DarkAngel_Bv Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Continuare: Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Poti avea probleme din cauza modului cum ai torsadat conductoarele cu care ai bobinat transformatorul.Ele trebuies torsadate in acelasi mod pe toata lungimea firului si sa fie si egale firele inainte sa incepi sa le torsadezi.Cel mai simplu este sa legi capatul firelor de un obiecti fix, iar in capatul celalat ajutat de o tija( surubelnita) incepi si rasucesti; o alta metoda ar fi sa le pui in paralel sarmele( fara sa le mai rasucesti).Miezurile transformatorului prindele intre ele si cu ajutorul bandei adezive, nu doar prin lipire. In modul in care ai bobinat transformatorul tu nu e deloc de mirare ca incepe sa tiuie, dupa ce il refaci tinand cont de sfaturile de mai sus, si dupa ce ai montat si miezul, poti scufunda tot transformatorul intr-o baie cu lac sau ceara/parafina.Succes! Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Miezul nu l-am desfacut, am bobinat "crosetand" prin miez.O Sa-l desfac azi inca odata. de torsadat am rasucit cum am putut cu mana si la bobinare am tras cu patentul de capat ca sa stea intins. Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Desfa miezul sa poti bobina corect. Pentru acest lucru pui transformatorul intrun vas cu apa si il pui la fiert ( nu pui transformatorul in apa fiarta) si il lasi sa fiarba minim 10 minute apoi il iei din apa si cu ajutorul unei carpe incerci sa misti partea I a miezului, daca nu reusesti il mai pui la fiert. Daca ai destula rabdare o sa desfaci miezul usor.Dupa ce ai desfacut I-ul apesi usor E-ul pe partea in interiorul carcasei.Cat despre bobinat, daca vrei ca sursa sa aiba un randament bun, bobinezi jumatate din primar, apoi tot secundarul si apoi cealalta jumatate de primar. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Puteti sa-mi spuneti si mie pe un ETD39-3C90 ce putere se poate scoate,si ce frecventa de lucru are?Poti scoate linistit un 500W la 70-100khz mersi mult vreau sa fac o sursa de vreo 350w pt un amplificator cu +- 40v cu tot cu filtraj Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 are cineva o schema cu driverul ka7500 , o schema similara cu sg3525 ,tot pentru surse smps ridicatoare , integratul asta il vad des prin surse de calculator va multzumesc mult Link spre comentariu
bolek Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 cauta cu tl494 ca e la fel, s-a mai scris de 10 k ori... Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Cam asa arata pe osciloscop forma de unda pe FETuri. Sunt normale acele Spike-uri? Link spre comentariu
bolek Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 nu, ori e traful facut prost ori n-ai snubber deloc. sunt mult prea mari. Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 daca snubber este acea rezistenta + condensator in paralel pe infasurari nu, nu am.Am reglat frecventa pentru a avea un transfer cat mai mare de purere catre secundar si cred ca am gasit solutia aproape perfecta. La un curent de mers in gol de 150 mA (~83.3 Khz) cu o spira in scurt circuit pe iesire (~2V cu sarma de 0.3mm diametru) la intrare "papa" ~6A.Primarul a fost rebobinat cu 4 spire cu sarma torsadata foarte strans.Cam asa arata formele de unda pe iesire Fara sarcina si cu un bec de 12V/55W (secundar bobinat de proba cu aceiasi sarma subtire amintita mai sus):Edit: Intr-adevar, cu snubber forma de unda din primar se netezeste, DAR acel snubber din schema lui elliot nu este pentru frecventa la care lucreaza miezul meu. Rezistenta se incinge in 4-5 secunde asa tare incat nu pot pune mana pe ea. Am dublat valoarea rezistentei si tot se incalzeste (am citit si cateva pagini in urma de aceasta problema dar nu se dadea o rezolvare concreta, adica o formula pentru calculul acelei capacitati si a valorii rezistentei) Link spre comentariu
bolek Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Am dublat valoarea rezistenteiRedu-o la jumate si vezi inca o data. Ochiometric as zice ceva de gen 2-20nf si inseriat cu 5-100ohmi.Incearca cum ti-am zis, si daca nu rezolvi mare lucru, scade putin si condensatorul.Nu se aplica regula ca daca dublezi rezistenta, scade puterea disipata. E mai degraba chiar invers aici... explicatia e stufoasa si complicata si tine de frecventa de ringing si de capacitatea parazita din montaj inductanta de scapari precum si de capacitatea mos-ului, etc. Nu mai incerca cu spire in scurt, pt ca aia nu e o sarcina normala si produce multe efecte ciudate prin varfurile pe care le intoarce in primar. Pana o sa faci pe genunchi smps neprotejate care suporta scurturi pe iesire, mai curge apa pe Dunare... Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Am vazut ca semnalul in scurt este destul de ciudat pe infasurarile transformatorului. O perioada este impartita in 3-4 regiuni de "inaltimi" diferite cu spike-uri intre praguri. Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Pana la urma am reusit si cu acele ferite albe. trebuia marita frecventa ceva mai mult (am ajuns la 90mA curent de mers in gol si transfer destul de bun din primar in secundar, 32A in secundar la infasurarea de test pentru 3.5V).Cam ce putere scot din ambele ferite unite fara sa risc sa ajunga miezul la saturatie?22 x 6 mm, deci sectiunea de 132mm2. Link spre comentariu
vicelord Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Buna seara. De ceva timp ma tot chinui sa fac o sursa de tensiune de la 12vcc la 220vca. am cautat si citit cate ceva pe net si am dat peste o schema care pare ok. dar am cateva intrebari despre ea. 1 transformatorul este un transformator normal cu 2 infasurari de 12v si o infasurare de 220v nu?? 2 tranzistorii ii pot inlocui cu tranzistori recuperati din surse de calculator?? regards Link spre comentariu
cristi666 Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Buna seara. De ceva timp ma tot chinui sa fac o sursa de tensiune de la 12vcc la 220vca. am cautat si citit cate ceva pe net si am dat peste o schema care pare ok. dar am cateva intrebari despre ea. 1 transformatorul este un transformator normal cu 2 infasurari de 12v si o infasurare de 220v nu?? 2 tranzistorii ii pot inlocui cu tranzistori recuperati din surse de calculator?? regards la prima intrebare "DA" (transformatorul este 220v si 2 infasurari de 12v legate intre ele nu, nu poti folosi tranzistori recuperati din surse, foloseste bd 139, 2n3055 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum