Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator aniel

am terminat si eu de realizat sursa mea.insa nu ii dau de cap.la intrarea in traf am tensiune dar dupa nu mai este nimic.sa am probleme cu traful?AM LEGAT SI DOUA BECURU AM ZIS K E FRECVETA MICA SI NU MASOARA APARATUL DAR NIMIC/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

131

• Dr.L

86

• Murcielad

57

• alexv

52

Top autori în acest subiect

Imagini postate

salut ai folosit diode rapide dupa traf pentru redresare? mai am o schema cu sg 3524 dami o adresa de mail sa tzio trimit , poza e prea mare si nu incape. am folosit si eu un traf dintrun monitor , nu prea ma satisfacut rezulatul , mai bine foloseste din surse de calculator .

am si eu o problema cu o sursa cu sg 3524, am pe iesire +- 40v dar in sarcina cade dramatic tensiunea +- 6v si incep sa se incalzeasca irfz44, curentul de mers in gol este cam mare 220ma. am bobinat tr. de mai multe ori si acelas rezultat, tr este un etd 39 dintrun monitor, ce ar putea avea?

Link spre comentariu
Vizitator electron21

ce sarma a-ti folosit in primar pt o putere de 500w debitata si nr de spire folosit precum si miezul pe care la-ti folosit? eu in prezent folosesc un miez etd 44 cu 2x5 sp din lite rasucite cu on diametru de aproximativ 3 mm, furnizeaza cam 300w, peste respectiva purere se incalzeste trafu si apoi incep si irfz-urile sa se incalzeasca (3 perechi irfz44). curentul de mers in gol este de 70 ma sursa este cu sg3524 vreau informati de la cineva a carui sursa functioneaza bine

Link spre comentariu

salut intr-un post anterior spuneai ca iti scade dramatic tensiunea , ai rezolvat problema ? daca da,da-ne si solutzia , curentul de mers in gol e bun 0,07 amperi

Dr.L edit: nu cita postul anterior

Link spre comentariu
Vizitator electron21

tr mpsa 56 contrafacut nu asigura tensiunea si curentul necesar functionari in parametri sg 3524

dupa calcule facute cu http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/smps_e.html rezulta o suprafata de 8,33 mm* pt 500w debitati de sursa (+-50v 5A in secundar) asta inseamna 10 sarme de 1 mm*

una avand aria 0,785mm* 8,33/ 0,785 =10,61 mie unu mise pare cam mult de aia am intrebat

E valabil si pt tine :bataie

Link spre comentariu

Salut baieti.Imi permit sa pun si eu cateva poze cu smps-ul meu.Scoate 2x70V dar l-am probat doar pe un bec de 40W/220V este singurul care il am :( . Oricum acum la proba are decat 2xBUZ11 (care de abia se incalzesc),astept sa-mi vina 44N-urile.As vrea sa alimentez un AV400 din el .

Link spre comentariu

domul moderator cu parere de rau da nu am citat nimic din alt post va rog sa recitizi poate va lamuriti :101

salut intr-un post anterior spuneai ca iti scade dramatic tensiunea , ai rezolvat problema ? daca da,da-ne si solutzia , curentul de mers in gol e bun 0,07 amperi

Link spre comentariu
Vizitator electron21

Incepator poti da mai multe detalii despre sursa ta, ce traf folosesti nr de sp respectiv grosimea sarme? cam ce randament estimezi? incearca sa fofosesti sarma mai groasa pt strapu-ri si incarca cu cositor circuitul de +12 , gnd si circuitele de pe sursele si drenele tranzistorilor, trec curenti foarte mari pe acolo si sigur se va praji cablajul la sarcini mai mari. bafta in continuare

Link spre comentariu

Folosesc un ETD49 cu primar 4+4 spire de 2mm si 2x0,9mm in secundar cu randament de tot rasul .Spun asta ca am pus un bec de 40W pe iesire am corect 140V ,cand am mai pus inca un bec de 40W imi scade tensiunea cu vreo 4-5V .Am incercat sa-i umblu la frecventa rezistenata pin 6 si condesarorul pin 5.

Link spre comentariu
Vizitator electron21

pt cine intereseaza un cablaj pt varianta cu sg3524 cu optocuplor si remote, cablajul il puteti realiza pe foaie foto impimat la xerox sau pe o imprimanta laser avand grija sa curatati bine cablajul cu un burete de sarma si cu alcol apoi il aplicati cu masina de calcat. dupa aplicare bagati cblajul in apa pt a inmuia hartia foto si curatati cu atentie ps : cablajul este functional, eu il folosesc la doua surse spor la lucru si baftaIncepator de la ce alimentezi sursa, daca respectivul transformator nu are putere cam asta se intampla, bago in sarcina si masoara tensiunea cu care alimentezi sursa daca scade mult incearca pe o baterie de masina

Link spre comentariu

Am primit de la un prieten un amplificator auto 4x350W/4ohmi sau 2x900W pe 4 ohmiEste realizat ingrijit, are sursa creata cu 8xIRFZ44NTransformatorul este realizat cu 2 ferite verzi cu dimensiunile 35mmx16mmx20mm, adica 2x120mm^2. Primarul este bobinat cu 4 sarme de 0.6-0.8mm iar secundarul are 11 spire/ferita cu 2x1.2mm.Amplificatoarele sunt realizate cu tranzistorii complementari 2SA1941 & 2SC5186 avand ca driveri c2073 & a940, nici un reglaj pentru curentului de mers in gol.Scoate "ceva" putere, tipul arzand vreo 4 subwoofere cu el pana acum :d

Link spre comentariu
Vizitator electron21

nustiu ce sa zic la fi 3mm(echivalent) cand ating 400w frige primarul trafului, cat despre ferita am acasa 2 amplificatoare de masina care folosesc fiecare cate un tor verde de diametru 35...40mmapropo la ce tensiune obtine el puterile alea? sa inteleg ca foloseste doua trafuri in paralel, atunci se schimba problema avand cam 4mm* suprafata

Link spre comentariu

domul moderator cu parere de rau da nu am citat nimic din alt post va rog sa recitizi poate va lamuriti :101

Pai am modificat eu

Citasei postul lui electron :nebunrau:

Nu fa pe nebunu ca n-are rost

Link spre comentariu

Incepator de la ce alimentezi sursa, daca respectivul transformator nu are putere cam asta se intampla, bago in sarcina si masoara tensiunea cu care alimentezi sursa daca scade mult incearca pe o baterie de masina

Alimentatorul are max 10A nu aici este problema cred ca puterea traf. dar de ce oare ,ca este ETD49 destul de mare ....ar trb sa duca muult nu?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări