cipry Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 mix,pune niste poze cu sursa si ampklificatorul tau,sa vedem si noi ceva care merge . cum ai testat sursa (inainte de a o pune la amplif)? .cablajele ni le poti da si noua? Link spre comentariu
Mix Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 asta e "dovada": http://www.elforum.info/download/file.php?id=16460&mode=view sursa am testat-o cu un multimetru digital. mai sunt poze pe la pagina 46 din acest topic parca,nu mai stiu sigur pe la ce pagina. oricum am tinut cont sa nu am consum mare in gol (50mA),tensiunea este perfect egala si constanta chiar cu sarcina mare, iar amplificatoarele sunt simplu de realizat si merg din prima. Cablajele le gasesti tot prin urma cu cateva pagini si sunt facute in autocad. Link spre comentariu
cipry Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 daca are un consum prea mare in gol,ce se intampla? eu am 140ma.eu nu ziceam de ``dovada``,dar mi-ar prinde bine niste idei.eu am vrut sa pun cate un radiator pe fiecare parte,care sa cuprinda sursa si amplificatorul(+ preamplif,protectie boxe si termica),dar imi iasa cam costisitor si nici nu am gasit la asa dimensiuni(lungime 30 cm). ce difuzoare sunt cele din poza(din portbagaj)? cam la ce pret se invart? Link spre comentariu
Mix Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 daca ai consum mare in gol inseamna ca nu ai randamentul bun la transformator. banuiesc ca ai observat ca am folosit un semireglabil la RT pentru a regla frecventa... ajustand-o pana am avut consumul cel mai mic in gol ATENTIE- cand reglezi frecventa faci un artificiu in asa fel incat la pinul 1 de la SG sa fie fara feedback (proiectul89 al lui Elliot). asa reglezi cu factor de umplere la maxim. dupa asta pui la loc ca in schema modificata de mine si nu mai ramane decat sa reglezi tensiunea de iesire. daca ai vazut cu cateva pagini in urma, eu am 4 radiatoare de 18cm lungime si 10cm inaltime unite 2 cate 2. pe primele 2 am sursa si celelalte 2 amplificatoarele (se incalzeste doar partea cu audio, sursa e rece si dupa 10 minute la maxim). radiatoarele sunt comandate de la metrafo cam 40ron bucata. la sursa am folosit 12 IRFZ44 (6/ramura) si 8 diode BYW29 cate 2 in paralel. difuzoarele le gasesti prin magazine sunt cam 220ron. eu le-am luat cu 140ron de la cineva care le gaseste mult mai ieftin si sunt noi. Link spre comentariu
teca Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 Salut.Atasez si eu niste scheme de la amplificatoare auto sony ca sa ne facem o idee pentru partea de comanda a alimentatoarelor Link spre comentariu
Vizitator iokymy Postat Iunie 27, 2008 Partajează Postat Iunie 27, 2008 Cum fac sa scap de remote-ul lui Mix ca eu nu vreau sa fac protectiile. Le alimentez la 12v pe amandoua? Sau daca nu ce releu trebuie sa pun in schema lui Eliott? De 12v? Si cum fac cu feedbacku de unde alimentez amplificatorul, din iesirea normala sau din cea a feed-backului?Edit: Cum scap de remote la fig 2? Link spre comentariu
Yo4You Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Am un convertor smps de la un amplif audio panasonic , s-a defectat partea de putere cei doi tranzistori 2sk817.Acest convertor este facut cu TL494 deci clasic.Care ar fi problema acesti tranzistori 2sk817 care nu-i gasesc daca pot pune IRFZ44N?Din cate am vazut la parametrii nu sunt echivalenti la parametrii, nu vreau sa montez asa pentru teste si sa ia foc acest amplif.Da-ti si voi cu parerea. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 pui un bec de 12v/20w pe plus ca sa eviti arderea tranz din sursa. incearca cu irfz44, stp50n06.daca se aprinde becul puternic inseamna ca ai cava defect, ori comanda tranzistoarelor ori choper in scurt. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 3, 2008 Partajează Postat Iulie 3, 2008 scuze de offtopic :prayer: dat voi ce bec de 12V/20W folositi ? (tampita intrebare am mai pus) eu aveam un bec de 12v/20W mai vechi (cred ca de la autobuze) insa am reusit sa-l ard. am pus 25V pe el si nu avea nik dar la o SMPS cu 35V pe iesire nu am mai tinut (am zis ca sursa pica la un asemenea curent dar nu a fost chiar asa) :smt021 . am cautat la magazinele auto si in targ un astfel de bec dar nu am gasit de cat ciurucuri care la 20V fac poc . chiar daca becul e ars inca il mai pastrez pentru ca nu imi vine sa cred in ce hal a reusit sa se topeasca conductoarele care alimentau filamentul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 3, 2008 Partajează Postat Iulie 3, 2008 pai nu cere unui bec de 12v sa tina la 20vfoloseste un bec de 24v,eventual la aceelasi curent(adica de 40W) Link spre comentariu
Vizitator adi109cj Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 scuze de offtopic :prayer: dat voi ce bec de 12V/20W folositi ? (tampita intrebare am mai pus) eu aveam un bec de 12v/20W mai vechi (cred ca de la autobuze) insa am reusit sa-l ard. am pus 25V pe el si nu avea nik dar la o SMPS cu 35V pe iesire nu am mai tinut (am zis ca sursa pica la un asemenea curent dar nu a fost chiar asa) :smt021 . am cautat la magazinele auto si in targ un astfel de bec dar nu am gasit de cat ciurucuri care la 20V fac poc . chiar daca becul e ars inca il mai pastrez pentru ca nu imi vine sa cred in ce hal a reusit sa se topeasca conductoarele care alimentau filamentul.Becul de 12V/20 W se conecteaza pe alimentarea sursei, in serie.Ca sa vezi daca nu ai consum mare si sa nu arzi mosfetii in caz ca sint probl la sursa.Nu la iesirea sursei.La iesirea sursei conectezi becuri de tensiune mai mare,in functie de tensiunea care o scoate sursa.2-4 becuri de 12V/20W in serie eventual.Sau 2 becuri de 24V in serie.Daca ai 35V la iesirea sursei. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 pai daca am reusit sa fac o SMPS nu sunt :smt021 dar am zis ca daca becul a tinut 20V fara probleme tine si pe iesire sursei care eram convins ca nu reuseste sa duca 35V in sarcina. marea problema a fost lenea de a cauta un bec de 24-35V . adi becul e universal deci nu trebuie folosit numai pe alimentarea sursei sau ca sarcina pe iesire. stiu ca becul de pe sarcina trebuia sa fie de tensiune mai mare dar se pare ca lenea face uneori pagube ca si prostia ! :smt005 Link spre comentariu
cipry Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 sal, adi109cj ,ai facut ceva sursa smps? poate facem ceva schimb de informatii ca eu nu reusesc sa scot din sursa mea mare lucru,momentan stagnez cu sursa ca am gasit in Oser un amplif auto de 2x190w rms la 100 ron ,dar tot vreau sa termin sursa ca prea multi bani am investit,sa vad macar ca merge. Link spre comentariu
Vizitator adi109cj Postat Iulie 6, 2008 Partajează Postat Iulie 6, 2008 sal, adi109cj ,ai facut ceva sursa smps? poate facem ceva schimb de informatii ca eu nu reusesc sa scot din sursa mea mare lucru,momentan stagnez cu sursa ca am gasit in Oser un amplif auto de 2x190w rms la 100 ron ,dar tot vreau sa termin sursa ca prea multi bani am investit,sa vad macar ca merge.Am facut cateva surse in comutatie.Pot sa te ajut sa definitivezi sursa, daca ai nevoie.Ti-am scris 2 PM,dar se pare ca nu le-ai citit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum