Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Swat Cat

Postări Recomandate

E cineva pe aici care chiar stie??s-au vorbesc singur in continuare??

1.Daca probezi direct de la bateria de masina, vei da foc la ceva.E doar o chestiune de timp.2.Mai sunt multi care stiu , dar se inchina si trec mai departe.3.cuvantul "s-au" cred ca e scris prost.Acum , concret, ce mai tin minte de cand faceam si eu jucarii de genul asta:4.Montajul tau in gol nu are voie sa consume mai mult de 0.5A, ba chiar nici macar atat. Altfel , ceva e gresit pe acolo. De aia se incing toate.Pune si un condensator de 2000micro pe alimentare, in paralel cu unul de 0.1micro, ca altfel firele alea lungi si subtiri pot face probleme. Daca se incing si firele in gol, e trist, si devine chiar riscant cu bateria.5.Multimetrul tau nu stie sa masoare ce scoate direct secundarul. Pui punte rapida si 2 condensatori si masori pe ei tensiunile.6.Banuiesc de asemeni ca sunt probleme cu modul de bobinare si legare a infasurarilor, nu ai scris cate spire are secundarul.7.Cred ca deschizi si tranzistorii insuficient, daca ai nevoie de 4 sa aprinzi un bec... Cu o singura pereche de irfz pe radiator am scos putere deajuns sa aprind mult peste maxim un halogen auto cu ambele faze inseriate, si mi s-a inmuiat cauciucul de pe firisoarele care duceau la bec . Fara schema exacta si poze nu te ajuta nimeni.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

131

• Dr.L

86

• Murcielad

57

• alexv

52

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E cineva pe aici care chiar stie??s-au vorbesc singur in continuare??

1.Daca probezi direct de la bateria de masina, vei da foc la ceva.E doar o chestiune de timp.2.Mai sunt multi care stiu , dar se inchina si trec mai departe.3.cuvantul "s-au" cred ca e scris prost.Acum , concret, ce mai tin minte de cand faceam si eu jucarii de genul asta:4.Montajul tau in gol nu are voie sa consume mai mult de 0.5A, ba chiar nici macar atat. Altfel , ceva e gresit pe acolo. De aia se incing toate.Pune si un condensator de 2000micro pe alimentare, in paralel cu unul de 0.1micro, ca altfel firele alea lungi si subtiri pot face probleme. Daca se incing si firele in gol, e trist, si devine chiar riscant cu bateria.5.Multimetrul tau nu stie sa masoare ce scoate direct secundarul. Pui punte rapida si 2 condensatori si masori pe ei tensiunile.6.Banuiesc de asemeni ca sunt probleme cu modul de bobinare si legare a infasurarilor, nu ai scris cate spire are secundarul.7.Cred ca deschizi si tranzistorii insuficient, daca ai nevoie de 4 sa aprinzi un bec... Cu o singura pereche de irfz pe radiator am scos putere deajuns sa aprind mult peste maxim un halogen auto cu ambele faze inseriate, si mi s-a inmuiat cauciucul de pe firisoarele care duceau la bec . Fara schema exacta si poze nu te ajuta nimeni.
1.Am bateria luata in casa,ce ar putea sa ia foc decat montajul sau firele;2.Faza cu inchinatul nu prea o inteleg sa sper sa nu te referi la ce ma gandesc eu;3.Cuvantul am observat si eu,dar nu am mai dat modifica;4.Montajul in gol nu stiu cat consuma(nu am momentan cu ce masura),dar nu se incalzeste absolut deloc nimic,chiar daca il las 2 zile,5.Maine o sa fac puntea,pot sa pun decat un C de 6800uf la 40V ??6.Modul de legare cred ca e bun,am dat in acelasi sens si acelasi numar de spire,in primar sarma de 1,3mm 10+10,iar in secundar 3*0,5mm 20+207.Nu stiu ce sa zic,si cu 2 tranzistori aprindeam becul dar nu lumina destul de puternic,iar cu 4 lumina ca si cum as fi pus direct pe baterie8.Bine ca mai raspunde cineva,din ce am citit in posturile anteriore mai pe la inceput erati mai darnici cu sfaturileAm vrut sa schimb radiatorul de pe 2 tranzistori si s-a desfacut o drena care era legata pe traf,iar cand am bagat in priza s-a aprins halogenul slab de tot si la 2 sec sa ars ceva pe placa,poate vreun tranzistor o sa ma uit maine.Schema se afla intr-un post anterior,o mai pun inca o data,momentan nu am cu ce sa fac poze pentru ca s-a stricat telefonul,dar o sa incerc sa fac cateva cu al unui prieten
Link spre comentariu

Parerea mea este ca sunt prea multe spire in primar ("10+10") incearca cu 4-6 spire si sarma ceva mai groasa in primar eventual bobinezi cu mai multe in paralel si este si mai usor decat cu una groasa.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca sunt prea multe spire in primar ("10+10") incearca cu 4-6 spire si sarma ceva mai groasa in primar eventual bobinezi cu mai multe in paralel si este si mai usor decat cu una groasa.

ok,o sa incerc cu 6 spire si 4*0,5mm
Link spre comentariu

are dreptate @bolek:citim si trecem mai departe dupa ce am incercat niste interventii am inteles:electronistii nu te pot ajuta fac o analogie:oameni fara vedere au facut performanta in muzica dar niciunul in chirurgie pt.mine care fol. osciloscopul si la TV-AN tu lucrezi in ,,orb,, este un anunt cu un osc. de vanzare,vezi despre ce este vorba pt. un osciloscop merita si un imprumut bancar pt. ca-ti va schimba viata(profesionala)

Link spre comentariu

are dreptate @bolek:citim si trecem mai departe dupa ce am incercat niste interventii am inteles:electronistii nu te pot ajuta fac o analogie:oameni fara vedere au facut performanta in muzica dar niciunul in chirurgie pt.mine care fol. osciloscopul si la TV-AN tu lucrezi in ,,orb,, este un anunt cu un osc. de vanzare,vezi despre ce este vorba pt. un osciloscop merita si un imprumut bancar pt. ca-ti va schimba viata(profesionala)

am 17 ani,de unde sa fac eu imprumut bancar,si parintii au deja nu isi mai pot permite inca unul,asta e ma chinui asa....
Link spre comentariu

pt. ca ai 17 ani sant alaturi de tine la varsta ta am inceput cu aparate mici de radio sursa pe care vrei sa o faci e ceva mai complicat cred ca tot tie ti-am spus sa incepi cu surse mai simple pana te obisnuesti daca ai o ruda sau prieten prin Bucuresti lasa un nr. de tel. la mp ca sa-ti trimit niste piese

Link spre comentariu

da inteleg asta,dar deja am facut TDA7294 si daca nu fac sursa asta in comutatie,tin banii blocati si deja am cheltuit pana acum vreo 85leiam un prieten care e la facultate dar mai ajunge acolo peste doua saptamani,sta in dristor1 sau 2,dar cred ca 1 :DMultumesc foarte mult pentru ajutorul acordat.Acum am mai modificat putin pe la el,am gasit un tranzistor ars,l-am schimbat si am lasat doar 2,am 31v-32v pe mediana si sfarsit,iar la inceput cu sfarsit am 62v-63vAm probat cu un bec de 60V18W pe 60v si am avut cadere de tensinune de 50v-51v cu 10v mai putin,iar pe 30V scade la 27v-28vAm pus niste diode rapide 6DRR2P si se cam incing in sarcina,dar partea buna e ca tranzistorii sunt doar calduti :DAcum mai strang niste bani si caut diodele BYW29 sau unele cu amperaj si voltaj mai mare

Link spre comentariu

am luat si eu niste diode dintr-o sursa dar nu sunt bune 1N5408,mai sunt unele mici,dar cred ca nici alea nu sunt bune,chiar o sa ma uit acum de care suntam gasit asa:-1n4935-uf4005-zke150A(cred nu prea se intelege bine)-ugid9812 mai caut si pe alta placa

Link spre comentariu

uf4005 -astea sunt bune,doar ca tin doar 1A. Ma rog,le poti supraincarca pentru un test. Sau pui mai multe in paralel.La fel si 1n4935.La ultimele 2 ai scris alte coduri. Verifica tot timpul cu google,e mult mai usor pt toata lumea

Link spre comentariu

la ultimele 2 am scris exact cum scrie pe ele,nu prea se intelege bineam mai gasit asa:-Ct PRI007 (exact asa e scris pe dioda nu gasesc pe google)daca zici ca alea sunt bune ar trebuii sa pun cate 7-8 in paralel ca sa fuctioneze cum trebuie,nu cred ca am sa gasesc atateamai intorc la cautat pe placa-byv26e -1buc-1n4935 -2buc-1n4002 -1buc-IDQ04 8A -bucnu cred ca am ce sa fac cu ele :cry: singura solutie sa cumpar byw29 cred ca e intre 5-7lei una la mine in orasam 3 buc1n4935,ce ghinionmai am FR107,si astea sunt bune,dar la 1A si 1KHz ,700V,daca am citit bine104 la un condensator inseamna 10nf,nu??

Link spre comentariu

marcajul cond. in sistemul de care ai intrebat este in picofarazi ex:104 este 10 inmultit cu 10 la puterea 4 deci 10 la puterea 5 adica 100000pF=100nF 684=68x10exp4=680000=680nF 153=15X10EXP3=15000=15nF 1F=10EXP3mF=10EXP6microF=10exp9nF=10EXP12pF

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări