bolek Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Pai chiar si injumatatita, sigur aia de 1MHz din pagina anterioara nu e valoarea corecta.Un EI33 duce 250W la 50-60khz. Sursele veeeechi nu minteau. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 grupul rezistenta si condesator(56ohmi respectiv 100nF) din primarul transfomatorului ce rol au in montaj? mi se incing foarte tare. Am folosit un traf dintr-o sursa ATx ,dar am cadere de vreo 7v pe ramura,posibil sa fie din traf? Link spre comentariu
AdR!@N Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 grupul RC este un filtru snubber si are rol de a atenua spikurile. poti sa pui R de 100 ohm de minim 3W..chiar 5 vezi cum se incalzesc, eventual poti sa mai scazi si valoarea lui C. cel mai bine ar fi sa vezi pe osciloscop ce se intampla.conteaza foarte mult cum ai bobinat traful, cu ce sarma si la ce frecv lucreaza Link spre comentariu
moro Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Aveti grija ce rezitoare puneti la snubere, sunt excluse cele bobinate deoarece pot introduce zgomot datorita inductantei proprii. Si acel rezistor cu cat este mai mare cu atat va disipa mai multa caldura.Rezistenta din snuber nu se pune la plezneala, se tine cont de valoarea condensatorului, Un condensator cu capacitate mare va imagazina o energie mai multa pe care o va disipa prin rezistor.grija mare ca dati foc la rezistente degeaba.Iar legat de frecventa pe care lucreaza traful, la cele din sursele pc trebuie experimentat. Nu cred ca sunt miezuri gen 3F3 care duc si 500khz, asta ca sa nu pun la socoteala si saturatia maxima pe care o suporta miezul si aici trebuie luat in considerare ca lucrul la o frecventa mai inalta necesita un flux mai mic de saturatie pentru balansarea sa zic asa a pierderilor din miez. Si aici sa dau un exemplu, sa presupunem ca un miez X la 50khz si 100 mt are pierderile Y, acelasi miez folosit la 500khz pentru a avea aceleasi pierderi (Y) trebuie sa lucreze la un flux de 10mtBafta Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Am mai facut ceva teste si se pare ca cel mai bun transfer de putere pentru miezurile alea albe se realizeaza cu RT: 10K, CT 0.33 nF (3x1nF in serie), RD: 100 ohm. Daca maresc rezistenta creste consumul si scade puterea din secundar (Ajunge consumul in gol in jur de 3A si 3.5A cu sarcina). Link spre comentariu
Andrei87 Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 salut.am tot citit pe forum si am tot cautat dar am intels foarte putin...... :nas: :nas:as dorii dak se poate sa puneti o schema ceva cu tot ce trebe pt a construii o astfel de sursa,k sa inteleaga tot omu[si noi mai batuti in cap :jytuiyu ].eu as vrea sa fac o sursa sa imi scoata cam 600w sa laimentez 2xfet 200 pt subwooferms anticipat Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Ai nevoie de o sursa destul de puternica, cu 8xIRFZ44NDaca vrei stabilizata, atunci alegi varianta cu optocuplor. Daca nu, merge si cealalta varianta, fara feedback.Totusi, SG-ul nu poate "duce" singur toti cei 8 tranzistori, ai nevoie de un etaj driver cu 2xBD139 + 2xBD140 (o combinatie intre cele 2 scheme de pe situl lui eliot).Am atasat mai jos partea de "putere", adica driverul cu BD139/140 si IRFZ-urile.TOR-A = Unul dintre capetele infasurarii primare a transformatorului de ferita.TOR-B = Celalalt capat al infasurarii primare a transformatorului de ferita.TOR-0 = +12V, priza mediana a transformatorului.GND-IN = masa (caroseria masinii).VCC-IN = +12V acumulator.A, B = Comanda driver (de la etajul oscilator).Schema cat si cablajul oscilator le-am postat cateva pagini in urma. Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Am facut rapid si un mic cablaj.Am atasat o poza cu cablajul + fisierele sch si brd pentru EAGLE.Se puteau introduce tranzistorii driveri in spatiul liber dintre cei de putere, dar nu mi-am batut capul prea tare pentru acest aspect Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Vezi ca 600W inseamna 50A!In nici un caz alimentarea nu merge facuta cu un amarat de papuc Ingroasa traseele si sa lipesti sarma pe ele Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Evident ca pentru acea intensitate trebuiesc ingrosate cablajele. Oricum, pentru aceasta parte trebuie folosit cablaj cu folia de cupru cat mai groasa si obligatoriu trebuie pusa o sarma de cel putin 1.5mm (poate 2 sau 3 una langa alta) + cositor din belsug peste.Chiar si cablajul cu cotele din desen rezista pentru putin timp la intensitati de 50A, dar la un consum sustinut s-ar putea sa o ia la vale.Edit:Am rebobinat torul de ferita cu 10 sarme deodata (2x5 sarme).Pentru rigidizarea bobinajului am folosit bara de plastic topita (dinaceea care se topeste cu pistol). Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Apropo, a cumparat cineva de la comet mai multe ferite decat are nevoie? Daca da, doresc si eu una cat mai mare deoarece nu merita sa cumpar ferite de 50 RON doar pentru ca am nevoie de o ferita de 10 lei Link spre comentariu
vasile eugen Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Feritele daca sunt de aceleasi marimi sepotpune suprpuse .ca mai sus?Dar sirma daca nu am mai groasa ,cum este mai bine :1.Impletita2.toate in paralel ca mai susva multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Nici nu trebuie sa folosesti sarma groasa! Link spre comentariu
vasile eugen Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 atunci sirma ca grosime din primar poate fi la fel ca cea din secundar? sau in primar mai subtire si in secundar mai groasa? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Poate fi aceeasi grosime. Dar in primar vor fi mai multe sarme in paralel,ca sa ai aria totala suficient de mare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum