AlinEX Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 deci sa inteleg ca daca am un miez despre care nu am nici un detaliu, este posibil sa aflu la ce frecventa lucreaza? numai ca imi trebuie ceva aparate! Nu?? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Fmetru nu-i un aparat?Se zice ca cel mai aparat e omul. Link spre comentariu
Traxxx Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Am realizat si eu un smps cu tl494 dar as vrea sa ii pun si reactie daca se poate, nu conteaza ca voi mai crea o placa mica cu 2 optocuploare si alte piese dar macar sa nu imi mai creasca mult tensiunea de iesire cand cea de intrare oscileaza intre 12v-14v, am vazut ca pinul 3 de feedback este liber...acolo va trebui sa ma leg??? Link spre comentariu
silicipi Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Salut! Felicitari ptr realizare, eu am o intrebare, ce fel de diode ai folosit ptr redresare, observ ca ai folosit o dioda dubla cu catod comun, si una cu anod comun, ce tip sunt si de unde le-ai luat, vreau neaparat sa fac si eu rost de cateva, cat despre bucla de reactie la sursa asta cu TL494 treaba e mai complicata putin, trebuie sa folosesti unul din cele 2 comparatoare din TL494, pinul 3 nu este ptr asa ceva Link spre comentariu
Traxxx Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Diodele sunt la fel[FMP-3FU] am modificat cablajul ca sa le pot uliliza in paralel si mijlocul lor legate cu iesire transformatorului.Ma ajuta cineva cu o modificatie simpla la integrat sa imi ramana stabilizata tensiunea de iesire cand la intrare am intre 12-14v.Ma tot joc cu pinii dupa scheme din surse ATX si nimic Link spre comentariu
silicipi Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Bine am inteles de diode , dar de unde le-ai luat, ca la noi nu prea se gasesc, cat despre modificare nu e chiar simpla, ceea ce trebuie sa faci este asa cum am mai zis sa te folosesti de un operational inclus in integrat, si anume, decuplezi pinii 15 si 16, de la pinul 14 pui un divizor rezistiv, format din 2 rezistente, una de 100K si una de 47k, cea de 47k cu un picior la masa iar celalat la rez de 100k, celalat capat al rezistentei de 100k il pui la pinul 14, pinul 15 il legi la punctul de intalnire al celor 2 rezistente, ai astfel un divizor rezistiv, ce iti asigura o tensiune de referinta la intrarea neinversoare a comparatorului de sus din TL494, apoi de la pinul 16 pui o rezistenta de 1k la masa, si tot de la pinul 16 pleci cu bucla de feedback, adica cu un semireglabil de 22k la ramura pozitiva de la iesire, cei +30V, asta tinand cont ca ai masa de intrare si cea de iesre comuna, asta e cea mai simpla bucla de stabilizare, sper sa fii inteles ceva din ce ti-am zis, se poat face s cu optocuplor, dar in cazul surselor de genul asta nu e nevoie neaparat de stabilizare, e suficient sa pui o sarcina minima pe iesire si tensiunea de iesire se va stabiliza la raportul dintre nr de spire din traf, apoi cred ca tu mai ai ceva probleme cu bobina filtru de pe iesire, ai fazat corespunzator cele 2 infasurari, adica una vine cu inceputul spre puntea redresoare iar celalata cu sfarsitul infsurarii, si neaparat ambele construite pe acelasi tor, cat despre miezul folosit de tine, nu cred ca e bun, ptr ca nu ai intrefier, e neaparat nevoie de intrefier, foloseste miezuri galbene din surse de calculator, merg binisor pana pe la 50Khz, fa ce ti-am zis, mai ales treaba cu bobina de pe iesire si revino cu poze si detalii. Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 nu vreau ca intrebarea mea sa te deranjeze--din foaia de catalog a lui tl494 nu poti deduce ce pini sa folosesti?asta ca sa stiu cum sa te sfatuiescpinul 3 este iesirea unui amplificator cu doua intrari:pin 1 si pin 2la pinul 2 se aplica o tensiune divizata din pinul 14 care este referinta de valoare 5vla pinul 1 se aplica printr-un divizor tensiunea de iesire amplificatorul va ,,lupta,, sa mentina egale tens in pinii 1 si 2,asta prin modificarea latimii pulsurilor care ajung sa comande tranz. de putere Link spre comentariu
Traxxx Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Diodele le am de la un om care are service de televizoare si care ma invatat mai tot ce stiu si unde mai merg si mai repar lcd-uri, acele diode sunt de la niste placi sursa pentru plasme care alimenteaza driverele de imagine.Multumesc ca ma ajuti dar din pacate m-ai blocat cu atatea capete... leg la prinu 14 sau la 15 unirea dintre cele 2 rez. de la pinul 14 pui un divizor rezistiv, format din 2 rezistente, una de 100K si una de 47k, cea de 47k cu un picior la masa iar celalat la rez de 100k, celalat capat al rezistentei de 100k il pui la pinul 14, pinul 15 il legi la punctul de intalnire al celor 2 rezistente, ai astfel un divizor rezistiv, ce iti asigura o tensiune de referinta la intrarea neinversoare a comparatorului de sus din TL494, apoi de la pinul 16 pui o rezistenta de 1k la masa, Am sa schimb si ferita filtrului de iesire.nu vreau ca intrebarea mea sa te deranjeze--din foaia de catalog a lui tl494 nu poti deduce ce pini sa folosesti?asta ca sa stiu cum sa te sfatuiescpinul 3 este iesirea unui amplificator cu doua intrari:pin 1 si pin 2la pinul 2 se aplica o tensiune divizata din pinul 14 care este referinta de valoare 5vla pinul 1 se aplica printr-un divizor tensiunea de iesire amplificatorul va ,,lupta,, sa mentina egale tens in pinii 1 si 2,asta prin modificarea latimii pulsurilor care ajung sa comande tranz. de putereMergi tu la liceu in ziua de azi si spunemi ce inveti despre A.O. si mai discutam..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 in catalog sant date aplicatii ale integratului din care poti trage niste invataminte eu nu am amintit deloc de A.O. ci numai de amplificator-inseamna ca stii ceva despre eleam vrut sa te ajut la cererea ta,nu eu te-am cautatca varsta sant mai aproape de bunicul tau decat de tinemodul in care ai raspuns arata ca nu liceul este de vina si ar trebui sa te mai gandesti la perioada cand erai la gradinita Link spre comentariu
Traxxx Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 @miticamy : Am si eu o intrebare, credeti ca daca intelegeam si eram capabil sa imi dau semaa singur cum sa rezolv problema mai ceream ajutorul??? din moment ce am pomenit de pinul 3 ca este feedback nu este clar ca mam uitat prin catalog??Nu vreau sa ma cert cu nimeni aici fiecare stie ce stie eu pur si simplu am cerut o simpla modificatie de schema atata nu sa fiu criticat din moment ce nu stiu si am cerut ajutorul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 @Traxxx -nu e vina noastra ca tu nu cauti in topic,sunt chiar mai multe variante de feedback,cauta-le! Nu trebuie sa ti le caute altii. :aut:Si nu mai continua cu offtopicul,revin-o daca ai intrebari la obiect (referitoare la una din reactiile pe care le vei gasi) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 cu 4 randuri ti-am raspuns exact la intrebareputeai sa folosesti in liniste informatia Link spre comentariu
Traxxx Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Imi cer scuze de offtopic dar nu agreez astfel de persoane cand le explic ceva si tot pe a lor o tin Am rasfoit acu cateva nopti toate paginile si am vazut mai mult de ic sg3525 feedback dar de tl494 mai deloc...poate nu am vazut eu deoarece era tarziu si nu mai eram lucid, am sa reiau paginile la citit.... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Ai auzit de patul lui Procust?Discutiile in contradictoriu sant cele mai constructive,important e sa tragi invatamintele din ele.Miticamy te-a indrumat unde sa-ti continuui cercetarile,Dr. L ti-a spus in clar unele lucruri...trebuie sa citestisi iar si iar,noroc de marea cantitate de info utila de pe net;probabil nu vrei sa faci numai proiectele altora,unul propriu e indicat;asta cand te saturi sa realizezi fizic.Daca te-ai orientat pe SMPS si realizarea lor,stai pe ele o vreme.Deci la ce tip de feedback ai ramas? Link spre comentariu
Traxxx Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Imi cer scuze tuturor...M-am odihnit deoarece am avut o noapte alba si acum am inteles cum sa fac dar am o intrebare legatura dintre pinii 2,14,13 o las in continuare? in loc de 47k pot folosi 56k?? deoarece cam asta am prin casa...s-au terminat cele de 47k,sau as putea sa leg in serie 22k.Cum e mai bine? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum