Reynolds Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 am realizat montajul dar mi se încing rău rezistenţele de 56 de ohmi, deşi am pus de 3 W. nu ştiu ce radiatoare sa pun, deocamdată am unele de probă dintro sursă de pc dar nu sunt identice e unu e mai mic. cât de groasă ar trebui să fie sârma pentru filtrele de intrare şi de ieşire ca să pot scoate 600 W? Link spre comentariu
lucione_cip Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 M-am apucat sa fac si eu pt cineva un amplif de masina, intre timp am primit cadou un osciloscop de la userul "ala micu", si am o intrebare (in special lui "moro") legata de forma de unda de la iesitea Sg-ului, e ok cum arata la mine? mentionez ca am pus sonda intre masa si iesire SG. Postez schema si montajul in stadiul in care se afla acum. Link spre comentariu
moro Postat Iulie 17, 2010 Partajează Postat Iulie 17, 2010 Formele de la iesirea SG-ului sunt in regula Link spre comentariu
Reynolds Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 asta e cea cu comparatoarele lm339 dar e tare complicata Link spre comentariu
addysoftware Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 Mai, mai... De ce credeti ca se pune torul ala gigantic in sursele de calculator?Ia puneti si voi unu!Hint: Curentul de iesire pe sarcina capacitiva este foarte mare, si solicita brusc tranzistorii de iesire la fiecare deschidere a acestora.L.E. Schemele lui Elliot nu sunt chiar asa de "bune" cum crede toata lumea. Lipsa acelui tor a busit poate mii de tranzistori in toata lumea. Si am mai vazut si alte "prostioare" pe ici.colo, in schemele de pe situl ala. Link spre comentariu
Reynolds Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 eu am pus si filtru pe iesire dar cu sarma mai subtire, sper sa gasesc si sarma suficient de groasa Link spre comentariu
addysoftware Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Okay, daca e acolo, la pad9-10-11-12, e bine. . Atentie doar la sensurile pulsurilor (si implicit ale infasurarilor). Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 eu am pus si filtru pe iesire dar cu sarma mai subtire, sper sa gasesc si sarma suficient de groasaNu vad filtrul de pe iesire,dar schema am mai vazut-o...desenata altfel. Link spre comentariu
Reynolds Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 unde sunt acele paduri dupa punte Link spre comentariu
unady Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Mai, mai... De ce credeti ca se pune torul ala gigantic in sursele de calculator?Ia puneti si voi unu!Hint: Curentul de iesire pe sarcina capacitiva este foarte mare, si solicita brusc tranzistorii de iesire la fiecare deschidere a acestora.L.E. Schemele lui Elliot nu sunt chiar asa de "bune" cum crede toata lumea. Lipsa acelui tor a busit poate mii de tranzistori in toata lumea. Si am mai vazut si alte "prostioare" pe ici.colo, in schemele de pe situl ala.salutare tuturor ,as dori sa fac si eu o sursa ridicatoare de tensine... Ce imi recomandati ca integrat oscilator intre sg3524; sg3525;si tl494? (precizez ca am incercat o varianta cu sg 3524 si se incalzesc foarte tare mosurile irf3205 pe o sarcina de doar 100w . Radiatorul are suprafata de 250 cm* /tor ferita cu suprafata de 1,5cm*/frecventa oscilatie aprox 50KHz(rt=3k si ct=4,7n)/nr. spire primar 2x7spire grosime 2mmmultumesc mult. Si daca aveti o schema pt. oscilator in punte pentru 4 mosuri comandati prin tranzistori sau integrat (nu cu traf) va sunt foarte recunoscator Link spre comentariu
moro Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 eu recomand sg3525 si de mentionat aici ce frecventa dimensionezi tu acolo, ca sa ai 50khz frecventa de lucru trebuie sa`l faci pe nenea integrat sa iti oscileze la 100khz Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Ca parca pe iesire are 2 tranzistoare...nu? Link spre comentariu
moro Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Are are, doar ca frecventa oscilatorului se imparte la cele doua tranzistoare sa zic asa, oscilatorul sa zicem iti lucreaza pe 100khz exemplu si pe fiecare iesire din SG vei avea 50khz Link spre comentariu
unady Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 va multumesc pentru sfat. o schema de oscilator punte cu integrat ? Eventual la trecerea prin 0 sa faca pauza adica vreau sa simuleze cat mai bine sinusoida ...cum ar fi in figura atasata...multumesc. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 SalutareCa sa nu deschid un alt topic,as dori o intrebare:nu a intilnit careva ,sursa de amplificator cu TL494 si tranzistori BD909?Mar interesa o schema cu asa ceva daca are cineva.Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum