Vizitator aniel Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 am realizat un montaj cu sg 3525 dupa schema de aici http://www.niqro.3x.ro/convertor/convertor.htm si am intampinat ceva probleme la proba, nu functioneaza in urma masuratorilor am constat urmatoarele intre gnd si out (a/b) nu am tensiune dar intre +12 si out (a/b) este de 19 v este normal asa ??? Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 acolo ai tensiune de frecventa mare, cu ce ai masurat? cu multimetrul nu prea ai sanse, stii asta, da? Desi daca alimentezi la 12 si ala indica 19, e posibil sa ai tensiune... Link spre comentariu
Vizitator aniel Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 da stiu.cu multimetru.insa de ce nu imi indica nimic intre gnd si out a/b Link spre comentariu
Vizitator petru86 Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 unele aparate (multimetru eu am un DT9208A) pot masura si frecventa pana la 20Khz si pui aparatu pe out a si b, asta dupa ce faci calcule si sa ai frecventa de iesire pana in 20kHz masori si dak merge inseamna ca functioneaza, mai poti da si pe Voltmetru (DC) si masoara intre a si b si la un sg3525 trebuie sa ai in jur de 5,5 volti intre a si b. bafta Link spre comentariu
amp Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 salut!am si eu un tor de ferita care are un punct de vopsea verde pe o parte. ma intrebam daca poate fi folosit pt. sursa de pe site-ul lui Rod Elliott. si daca da cam ce putere pot scoate din covrigu' asta ? are 44mm diametru si 20mm inaltime.Scuze pentru calitatea pozelor, sunt facute la repezeala.nu stie nimeni ? :cry: Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 nu stie nimeni ? :cry:Poti incerca, dar este mult mai simplu sa cumperi un tor la care ii sti parametri, mai ales ca pretul nu este exagerat. Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 nu stie nimeni ? :cry:dimensiunile detaliate pls si vedem ( interior, exterior, etc) Link spre comentariu
amp Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Poti incerca, dar este mult mai simplu sa cumperi un tor la care ii sti parametri, mai ales ca pretul nu este exagerat.pai cred ca asta o sa si fac, dar pana atunci o sa incerc cu acesta ce o fi, o fi.daca nu merge trec pe ETD.am pus si masurile Link spre comentariu
a_sorien Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Hmmm , ce putere poti scoate..?! Pai trebuie sa te hotarasti in ce topologie vrei sa-l folosesti , apoi cu ce frecventa ...ca sa descoperi apoi ce poate . Daca reusesti sa nu-l bagi in saturatie si poti lucra si cu 100khz cred ca poti atinge si 500w . Link spre comentariu
amp Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Hmmm , ce putere poti scoate..?! Pai trebuie sa te hotarasti in ce topologie vrei sa-l folosesti , apoi cu ce frecventa ...ca sa descoperi apoi ce poate . Daca reusesti sa nu-l bagi in saturatie si poti lucra si cu 100khz cred ca poti atinge si 500w .pai o sa incerc cu schema de pe site-ul lui rod elliott, a doua schema, cam pe la 50kHz.daca ia foc va anunt Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Am facut si eu comanda de 2 bucati TOR FERITA 27x14x7 mm la conex electronic. Cam ce putere pot stoarce din acestea "impinse" de 8xIRFZ 44 NPBF?Diode redresoare am comandat BAW 62, sunt suficiente? Multumesc anticipat Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 400W pe un singur tor sau pe ambele "lipite"? cu 4 sau 8 IRFZ-uri?Din cate am observat, 1 IRFZ suporta pana la 49A. 2 IRFZ in "paralel" presupun ca duc ~70A fara sa se incinga prea tare. Asta ar insemna ceva peste 800W. Link spre comentariu
bolek Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 cu ambele miezuri, cu 4+4 moshi ,in push pull, si curentii aia sunt doar racite zdravan. in masina vara este foarte cald si se aplica curbele soa. asta numai daca vrei sa te tina o viata.daca vrei sa stai cu morcovi cand e caldura mare, pune totul la jumate,si o sa il mai repari din cand in cand, daca nu te muti in islanda sau undeva mai rece...se strica si alea de fabrica , calculate si para-calculate, din motive de disipare si design mecanic defectuos...stiu ca e foarte ne-economic ce propun, dar numai din faptul ca te apuci sa faci singur un smps de genul asta, sunt destul de sigur ca nu ai pregatirea necesara sa asiguri deschiderea perfecta pe porti, cablaj perfect, traf cu randament maxim , solutii de protectie termica, prindere perfecta pe radiatoare indiferent de vibratii, etc. Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 in SMPS si in special tot ce tine de frecvente mari nu am experienta mai deloc. Osciloscop am disponibil (am un prieten electronist care ma poate ajuta daca ma impotmolesc undeva).Putin Offtopic:In primul rand doresc sa alimentez niste montaje experimentale cu Lampi (PL500, ELF xxx & Co.) recuperate din televizoare cu lampi acum multi ani. Am avut un amplificator TESLA pe lampi care se auzea superb pana l-am suprasolicitat cu o sarcina prea mare si s-a "dus" lampa. Acum doresc sa imi creez eu propriul amplificator cu lampi :P Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum