bluesync Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 va multumesc pentru raspunsuri,am calculat gresit,dar pe alea cu 684 nu le stiam deloc,deci 222=2,2nfmultumesc inca odata. Link spre comentariu
unady Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 am mai pus doi tranzistori,dar a aparut o alta problema,acum se incalzeste la mersul in gol,la 10 secunde nu mai poti sa tii mana pe radiator,si am observat ca nici pe firele care sunt la baterie nu mai poti tine mana pentru ca frig ) ,sunt niste fire subtiri pentru boxe,e posibil ca acum sa absoarba mai mult curent??nu am mai apucat sa masor in secundar sa vad tensiunile,am probat fara redresare pentru ca nu am momentan help!!problema cu supraincalzirea tranzistoarelor si 'trasul' unui curent mare din 12v la mersul in gol am avut si eu, si am rezolvat dupa multa munca cu un osciloscop. Se poate merge orbeste ,dar mai greu; problema este din transformatorul de ferita. Cel mai bun este un miez toridal. Incalzirea apare datorita 'spitzurilor' din colectorul mosurilor care ajung pana la tensiunea de strapungere a acestora. problema se poate rezolva prin marirea numarului de spire pe volt [lucru ce nu prea e convenabil deoarece se 'umple' repede carcasa transformatorului ] ,sau punera obligatorie a acelor snubere in paralel cu infasurarea trafului prin incercari daca nu ai un osciloscp si vazand ca scade curentul prin traf si a temperaturii feturilor. cum zicea cineva max 500mA in gol fara bucla de reglaj iar cu bucla max 90 mA. Un osciloscop ar fi bun totusi ca sa vezi unde taie exact snuberul respectiv . eu prin utilizarea unui traf toroidal de ferita si prin marirea numarului de spire pe volt [1 spira pe volt] nu a mai trebuit sa pun snuber .tranzistoarele sunt reci la mersul in gol iar la 200w puse pe un radiator de 150cm*2 se incalzesc usor dupa o jumatate de ora. bafta ;sper sa-ti fie de folos. Si inca ceva trebuie sa fii sigur de frecventa de lucru cam 50KHz. Si o frecventa prea mica poate sa faca sa tragi un curent mare din primar pentru ca tranzistoarele sunt strabatute de curent o perioada mai mare de timp. Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 multumesc de sfatam gasit niste diode,scrie pe ele D 10 N 4 11 exact asasunt ceva in genul asta doar ca plusul este mai micut cum le pun radiator?nu am gasit datasheet-ul :cry: Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Astea par a fi diode romanesti...pt 50Hz...Ori cumperi niste diode calumea,ori folosesti diode recuperate din sursele pc (daca au tensiunea inversa suficient de mare-lucru mai rar) Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 mi-am cheltuit toti banii mai astept Link spre comentariu
unady Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 multumesc de sfat am gasit niste diode,scrie pe ele D 10 N 4 11 exact asa fara diode rapide nu faci nimic; se infierbanta se strapung si risti sa arzi si mosurile din sursa ta.[mai ales ca tu conectezi direct la baterie]. Pentru siguranta, daca nu ai un circuit de protectie la supracurent alimenteaza dintr-o sursa de calculator; sursa de calculator are protectie si la un curent de 8-10A pe 12V se opreste. Gasesti diode in monitoare vechi stricate sau in TV [diodele din sursa de calculator nu sunt bune pt tine ca alea merg la tensiuni mici] Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 raspunsul complet este:in sursele atx diodele de pe 5v si 3,3v sant la 40v dar ff. rapidediodele de pe 12v sant in general la 200v si numai rapide Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 am cautat azi BYW29 si nu am gasit,a zis omu' ca imi face comanda daca vreau multe da nu prea am ce face cu ele,alte diode stie cineva?? Link spre comentariu
marian_valcea Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Salut as vrea sa imi fac si eu un invertor cu tl 494 si as vrea sa imi spuneti cum modific frecventa de lucru ai ic dintr-un semiregrabil si as vrea sa imi spuneti unde vine pus si daca schema aleasa de mine este buna. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 schema e ,,buna,, in sensul ca e corectadaca e ,,buna,, pt. tine nu putem sti decat daca spui ce putere vrei de la eacauta tl494.pdf si este acolo un grafic cu variatia frecventei functie de cond. din pin 5 si rez. din pin 6 Link spre comentariu
marian_valcea Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Vreau sa alimentez cu ea un modul Fet200 cred ca 250-300W ajung pentru amplificator. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 pt. puteri mari schema de principiu ramane aceeasi dar creste nr. perechilor de mos-uri Link spre comentariu
marian_valcea Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Asa vreau sa si fac sa pun 3 perechi de irfz48 or sa tina ca parere aveti? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Vreau sa alimentez cu ea un modul Fet200 cred ca 250-300W ajung pentru amplificator.Pt 200W output daca alimentezi cu 400W e ok si la puteri de iesire maximale.Cu 300W o sa ai distorsiuni. Link spre comentariu
FlorinPTM Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Am facut si eu un montaj SMPS (am atasat schema mai jos). Marii batai de cap cu trafu, pina la urma l-am facut cum trebuia, l-am pus in functiune si se comporta ff bine nu se incingea nimik,dupa 15 minute IRF si trafu erau recii (ceva normal)si imi scotea 2X31V si tragea 100mA.Dupa aceea l-am decuplat de la baterie pregatinduma sa alimentez un kit cu TDA7294,si cind am alimentat sursa SMPS sa ma asigur care e + si - stupoare!! in 10 secunde IRF'urile frigeau(puse pe radiator desigur) si imi trage din baterie peste 20A,si scotea 2x38v.Nu stiu ce sa ii mai fac... :cry: Mos. sunt IRF3205. Cumva sa fie de la tranzistorii de comanda?? ca nu iam gasit pe aceeia si am pus altii ca de exemplu : pentru pnp bc557 (2sa733) si la npn bc547 (2sc945) la partea de remote aceasi tranzistori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum