Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Swat Cat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

131

• Dr.L

86

• Murcielad

57

• alexv

52

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Vasile

In privinta valorii la comenzi eu zic ca vitacomul e cel mai marpha :lol: Odata am facut comanda de 1.000 Lei :mrgreen: si am primit-o, am facut comandade pe site si din greseala am apasat "trimite" si trimisa a fost.

Link spre comentariu

ce fel de sarma ati folosit pentru bobinaj??? elliott zice ca a folosit 3x0,8 mm dar recomanda 5X0,8. si mai am o nedumerire.spune ca primarul trebuie sa acopere tot miezul. asta inseamna ca primarul 1 + 2 acopera tot o data sau 1 o data si 2 inca o data in aceeasi directie (cum zice el). aceeasi intrebare si pentru secundar.merci mult.

Link spre comentariu

eu am pus 8*0,4mm....6 spire in primar 20spire in secundar de 1,5mm pt o tensiune de 38W...Pe un toridal de 3cm diametru...As fii vrut sa bobinez mai mult sa scot mai multa tensiuen dar nu se poate ca am umplut toroidalul..Imi trebuie unul mai mare

Link spre comentariu

greseala era 38V...pai le bobinezi deodata ambele infasurari ca sa iti iasa la fel...si dupa aceeia sfarsitul unuia il legi cu inceputul celuilalt si ala e punctul median

Link spre comentariu

greseala era 38V...pai le bobinezi deodata ambele infasurari ca sa iti iasa la fel...si dupa aceeia sfarsitul unuia il legi cu inceputul celuilalt si ala e punctul median

Cum adica le bobinezi in acelasi timp?,mergi cu toate 8 sarmele deodata(daca folosesti 4 sarme de ex.)
Link spre comentariu

Pai daca folosesti 4 sarme de 0,8 le rasucesti ca sa formezi un singur conductor...si faci asa 2 bucati din astea de lungime egala pe care le bobinezi deodata si ca sa formezi punctul median legi impreuna unceputul la fel faci si cu secundarul dar acolo folosesti un singur conductor de 1-1,5mm...Metoda asta de a bobina deodata ii foarte eficienta pt ca infasurarile iti ies perfect egale si nu trbee sa rebobinezi secundarul si primarul de 100 de ori pana iti da tensiune perfect simetrica...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări