Reynolds Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 il alimentez la 12V.cred ca l-am defectat am facut din greseala scurt intre iesiri si masa Link spre comentariu
bolek Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Ma bag si eu ...nu prea se arde numai din atat lucru. Poate ti s-au intors niste varfuri de tensiune si l-ai prajit. Daca scoate dreptunghi pe iesire , e cam improbabil sa fie ars.Eu am ars unul de la varfuri foarte mari prin alimentare, si s-a facut gaura in capsula in dreptul pinilor de iesire, iar mosfet-ii au explodat cu scantei ... Sursa de alimentare oferea maxim 50A si nu aveam siguranta. Link spre comentariu
Reynolds Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 dar la inceput scotea cam 5V acum sub 1Vde la altceva nu are de la ce sa fie Link spre comentariu
bolek Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Nu stiu ce sa iti zic, incearca cu altul. Mi se pare totusi suspect ca scotea numai 5V la inceput. Forma de unda la iesirea din el ai vizualizat-o vreodata ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Acum,daca a masurat cu multimetrul chinezesc... Link spre comentariu
moro Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 formele nu se masoara cu multimetrul, acolo iti trebuie un osciloscop. Ca totusi e cazul si nu ai la indemana osciloscop imi amintesc ca am masurat si eu odata cu multimetrul si imi afisa ceva pe la 3.5Volti pe fiecare iesire... Dar cum zice si Dr L e putin precis sa masori cu un multimetru tinand cont ca cele doua tranzistoare din SG lucreaza la saturatie iar daca tensiunea de alimentare este de 12V pe iesiri la semnal HI ar trebui sa ai 11-10Volti tinand cont si de tensiunea care pica pe jonctiunile C-E ale tranzistoarelor din integrat Link spre comentariu
Reynolds Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 eu masor intre masa si iesiri SG, intre plus si iesire SG are intradevar tensiunea de alimentare. problema e dc nu obtin putere si am doar tensiune ? montajul e deocamdata in aer azi am terminat schema si pcb ramane sa-l realizez practic, daca mai e ceva de modificat imi puteti spune. ce diode mai puternice as putea folosi ? Schema cu modificari : Pcb: Link spre comentariu
moro Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Ia leaga pinul 1 la masa si pe pinul 2 mai leaga o rezistenta de 12k la masa si vezi ce obtii la iesire Link spre comentariu
Reynolds Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 nu mai face nimik se incalzeste rau integratul. totusi tot am tensine pe iesire, dar bazaie trafu cand conectez sarcina si scade tensiunea. acum am incercat si schema cu reactie dar face tot la fel dar am 3,5-5V pe iesiri SG miezul de la Adelaida e bun ? http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=7783&osCsid=39d35734e47674d56dac7a352cc4f5e7 Link spre comentariu
Reynolds Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 miezul de la Adelaida e bun nu l-a incercat nimeni ? http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=7783&osCsid=39d35734e47674d56dac7a352cc4f5e7 sau care are miezuri cumparate de la comet daca poate sa-mi trimita si mie ? Link spre comentariu
moro Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Ia uite aici ceva boboc http://www.adelaida.ro/product_info.php ... 352cc4f5e7 Link spre comentariu
Reynolds Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 dar au mai putini nH decat R31,5 de la Comet Link spre comentariu
moro Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 Sincer, daca nu ai habar despre functionarea surselor in comutatie documenteaza-te prima data si apoi o sa intelegi o sumedenie de lucruri legate de acestea. E obositor sa dai sfaturi si sa vezi ca-s degeaba :)La surse de genul mura'n gura nu merge fiindca functionarea ei depinde de multe lucruri, multe dintre ele nu depind doar de numarul de spire ca exemplu. Pune burta pe carte daca chiar vrei sa faci ceva, daca nu vorbeste cu cineva care se pricepe sa iti construiasca una si gata Link spre comentariu
Reynolds Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 daca ai documentatie solida in domeniul smps le poti pune aici dl drd "moro" .....sfaturile nus degeaba, daca nu mie cuiva ii vor fi utile cu sigurantaam primit un miez cadou de la userul "sound_solutions" Link spre comentariu
moro Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Uite cateva carti pe care le recomand cu caldura1 Switchin power supply design 3rd edition de Abraham I Pressman si Keith Billings2 Switchmode power supply handbook de Keith Billings 3 Practical switching power supply design de Marty BrownSi printre multe altele n-ar fi rau sa cauti si seminariile unitrode si multe alte aplication notes de la International Rectifier si Fairchild legate de topologii flyback, half bridge, full bridge Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum