Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Swat Cat

Postări Recomandate

Traful e bn , e un ERL35 curat care la 40-50Khz duce vreo 400W lejer, deci maimult dect suficeint ptr ce iti trbuie. Acum sarma aia de 1 nu e buna , foloseste pe cea mai subtire, insa va trebuii sa pui maii multe in paralel, deci daca sarma ai este de 0,6, mie asami s-a parut, primarul il faci bobinand 4+4 spire cu minim 8 sarme in acelasi timp, stiu e ffff greu, fiindca si eu am bobinat asa dar altfel se va incalzi, bobinzi atent una langa alta, bobinezi primele 4 spire, scoti priza de mijloc pe sus cum e si in trafo original, defapt cred ca poti folosii traful asa cum e, pune maimlt poze cu l, ai sanse sa fie bobinat de fabrica cu platbanda de cupru, eu am desfacut multe facute asa, si priza aia cu multe fire ce ies pe sus o folosesti ca priza mediana, iar cai doi pini care vin in dioda ptr ramura de 12V ii folosest in primar aici vor venii conectati mosfetii, drena de la mosfeti. E tare greu de expriat in cuvinte ce stii deja invatat din experinta, iar primarul trafo il folosesti ca si secundar, vei vedea ca deja are priza mediana, e n piciorus mai mic, retezt mai de jos, este asa doarece primaruloriginal al trafo e spart in doua si intre e bobinat secundarul sursei, tu insa folosint trafu pr sursa asta auto, vei folosii traful invers.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

131

• Dr.L

86

• Murcielad

57

• alexv

52

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Traful e bn , e un ERL35 curat care la 40-50Khz duce vreo 400W lejer, deci maimult dect suficeint ptr ce iti trbuie. Acum sarma aia de 1 nu e buna , foloseste pe cea mai subtire, insa va trebuii sa pui maii multe in paralel, deci daca sarma ai este de 0,6, mie asami s-a parut, primarul il faci bobinand 4+4 spire cu minim 8 sarme in acelasi timp, stiu e ffff greu, fiindca si eu am bobinat asa dar altfel se va incalzi, bobinzi atent una langa alta, bobinezi primele 4 spire, scoti priza de mijloc pe sus cum e si in trafo original, defapt cred ca poti folosii traful asa cum e, pune maimlt poze cu l, ai sanse sa fie bobinat de fabrica cu platbanda de cupru, eu am desfacut multe facute asa, si priza aia cu multe fire ce ies pe sus o folosesti ca priza mediana, iar cai doi pini care vin in dioda ptr ramura de 12V ii folosest in primar aici vor venii conectati mosfetii, drena de la mosfeti. E tare greu de expriat in cuvinte ce stii deja invatat din experinta, iar primarul trafo il folosesti ca si secundar, vei vedea ca deja are priza mediana, e n piciorus mai mic, retezt mai de jos, este asa doarece primaruloriginal al trafo e spart in doua si intre e bobinat secundarul sursei, tu insa folosint trafu pr sursa asta auto, vei folosii traful invers.

l-am desfacut deja :( si am rupt din greseala un E :(( (o sa-l lipesc cu superglue) are si platbanda,o folosesc pe in primar sau in secundar??
Link spre comentariu

Am bobinat traful primar 6 spire cu sarma de 0,5 data in patru si secundarul 17 spire cu aceeasi sarma tot in patru.Am incercat sa-l testez pe o sursa reglata la 11,50V cc si cand i-am dat drumul acul de la voltmetru s-a dus in jos,am pus aparatul de masura sa vad daca imi da 30-34V si nu imi arata nimic,la cateva secunde s-a ars sursa x( din ce cauza??? pun si o poza cu transf. Mentionez ca am rupt o tola e si am lipito cu superglue si cand sa o bag in transf aproape s-a desfacut....:((care este cauza??>? are vreo imp ca am lasat firele mai lungi la transf(am zis ca daca nu e bine sa am de unde sa bobinez)stimatransformatorul baraia....pfff Am uitat:in jurul lui mai vea o platbanda de cupru(ca in pozele de sus) se poate ca din cauza aia?? Cred ca am gasit si raspunsul:platbanda aia si cu tolele faceau campul si fara aia cand am dat druma la sursa s-a pus direct in scurt(presupun)

Link spre comentariu

Daca ai spart mrezul,inlocuieste-l,nu va mai functiona la fel de binePlatbanda trebuie sa fie in afara miezului,daca e in interior,face ditamai scurtulSi apasa butonul 'modifica' si nu pe cel 'raspunde' :nebunrau:

Link spre comentariu

Daca ai spart mrezul,inlocuieste-l,nu va mai functiona la fel de binePlatbanda trebuie sa fie in afara miezului,daca e in interior,face ditamai scurtulSi apasa butonul 'modifica' si nu pe cel 'raspunde' :nebunrau:

pai daca avea altul il inlocuiam fara probleme,iar platbanda am uitat sa o pun, cum e in poza
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Dute pe la remat,acolo se arunca calculatoarele vechi si recuperezi surse cacalau;sau cumpara surse de la magazinele de IT - domnia si prostia se plateste , ramai si cu respectul de sine nestirbit( sau poate nu esti f orgolios).La remat ai 2 optiuni: sa le faci vant peste gard sau sa iesi pe poarta cu ele.

Link spre comentariu

Nu cred ca am remat la mine in oras.O sa ma interesez.thx

Mai ai o optiune! Un service IT! Spre exemplu este un service in ploiesti care vinde surse defecte cu 5-7lei/buc.
Link spre comentariu

Nu cred ca am remat la mine in oras.O sa ma interesez.thx

Mai ai o optiune! Un service IT! Spre exemplu este un service in ploiesti care vinde surse defecte cu 5-7lei/buc.
are vreun site,sau un numar de telefon??merci
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am lipit pana la urma tola cu superglue si am incercat traful:am bobinat 10+10 spire(2*0.5 sau 0.6) in primar si 24+24 spire (1*1,3)in secundar si nu merge,traful e cu tole E+E,am inteles ca ar trebuii sa stea lipite intre ele??cand alimentez circuitul se aude un trosnit in transf si cand masor(inainte de redresare),pun o borna de la aparat pe priza mediana si una pe inceput sau sfarsit si imi arata 30-34v,iar daca pun in cealalta parte in arata 60v,daca pun intre inceput si sfarsit nu imi arata nimic...folosesc sg3525 cu doi IRFZ44N ceva idei???miezul incercuit cu albastru pot sa bobinez pe el,pentru ca eu cred ca nu mai lucreaza traful la frecventa care trebuie,thx

Link spre comentariu

placa din foto. nu este de la un atx Compaq? o folosesti doar suport pt. montajul tau? daca ai lasat socul la locul lui cum i-l folosesti nu mai folosi termenul de tola pt. miezuri ferita mai da detalii cum ai fazat infasurarile ideea este ca daca stii f. putine despre circuite electronice,o sursa este o nuca cam tare daca faci numai din pasiune si esti incepator ia-o cu montaje mai simple daca vrei decat sa-ti faci mana incepe cu surse fara traf pot sa te ajut cu trafuri si bobine atx,gratis,daca nu vrei mai mult de 500grame(ia gluma in serios)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări