bolek Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Alea sunt mai mult pe post de bleed-ere , ca sa nu pocnesti ceva cu sursa aparent oprita. Link spre comentariu
teca Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Am mai gasit un set de smps-uri auto de la 70 la 1000w.Unele sunt cu tot cu amplificatoare Link spre comentariu
teca Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Pachetul de 400w a fost ampartit in trei Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Multumesc pentru raspuns. Am 3 surse ATX acasa cu acelasi tip de miez, si vroiam, pentru o putere mai mare, sa pun 2 miezuri unu peste celalalt si sa fac asa un transformator. Acuma nu stiu cum se calculeaza puterea unui traf' pe ferita in functie de miez (pentru ca banuiesc ca nu se caculeaza ca si cele "normale" de 50Hz) si dupa aia calculez bobinele dupa calculele din topicul despre trafo SMPS.Frecventa si tensiunile le masor de la o sursa ATX la fel cu asta din care am desfacut trafu'.Eu vreau sa fac alt cablaj la sursa pentru a nu ma apuca de modificat o ATX (m-i se pare mai complicat) si vreau sa mai intreb despre trafu' driver al tranzistoarelor chopper: il las asa cum este el sau ii refac bobinaju ? Daca trebuie sa-i refac bobinaju, pe acesta cum il calculez, pentru ca nu am gasit nimic despre el ? :cry: Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Miezul de ferita al unui traf dintr-o sursa PC e ENORM, fata de puterea inscrisa pe sursa, de 350 W...gandeste-te ca sursa lucreaza la, sa zicem "doar" 50 Khz, adica de o frecventa de 1000x mai mare decat cea a retelei...in practica frecventa de oscilatie a unei surse PC poate fi si mai mare...deci sectiunea acelui miez de ferita este oricum peste necesar, pentru a preveni saturatia. Puterea unei surse PC nu este limitata de sectiunea miezului de ferita al transformatorului, ci de tranzistori, radiatoare si...condensatorii de filtrare a iesirilor.Acel miez spart, este intr-adevar, inutilizabil...cu cel bun, poti obtine fara probleme 6-700 wati.Nu mai suntem, totusi, in anii `60 sa umblam cu trafuri de 20 kg!!!.Succes la meshtereala! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 totusi,atunci de ce o sursa corecta de 400w are un traf de 2-3 ori mai mar ca una chinezeasca,asta daca cel din sursa chinezeasca poate scoate 700w?totusi,sa nu exageram,nu-s chinejii aia care sa supradimensioneze(si cam asa fac toti producatorii,nu pun traf de 700w intr-o sursa de 400 ) Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Pai, Seasonicul meu de 700W are absolut acelasi traf de ferita ca si un Fortron bluestorm de 400W, iar o Delux de "400"W(semi-pocnitoare) are traful mai mare...conteaza si calitatea feritei... Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 pai da,exact,conteaza calitatea trafului si frecventa la care lucreaza(si la care poate lucra)tocmai d-aia poti seasonicul si fortronul tau au trafuri aparent la fel,dar daca il pui p-ala de fortron in seasonic nu duce neaparat cei 700w Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Multumesc inca o data pentru raspunsuri.Din cate am inteles eu 2 transformatoare (cu miezurile suprapuse si bobinat peste amandoua) din surse ATX imi tin 2 amplificatoare de 200W cu MOS-FET .Acuma va intreb: chiar nu stie nimeni despre transformatorul ala mic, care ii driver pt chopperi?Cum il pot calcula daca este cazul sau doar il scot din ATX si il pun in sursa facuta de mine fara modificari.P.S. Pot sa inlocuiesc din schema clasica de sursa ATX chopper-ii si sa ii pun MOS-FET??Cu respect Sergiu. Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Transformatorul ala mic (driverul) poti sa-l folosesti si in alta schema cu frecventa apropiata de sursa de unde l-ai luat.Fii atent cum il legi la mosfeti ca fac bum daca nu legi corect infasurarile.Cel mai bine ar fi sa pui schema ca sa stim si noi despre ce e vorba. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Schema este cea "universala" de la surse ATX[attachment=0]ATX_psu_schematic.pdf[/attachment]Eu m-am luat dupa prima schema si o sa scot partile care nu-mi trebuiesc.Momentan nu am timp sa desenez exact schema pe care intentionez sa o fac, o sa o postez in weekend-ul asta.Cu respect Sergiu. Link spre comentariu
BLK Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Da de ce pusca lu' Tiriac nu discutati in topicul despre surse in comutatie din varful sectiunii? Da-mi un motiv pe PM si redeschid topicul! Altfel, continuati unde trebuie.EDIT: L-am mutat aici, continuati ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum