Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Swat Cat

Postări Recomandate

Poate diodele de redresare is duse...In fine nu'mi dau seama ce poate fii...Folosesti o schema cu feedback?De ce nu faci schema aia simpla de pe sound.westhost aia am facuto si eu si desi ii fara feedback nu imi scade mai mult de 3v in sarcina

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

131

• Dr.L

86

• Murcielad

57

• alexv

52

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am incercat cu 3 trafuri ETD 2 din surse de PC si unul dintr-un video :) Vreau sa imi comand in viitor niste miezuri toroidale ..... am vazut ca sunt destul de ieftine .

Link spre comentariu

Frecventa se regleaza din R7 din pinul 6 al integratului...Eu cred ca ai pus prea putine spire in primar pune 7-8 spire de 3mmsi in secundar de 1,5mm

Link spre comentariu

ca sa nu mai umplu topicul cu tot felul de intrebari zic imi spuneti direct ce imi trebuie: de ci eu am un toroidal de 6 cm diametru si 4.7cm sectiune

eu vreau sa scod de la el ~600w cate spire si ce diametru imi trebuie pe primar :?

Link spre comentariu

io zic asa cum e la mine pe unul de 5cm 8+8spire 3,2mm(din 8*0,4mm) in secundar 20+20spire 1,5mmtranzistoare IRFZ44(2 in loc de 4 pt ca au 250W)...am in secundar 2*48V fara sarcina si 2*40V cu amplifu in blana...amplif de 200W cu tranzistori...In afara de modificarea frecventei (5,6k) am respectat schema

Link spre comentariu

Salut baieti vreau sa va spun ca am incercat si eu schema asta :http://www.sound.westhost.com/project89.htm

si am muncit ceva nu gluma ...pana la urma a sfarsit la gunoi.

Ptr. ca acum am dat de voi am sa o construiesc din nou.

Eu folosisem IRF 640 se incalzeau dupa vreo 2 sec de functionare normla imi crestea consumul si se incingeau,am incercat si cu buz11 si acelasi lucru

Cred ca diseara am sa-l fac din nou si mai imi amintesc ca la iesire pe pini 11 si 14 aveam 6v

Link spre comentariu

IRF 640 au 30W ce mai vrei normal ca se incingIo am facut cu IRFZ44 care au 250W si nu se incalzesc aproape deloc.Mai lucrati pe circuit ca schema ii buna si functioneaza in perfecta stare la mine...ii vorba de a doua schema de pe pagina adica cea fara feedback.Prima functioneaza si aia dar am o cadere mai mare de tensiune la cuplarea sarcinii

Link spre comentariu

Nici nu stiu ce sa mai spun ...daca intri aici:http://www.elfa.se/se/ai sa vezi ca 640 are 120W ,poate nu sunt date corecte aici[/b]Oricum l-am facut din nou cu cablajul proiectat aici si tot de geaba,am folosit si alt traf de la un tv si...se incing ca naiba dupa acele 2 sec de functionare buna astazi am sa incerc cu IRFZ-urile astea de ai incercat tu se vedem ce Dumnezeu o sa se mai intample

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări