricat intradevar lam desfacut si am vazut ca 3 din 4 tranzistori sunt in scurt iar intrebarea mea este de ude pot face rost de acesti tranzistori sau cu ce fel de tranzistori iasi putea inlocui pe toti 4 si pe langa acei tranzistori mai sunt arse niste rezistente dar pe acelea o sa le schimb eu. pardon amplificator vintage.... probleme Link spre comentariu
zal Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 (editat) Alţii noi, cît mai forţoşi, altfel se va strica cît de curînd, iar radiatorul ăla e o glumă. Io i-aş schimba cu unii în capsulă TOP3 ca BD245/246C, 249/250C, TIP35/36C, sau chiar 2SA1943/2SC5200 dacă încap pe radiator, eventual montaţi în altă poziţie şi făcute legăturile cu sîrme. Ceva extrem ar fi trz în capsulă TO3 ca MJ15003/15004, 15022/15023, 15024/15025... etc. Neapărat trebuie schimbate şi sărăciile de condensatori electrolitici din calea de semnal. Ptr cei cu valori mai mici, acum se produc cond nepolarizaţi mkt cu 5mm între craci şi tensiuni de la 16 la 50-63v şi capacităţi de la 1 la 10uF (exemplu Wima). Verifică tot, începînd cu alimentările, legăturile, cuplele, panglicile, toate conexiunile, caută lipituri reci şi rez devalorizate... etc. Va fi ceva de muncă la el. ........... Da rău mai arată bietul amplif. Io i-aş face şi o baie, să nu conţină şi ceva lighioane. Editat Mai 12, 2014 de zal Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 24, 2014 Partajează Postat Mai 24, 2014 Asta-i schema etajului final. Inainte de a inlocui tranzistorii defecti, verifica daca mai sint si alte componente cu probleme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum