Petrisor Ciocoiu Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 (editat) Salut, Am un aspirator care uruie(face zgomot) foarte tare, de 1 saptamana, dar l-am desfacut sa ii verific carbunii si nu erau dusi de tot, i-am pilit putin pe smirghel si rotorul l-am curatat putin dar degeaba, am vazut ca face si scantei , desi trage bine nu am ce zice dar e foarte zgomotos.. ce as putea sa fac cu el sa il arunc? se poate sa fie problema pe parte electrica? Mentionez ca miroase si a ars putin mai mult si se incinge ) Multumesc anticipat Editat Mai 11, 2014 de Petrisor Ciocoiu Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Scantei face orice motor cu perii (carbuni ) ? rulmentii sunt buni ?? Link spre comentariu
Petrisor Ciocoiu Postat Mai 11, 2014 Autor Partajează Postat Mai 11, 2014 Cum pot sa verific daca sunt rulmentii buni si mai exact care rulmenti cei de sus cei de jos ... Multumesc Dar de la ce anume se incalzeste foarte tare ? Link spre comentariu
yo9gcc Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Este posibil sa se incalzeasca si de la rulmenti, daca au joc mare atinge rotorul de stator si se incinge motorul dar e posibil sa fie si rotorul in scurt daca face scantei la carbuni - daca scanteile sunt circulare la colector (se vad roata la colector, de la un carbune la celalalt) sau chiar are o mica flacara la carbune, sigur este rotorul. Rulmentii ii verifici invartind de rotor cu mana si daca sunt dusi au un zgomot de frecare metat pe metal. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 L-ai demontat ? > verifica jocul axial > rulmentul de la turbina (paleti ) e cel mai mult solicitat !! > e posibil si rotor defect !! Link spre comentariu
Petrisor Ciocoiu Postat Mai 11, 2014 Autor Partajează Postat Mai 11, 2014 L-am demontat si am invartit putin de mana si se aude un rascait de metal asa infundat... Se poate sa fie de la rulmenti? pot sa ii schimb eu? Multumesc Link spre comentariu
yo9gcc Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Daca nu face scantei mari la carbuni (cum am explicat mai devreme) incearca sa schimbi rulmentii dar iti trebuie o presa sa scoti rulmentii de pe ax. Link spre comentariu
Petrisor Ciocoiu Postat Mai 30, 2014 Autor Partajează Postat Mai 30, 2014 Salut, Ati avut dreptate cu rulmentii, i-am schimbat si cand a fost sa pun turbina aceea din capul rotorului care trage aer nu a mai fost posibil , deoarece gaura aceea in care trebuie sa intre capul rotorului era ovalizata. Aveti idee unde as putea gasi alta turbina? Aspiratorul este Samsung VC 4320 Multumesc anticipat Link spre comentariu
adam stefan Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 inainte de a cauta turbina lasa aspiratorul sa mearga in gol jumatate de ora sa vezi daca e ok rotorul Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 (editat) puneti o poza ( 2 sau 3) cu motorul, poate este cineva care are unul la fel la care e dus rotorul si doar asa de inlocuit, altfel e mai mult atza decat fatza... un motor SH ajunge la 50 ron .... eu am avut unul la care s-a scurtcircuitat rotorul, l-am pastrat un an insa neavand solicitari l-am aruncat, imi pare rau ca va serveam. Editat Iunie 5, 2014 de Taraxacus Link spre comentariu
adam stefan Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 nu ai mai rezolvat-o cu aspiratorul ? Link spre comentariu
Petrisor Ciocoiu Postat Iunie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2014 Salut, Nu am mai rezolvat-o cu aspiratorul, ma chinui sa gasesc o alta turbina pentru ca cea veche a lui este strambata. Multumesc Link spre comentariu
pisic Postat Iunie 12, 2014 Partajează Postat Iunie 12, 2014 Motorul original 141 Ron + tva ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum