bluesync Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 placa din foto. nu este de la un atx Compaq? o folosesti doar suport pt. montajul tau? daca ai lasat socul la locul lui cum i-l folosesti nu mai folosi termenul de tola pt. miezuri ferita mai da detalii cum ai fazat infasurarile ideea este ca daca stii f. putine despre circuite electronice,o sursa este o nuca cam tare daca faci numai din pasiune si esti incepator ia-o cu montaje mai simple daca vrei decat sa-ti faci mana incepe cu surse fara traf pot sa te ajut cu trafuri si bobine atx,gratis,daca nu vrei mai mult de 500grame(ia gluma in serios)da este de la o sursa compaq,nu e folosesc vreau sa evidentiez piesele de pe ea,am facut pe o placa montajul cu sg3525 pana la drena,si eu incerc transformatorul in c.a. leg cele doua drene la traf,iar poarta mediana la +,iar la iesire imi dadea tensiune numai cand masuram intre mediana si un inceput de infasurare,iar daca masuram din inceput in sfarsit nu dadea nimic,in primar am plecat cu doua sarme in paralel de 0,5mm ,am dat 10 spire am scos mediana si am bobinat in continuare in acelasi sens cu inca 10 spire.In secundar am bobinat cu o sarma de 1,3mm,am dat 23 spire am scos afar si iar am mai dat 23 de spire.Acum l-am desfacut,am facut rost de altul(pe asta am resusit sa nu il mai sparg ) si o sa il bobinez maine.Ceea ce fac, fac din pasiune,eu vreau sa fac o sursa care sa-mi scoata +,- 35V pentru un TDA 7294, iar in legatura cu trafurile si bobinele ar fi bine venite , deci pana la urma bobina nu pot sa o folosesc ca si un traf sa bobinez primar si secundar,si inca ceva eu nu am osciloscop si as vrea sa folosesc unu software si nu stiu cum sa conectez sursa la el(adica la calculator) iata si schema pe care am folosito , multumesc! Link spre comentariu
djx700 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 As dori sa fac si eu o sursa in comutatie care sa se alimenteze la 12 v As prefera sa o fac din ce am pe acasa (surse pc, sasie tv, monitoare) Mi-ar trebuie o schema testata care merge 100%. pt inceput as vrea una mai usoara....Multumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Daca ti-e greu sa citesti aici...Sau tu ai impresia ca pe forum prezentam scheme la ghici, netestate? Link spre comentariu
djx700 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 nu te supara ! dar 85 de pagini nui asa de simplu sa le citesti Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 ai dreptate,munca e grea,era o inventie a comunistilor,de 20 ani santem in CAPITALISM trai nineaca! daca poti sa treci peste rabufnirea mea,scrie de unde sant cei 12v(baterie,traf) mai trebuie si ce tens si curent vrei la iesire @bluesync am recuperat un osc rusesc mic,cu 1 canal si daca functioneaza i-l donez cuiva care ma convinge ca-l merita nu stiu nici eu cum o sa procedez dar va fi un mic concurs si poate si un vot al forumistilor care au timp sa intre in joc Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 ai dreptate,munca e grea,era o inventie a comunistilor,de 20 ani santem in CAPITALISM trai nineaca! daca poti sa treci peste rabufnirea mea,scrie de unde sant cei 12v(baterie,traf) mai trebuie si ce tens si curent vrei la iesire @bluesync am recuperat un osc rusesc mic,cu 1 canal si daca functioneaza i-l donez cuiva care ma convinge ca-l merita nu stiu nici eu cum o sa procedez dar va fi un mic concurs si poate si un vot al forumistilor care au timp sa intre in jocok,frumos din partea ta,ma duc pana in oras si dupa ma apuc sa bobinez traful Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 am bobinat traful,10+10 in primar cu sarma de 1.3mm,iar secundarul cu 3*0,5mm. am legat drenele si am masurat in secundar fara punte redresoare si imi da pe o infasurare 65V si pe alta 54V si ambele cresc 167V respectiv 154V, daca pun un bec pe medina si inceput se aprinde becul,la fel si daca pun pe sfarsit,iar daca pun la inceput si sfarsit se aprinde becul dar mai slab,si se incing tranzistorii urat de tot,eu am decat 2 IRFZ44N in montaj,cred ca o sa-i mai pun inca 2 sa vad daca se mai incing tot la fel.Becul are 12V la 21W ar fi trebuit sa se arda,dar cred ca nu am amperaj destul.Astept niste sfaturi! Stima am uitat sa precizez ca mediana din primar am pus-o la + sursei(o baterie de masina)in gol in las 2 zile si nu se incalzesc deloc tranzistoriidupa 30 de min de functionare au scazut ambele la 23-24V c.a. daca pun becul si masor tensiunea scade de la 23V la 7,3V la ambele infasurari, il mai las sa vad cum se comporta,daca mai scade Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 As dori sa fac si eu o sursa in comutatie care sa se alimenteze la 12 v As prefera sa o fac din ce am pe acasa (surse pc, sasie tv, monitoare) Mi-ar trebuie o schema testata care merge 100%. pt inceput as vrea una mai usoara....Multumesc.vezi in primele pagini pe acolo ca e un link cu doua scheme sg3525 o faci pe a doua(cea de jos), din cate am citit eu functioneaza sigur daca ai un traf bun,bafta Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 pana la urma cred ca am resusit treaba cu traful,acum cand pun puntea redresoare si condensatorii se incing cei doi tranzistori si puntea la fel,de nu pot sa tin mana pe ei,am o punte redrsoare 35A200V siliciu, care ar fi cauza?? o sa incerc sa fac eu o punte cu niste diode si mai pun doi tranzistori Link spre comentariu
silicipi Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 puntea redresoare se face cu diode rapide, nu merge cu una connventionala, incearca ptr proba o punte cu diode gen UF540, sau ideal ar fii sa folosesti 4 diode gen BYW29, mai mult decat suficeinte ptr ce iti trebuie tie, numai bine! Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 puntea redresoare se face cu diode rapide, nu merge cu una connventionala, incearca ptr proba o punte cu diode gen UF540, sau ideal ar fii sa folosesti 4 diode gen BYW29, mai mult decat suficeinte ptr ce iti trebuie tie, numai bine![/quote/] diodele 1N5408 de care sunt???pot sa fac un test cu ele??sunt recuperate de pe o sursa de pc, am sa caut maine diode BYW29. multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Cauta cu google datasheetul si vezi acolo. Daca sunt Schottky sau (ultra) fast recovery time sunt numai buneSi printre aplicatii scrie ca sunt pentru surse in comutatieDeci multe lucruri le poti afla cautand singur (la fel si aia cu traful spart,s-a mai testat + scris deja ca nu merge bine) Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 multumesc pentru amabilitate,dar nu aveam de unde sa stiu ce trebuie sa scrie la ele,chiar daca,cautam datasheet-ul,ca nu imi e greu,iar cu traful spart m-am convins si am facut rost de altulnu sunt bune,duc decat 3A si functioneaza la o frecventa de 60Hz Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 am mai pus doi tranzistori,dar a aparut o alta problema,acum se incalzeste la mersul in gol,la 10 secunde nu mai poti sa tii mana pe radiator,si am observat ca nici pe firele care sunt la baterie nu mai poti tine mana pentru ca frig ) ,sunt niste fire subtiri pentru boxe,e posibil ca acum sa absoarba mai mult curent??nu am mai apucat sa masor in secundar sa vad tensiunile,am probat fara redresare pentru ca nu am momentan help!! Link spre comentariu
bluesync Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 am facut inca un pas inainte (zic eu),am resusit sa ard un bec de 12V 21W,am inlocuit firele de alimentare cu unele mai grose si am pus cele doua tranzistoare in total 4 IRFZ-uri 44NRezultatul,becul ars si un curent mai mare,am probat cu un halogen de masina 55W/60W si lumina destul de puternic,l-am lasat sa mearga aprox 40 sec cu halogenul,dar mi se incing rau de tot tranzistorii,in gol e totul ok,si am mai observat ca se incalzeste si traful putin,cred ca secundarul. L-am bobinat cu 3*0,5mm,iar in primar am pus sarma de 1,3mm.E cineva pe aici care chiar stie??s-au vorbesc singur in continuare?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum