costy Postat Martie 21, 2008 Partajează Postat Martie 21, 2008 multumesc pt raspuns,ma apuc de modificari.nu am un subler sa masor sarma,pot lua ca referinta gaurile dintr-un cablaj de test?as folosi un 2x1mm pt primar,pt secundar tot 2x1mm daca are loc.Ar fi suficient? Link spre comentariu
petre_s Postat Martie 22, 2008 Partajează Postat Martie 22, 2008 poti sa iei cam 3.3A / mm2 ca densitate ca sa calculezi. chiar e recomandabil sa pui mai multe sarme subtiri in paralel decat una mai groasa. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 22, 2008 Partajează Postat Martie 22, 2008 3A e ok pt trafurile normale,pt astea in comutatie(spire mai putine,aierisire mai buna) se poate lua densitatea peste 4Amai multe sarme subtiri in paralel sunt si mai usor de bobinat Link spre comentariu
petre_s Postat Martie 22, 2008 Partajează Postat Martie 22, 2008 ma rog... e destul de relativa treaba... la frecvente inalte apare si skin effect, eu de-asta am si recomandat mai multe sarme in paralel. incercati practic si gasiti un raport bun densitate/ temperatura. Link spre comentariu
costy Postat Martie 23, 2008 Partajează Postat Martie 23, 2008 am revenit am rebobinat traful cu 2x 5 sp in primar si 2x15sp in secundar(primar:1,2 cred iar in secundar 1mm)si tensiunea e undeva la +/-27v cu becurile ca sarcina.Problema e ca unu din tranzistori se incalzeste f mult in 2secunde de functionare ;celalalt tranzistor n-are nici pe dracu).Are cineva vreo idee? Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 23, 2008 Partajează Postat Martie 23, 2008 ce schema ai folosit pana la urma. e posibil sa fie defect tranzistorul sau nu se comanda corect.masoara tens de pe grila.trebuie sa ai intre 4,5-5,5.daca ai mai putin de 4v se incalzeste.(eu asa am observat in practica).ar fi bine daca ai comanda cu niste tranzistoare gen bd139,140,nu direct din controler.am observat ca nu orice tranzistor merge comandat direct din controler.am vazut ca merg cele p50n06,p75n06 Link spre comentariu
costy Postat Martie 23, 2008 Partajează Postat Martie 23, 2008 problema cred ca e iarasi in traf.daca schimb infasurarile de la un trz la altul se incalzeste celalalt tranzistor Link spre comentariu
petre_s Postat Martie 23, 2008 Partajează Postat Martie 23, 2008 problema cred ca e iarasi in traf.daca schimb infasurarile de la un trz la altul se incalzeste celalalt tranzistorscurt intre spire? daca ai folosit sarma recuperata sunt mari sanseinca o chestie: redresare ai facut mono-alternanta? daca da, fa bialternanta inainte sa desfaci traful. Link spre comentariu
costy Postat Martie 23, 2008 Partajează Postat Martie 23, 2008 am facut bialternanta,am desfacut traful si il refac:4x1mm pt primar si 2x1mm pt secundar.scurtul intre spire e singura varianta logica din moment ce tranzistorii functioneaza corect. Link spre comentariu
costy Postat Martie 30, 2008 Partajează Postat Martie 30, 2008 am terminat de rebobinat traful(4x1mm pentru fiecare infasurare din primar si 3x1mm pt secundar),dar nu prea am cu ce sa il alimentez.Va trebui sa ii pun acea bobina pe iesire dar nu mai gasesc postul unde era explicat sensul de bobinare(sau conectare) pt cele 2 ramuri(o sa folosesc un tor pt ambele cum a recomandat cirip) Link spre comentariu
petre_s Postat Martie 30, 2008 Partajează Postat Martie 30, 2008 faci doua infasurari cu numar egal de spire una intr-un sens, cealalta in sens opus.legi capetele de unde ai inceput bobinarea la punte iar celelate capete se duc sprea conzii de filtraj si iesire. Link spre comentariu
costy Postat Martie 31, 2008 Partajează Postat Martie 31, 2008 am ajuns acasa si am pus si un tor la iesire cu 12sp/ramura.am alimentat de la sursa si iar nu functioneaza corect: la un consum de 2A pe iesire am undeva la 12V.ce naiba sa ii mai fac? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 31, 2008 Partajează Postat Martie 31, 2008 torul l-ai pus dupra redresare? Link spre comentariu
costy Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 torul este dupa redresare (am bobinat o jumatate pt o ramura si o jumatate pt cealalta ramura.)Cineva zicea sa modific frecventa de comutatie.edit:am pus un semireglabil de 25k in serie cu o rez de 6k la pinul Rt si nu prea are vreun efect:maxim 1V castig.Acum cred ca am ars si finalii :sursa se comporta extrem de ciudat: nu mai vrea sa dea curent la iesire:daca inainte puteam sa trag 2A la 12v pe iesire, acum scade tensiunea la 2V in sarcina(4,7ohm)dar in gol nu are nimic(tensiunea e buna). Link spre comentariu
petre_s Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 verifica toate piesele, lasa Rt la 10k si Ct la 1n, scoate condensatorii de pe ramura negativa si lasa doar redresarea asa cum e + bobina + cond. asta doar pe ramura pozitiva. in plus, pune si rezistori pe grilele mosfetilor, macar 10ohmi.foarte probabil sa fi incurcat bobinarea... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum