Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Swat Cat

Postări Recomandate

Ps. Atat miezurile de ferita cat si magnetii de ferita sunt facuti din acelasi material.>vezi ferite Urziceni.

te-ai contrazis singur, uite aici, citez:

S.C. ROFEP S.A. Urziceni este singurul producator din Romania de ferite moi si dureFerite moi - 12 tipuri de materiale, din care:? 9 tipuri din Mangan - Zinc (codificate MZ-1- /??.MZ-9)? 3 tipuri din Nichel - Zinc (codificate NC-4, NC-5, NC-6)Ferite dure - 8 tipuri de materiale, din care:? 5 tipuri din ferita de bariu (codificate FB-1, FB-2.1, FB2.2, FB-3 si FB-4)? 3 tipuri din ferita de strontiu ( codificate FS-4.1, FS-4.2, FS-5)

poti observa ca feritele moi si cele dure sunt facute din materiale diferite.legat de experimentul tau, pune-l tu in practica si introdu in bobina de la contactor o bucata de ferita de la un miez de sursa PC de exemplu, dar ai grija sa fie miezul de transfomator, nu de la bobinele din filtre, apoi revino cu un post :P
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

131

• Dr.L

86

• Murcielad

57

• alexv

52

Top autori în acest subiect

Imagini postate

la cat s-a palavragit pe tema asta aici, aveati timp sa va cumparati fiecare cate un miez de ferita bun de la magazin. :da costa cat o bere :101 a,si eu as vrea sa folosesc ca miez un covrig cald de la simigerie, dar m-am razgandit. :sparge:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut. Am niste tranzistori RFP40N10. Se pot folosi la sursa asta? si mai am un miez 3,5cm\1,5cm.Astea sun recuperate dintr-un upc sau ceva de genul.vreau sa stiu daca le pot folosi la ceva.Are culoarea gri si are un invelis de plastic peste miez.

Posted Image

Link spre comentariu

Ptr auto.Cred ca ceva cu tda7294, si sa ma familiarizez un pic cu sursele astea. am si trafuri de surse destule, folosesc din alea.se pot folosi tz astia? ca am destu de multi. Ce miez imi trebuie sa scot pe undeva pe la 600-700 w din el?

Link spre comentariu

Miezul acela din poza pare a fi ceva pentru filtraj, nicidecum pentru un transformator. De ce nu incerci sa-ti cumperi un miez toroidal R60-R80 k2004-k2006 sau 3f3, 3c90 pe care poti face linistit sursa auto de 1kw in push pull de la 12volti, evident sa iti suporte si amperajul pentru puterea aceea

Link spre comentariu

Salutari, atasez o schema SMPS si am rugamintea catre cei care au mai lucrat cu IR2111 sa-mi spuna daca modul neconventional in care il folosesc nu este cumva total aiurea. Am sa incerc sa calculez traf-ul dar prevad ca voi fi departe de adevar. Oricum voi apela la bunavointa d-voastra dupa ce obtin ceva date spre verificare.

Link spre comentariu

mi-a recomandat adresa [http] pentru calculul transformatoarelor. Excelent! Cu un miez ETD39 in primar 5 spire / d=2.76mm /a=5.97 mmp/ iar secundar 189 spire / d=0.46 mm/ a=0.17 mmp/ ar trebui sa furnizeze 430V/0.5A

Link spre comentariu

am facut un montaj pt comanda mosfeti pentru autodupa cablajul userului niq_ronu stiu ce ar trebui sa facaam masurat masa - iesiri(IC) si am in jur 15 mV plus - iesiri tensiunea de alimentare(12V)asta ar trebui sa faca ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări