bolek Postat Iulie 29, 2009 Partajează Postat Iulie 29, 2009 e mult mai scump cu amplificator.Faci un oscilator mic , un traf cu ferita si gata. Link spre comentariu
marinp Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 AM luat un program de osciloscop pe pc si nu stiu cum sa-l folosesc Trebuie introdusa mufa la placa de sunet?? unde anume??Are cineva osciloscop pe pc? . Foloseste intrarea audio de la placa de sunet, pentru tensiuni mari foloseste un atenuator rezistiv Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 si ai grija cu masa de la calc vs. masa de la montaj... Link spre comentariu
lucione_cip Postat August 1, 2009 Partajează Postat August 1, 2009 Am luat mai demult acel program de osciloscop pe pc si mi sa spus ca nu o sa fac nimic cu el. Acum daca ziceti voi ca merge o sa il iau iar si o sa-lincerc. osciloscopul vreau so-l folosesc pt smps auto, deci va suporta placa audio 12V, banuiesc ca forma de unda tre sa o masor la iesirea mos-fetilor nu? ca asa masor si frecventa cu nu aparat de masurat mai performant. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 1, 2009 Partajează Postat August 1, 2009 nu poti masura cu placa de sunet frecventa aiaplaca de sunet se opreste la 16khz,sursa lucreaza la >40khz Link spre comentariu
lucione_cip Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 Salut am terminat acum cateva zile un convertor+Amp pe 2n3055 si dupacateva saptamani de studiu si teste am reusit sa-l fac sa functioneze ok.Acum vreau sa fac urmatoarele:sistem auto 2.1 format din convertor + 2 tda7294 pt interior auto si doua tda7294 in punte pt subwofer aflat in porbagaj. Componente o sa folosescSG3525, bd139+bd140, irfz44n, Trafuri ferita ETD33 (recuperate din sursepc) ma gandesc sa pun 2 sau 3 unul langa altul. Astept propuneri.Cati irfz44 sa folosesc?Cate trafuri ETD33?Grosimea sarmei primar si secundar?Cati uF?Mentionez ca nu mai dispun de alte trafuri asa ca o sa le folosesc pe cele care le am (ETD33), Va duce cele 3 trafuri cele 4 tda-uri? Link spre comentariu
moro Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 Poti incerca si cu un singur miez de ferita sa faci transformatorul, incearca cu un ETD49, scoti lejer pana la 1kw ceea ce mi se pare arhisuficient pentru ce vrei tu Iar aici: http://www.ecovolt.ro/en/support/table_en.html gasesti ceva care sa te ajute sa iti faci o idee cam ce diametru sa ai pentru bobinaje. La 4 tda-uri nu ai mai mult de 300W consum real sau cel putin asa iese din catalog (70W RMS), ba chiar ai putea alimenta totul dintr-un singur miez de atx, duc si astea pana pe la 300w. Experimenteaza! doar asa poti sa iti dai seama daca sunt bune miezurile pe care le ai tu. Am vazut aici o sumedenie de oameni care ziceau ca scoti 200-300W cu miezuri de atx, dar miezul sa fie mai maricel... daca zici tu ca ai etd33, cred ca ar fi ok pana in 300W Link spre comentariu
catalinux2004 Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Ar merge sa pun mai multe toroidale sau etd-uri identice unul peste altul pentru a marii puterea...afecteaza calitatea...in sensul ca este mai putin fiabil si are randament scazut mai mult decat cu un singur toroidal cu aceiasi sectiune cu celelalte puse unul peste altul.eu pentru inceput lucrez la o smps de putere mica cu un traf toroidal bun dar mic....asta ca sa nu ma arunc direct la ceva mai mare...daca imi iese asa incerc si de puteri mai mari. PS: Ce putere ar trebui sa aibe amplificatorul alimentat ca sa fie totul ok in functie de puterea sursei? Link spre comentariu
djlove Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Poti pune miezuri toroidale identice unul peste altul si lipite intre ele.Edt-uri nu prea vad cum, deoarece au intrefierul de sectiune rotunda.Ultima intrebare nu am inteles-o.Cum adica ce putere sa aiba amplificatorul? Evident ca trebuie sa aiba o putere mai mica decat a sursei pe care o construiesti: Daca ai un amplificator de 100W in clasa AB, sti ca ai un randament de aproximativ 60%, deci ai nevoie de o sursa de minim 150W sa il poti alimenta.... Link spre comentariu
catalinux2004 Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Am o intrebare din nestiinta...se pot folosii in loc de cele toroidale un magnet de difuzor....afecteaza asa de mult faptul ca e magnet permanent......care e fenomenul care ma impiedica sa il folosesc....si in legatura cu toroidalele puse unul peste altul....cu ce ar fi bine sa le lipim unul de altul??? Va multumesc. Link spre comentariu
Jimmy Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 nu merge ce vrei tu cu magnetu de difuzor pt ca e un material magnetic tare, cu remanenta mare (d-aia i se zice magent permanent) si ai avea pierderi enorme in ciclul de histereza.pt miezuri de transformatoare se folosesc materiale magnetice moi, cu remanenta si coercivitate mica, la care pierderile in ciclul de histereza sunt mult mai mici. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 am inteles acum...multumesc. Link spre comentariu
gcom61 Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Din greseala am pus un magnet de ferita intr-un camp magnetic alternativ.Rezultatul a fost magnetizare [ 0 ] (zero) .In acest caz poate fi folosit torul de ferita ? Link spre comentariu
Jimmy Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 nu, pt ca oricum e un material magentic tare, si nu conteaza daca e magnetizat sau nu, ca tot are remanenta mare si vei avea pierderi mari in miez.si apropo, campu ala magnetic alternativ trebuie sa si scada in intensitate progresiv, altfel nu demagnetizeaza nimica. Link spre comentariu
gcom61 Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 NU vreau sa contrazic,dar luati o bobina de contactor (orice tip ),alimentati-o in alternativ,si in interior introduceti un magnet permanent (orice tip)>>observati daca mai este magnetizat.2. Luati o piesa din ferita (nemagnetizata ) introduceti-o in aceeasi bobina alimentata in curent continuu ,si dupa aceea postati si spuneti care este rezultatul.Ps. Atat miezurile de ferita cat si magnetii de ferita sunt facuti din acelasi material.>vezi ferite Urziceni. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum