vfp_mihai Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 salut adrianx , incearca sa bobinezi mai intai jumatate din secundar il izolezi apoi primarul si apoi a2-a jumatate din secundar, e mai bine asa , iar primarul se iau 6 fire (cum ai luat tu 3 de 0,7 ) de aceeasi lungime , le cositoresti pe toate la un capat si le unesti apoi 3 fire pleci cu bobinatul intr-o parte si cu celelalte 3 in cealalta astfel incat sa se acopere tot torul si capetele sa ajunga la priza mediana de unde s-a plecat . asa am procedat eu si eficienta a fost buna . atentie la compozitia torului sa fie din ferita nu altceva . Link spre comentariu
AdryanX Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 ms pt sfaturi , aceasta este bobina de pe iesire , urmeaza si traful , dar care e pe miez E as avea nevoie de putin ajutor cu snubarele caci nu prea imi dau seama cum sa calculez rezistentele acelea si conzi pentru diode am scos din foaia tehnica Ct= 330p , formula R=1/2(C*E^2*f) e buna la tranzsitor Cp=900pF dar tot formula gasita C>I*toff/(2*Vce) care ar da 3,2uF , iar nu stiu e buna formulaLE:bobina are 15u Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Pt snubere pune niste movuri sau transil. Link spre comentariu
AdryanX Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 daca ai putea vb mai pe limba mea ca nu prea stiu ce sunt : movuri sau transil condul daca e sa il calculez normal ar fi C=I(2pi*f*Umax), dar nu cred ca e bine asa Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 MOV - Metal Oxid Varistortransil - diode transil. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 @AdryanX 4A/mm² inseamna ca pe fiecare mm² pot trece maxim 4A. Pt. 0,7 ai 1,5A. Deci 4,5A pt. 3x0,7. Pana la 20A mai e ceva, nu? Daca nu faci asa, obtii o chinezarie pe care poti sa fierbi oua de paste, la 20A. Pentru IRF: la 12V, Coss=1,2n, deci o capacitate de 4,7-5,6n. Tensiunea maxima=28,8V. Curentul maxim=26A. Deci pentru 13A la 28,8V ar trebui 2,2Ω. Pentru MBR: Capacitate-1,5n. Deci 6,8-10nF. Varful tensiunii=37V. Pentru 20/2 adica 10A ar trebui 3,6Ω (3,3Ω). Toate rez. din snubbere sunt cu pelicula metalica sau carbon, sub nici o forma bobinate. Toate sfaturile de mai sus privind modul de bobinare sunt bune. Bobineaza cum vrei dar sacrifica orice pentru simetrie. Ideea cu varistor sau transil nu e deloc rea. Ca sa vezi ce sunt, cauta documentatie. Iti recomand transil 43-47V. Paralel cu snubberele, numai pe IRF. Acel tor, are intrefier? Daca nu stii sigur, abandoneaza-l! Cel din surse PC care are mai multe bobinaje de diferite culori, cu diferite conductoare, sigur e bun. Link spre comentariu
AdryanX Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Pt r parea prea banal U/I , si da mi-am dat seama ca trebui marit numarul de spire si asa voi face , era mai usor daca avem conductor de 1 , daca asta am asta folosescMultumesc pentru raspunsuri dar care e formula sau ce am ratat de nu am prins ideea Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Nu inteleg, de care formula intrebi?Nu numarul de spire ci numarul de conductoare ce compun spira. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Adica suprafata totala! mm^2. Link spre comentariu
AdryanX Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 m-am exprimat gresit cu numarul de fire , ma grabeam sa plec acel tor verde chiar asa e , cu mai multe bobinaje de mai multe culori , dar la-am folosit pe cel ce e galben doar pe o laterala e alb usor galbui , toate sunt verzi cu exceptia celui mic de pe partea de alintare care e galben cu lateralul alb o sa fiu obligat sa folosesc donductor de 1 cacicu cel de 7 parca nu prea intra daca mai bag si cate un strat de banta textila intre straturi , precum avea si cel original , zilele astea cred ca voi face rost de conductor de 1 , bobina probabil o voi pastra fiindca e gata cu 0.7 , are 12 spire cu cate 4 seturi de 3x0.7 , stiu ca inductanta e posibil sa difere si ca puterea nu e chiar 20 dar pt moment o voi folosi asa schema nu am reusit sa o mai realizez zilele astea , o voi folosi pe cea desenata de smilex pt a da putin vand proiectului LE : pentru partea de oprire la subtensiune ce parere aveti de http://www.gorum.ca/lvdisc.html , foloseste batranul 555 Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Poti folosi 555 sau viewtopic.php?f=41&t=81803 fig. cu 741 "B", partea cu operationalul (praguri diferite). Zic eu, 10V-decuplare 12V-cuplare. Divizorul (3k3+1k) e necesar pt. ca de obicei iesirile nu sunt la zero volti. Tensiunea pozitiva (>0,8v) de la terminal 10 blocheaza iesirile. Am pus un mic filtru la intrare, poate fi recuperat din sursa (bara ferita). Se poate in acelasi mod pe iesire. Pentru a nu te incurca, monteaza ulterior modulul de stop, incearca sursa fara el. Pune si un rezistor ca si consumator permanent 220Ω/1W la iesire. Si diode transil. Spor la treaba.Mai verifica... Link spre comentariu
AdryanX Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 am realizat schema , am facut-o pe segmente apoi am unit schemele , fara partea de subtensiune , o supun dezbaterii sa vedem ce a iesit ca sa stiu ce mai rectific apoi sa o pun in practica , poate unele segmente ar merge mai groase am facut rost si de conductor , este doar de 0.9 dar e bun si asta , o sa fie tot cu 3 conductoare pe set Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Pe partea cu trasee groase esti pe aproape, un plan de masa...uita-te,la Farnel,ca da 'BOARD, EVALUATION' la integratele specializate(~LM3401) si insista pe stilul placii(trasee subtiri/groase,pozitia bobinei fata de driver,etc). Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Pare ok, dar dupa cum ai observat, nu realizez la timp nici greselile din propriile mele compozitii.Cateva nelamuriri minore: am considerat ca nu e necesar sa arat pe schema dar ma asteptam la un singur MBR, alegerea asta e insa mai buna; dupa cablaj nu-mi dau seama unde dispar sursele IRF; vad ca ideea transil e abandonata.Ceva ma nemultumeste. Pastreaza posibilitatea (pur teoretic) sa renunti (modifici) la condul de 10n din pinul 9 si sa adaugi un rezistor intre pinul 9 si 1. Imi pare cam exagerata amplificarea in bucla deschisa a operationalului. Vom vedea. Poate. Link spre comentariu
AdryanX Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 un plan de masa...uita-te,la Farnel,ca da 'BOARD, EVALUATION' la integratele specializate(~LM3401) .nu prea integ la ce te referi , poate e din cuza orei la care scriu mesajul , schema finala realizata e putin diferita la grosimile circuitelor ,dar nu departe de ce se vede Smilex : condesnatorul de 0.1u pus de la mediana primarului la masa are ce cauta acolo ???? care e rostul lui daca da sursele ifrurilor vor fi conectate cu conductor solid , ar fi mers cu niste punti dar am zic ca nu e chiar ok si asta nu cred sa fie problema , conductor solid de 2 ar trebui sa faca treaba fara probleme si ma este o punte la integrat , in schema finala e facuta clar sa se vada , desenul il voi posta maine cat despre acel condensator nu e problema se poate inloci fara probleme cu rezitenta pusa pe vertical transilul nu e abandonat doar ca nu eram documentat la momentul realizarii cablajului si am ales sa o prezint doar asa apoi sa adaug si restul intrucat nu pare mare modificare de facut , doar adaubgat cele 2 elemente , si o sa pun un filtru si pe iesire ca sa fie , am vrut sa primesc o parere generala intrucat nu am prea multe cablaje realizate si le fac dupa ochi , sper sa am ochi buni Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum