Stefan Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 pai de ce sfaturi ai nevoie pentru realizarea unui cablaj ? poate numai daca e primul tau cablaj !ce metoda ai ales ? foto , pnp sau . cea mai convenabila este PNP = PracticaNecostisitoarePrecisa :smt005 in rest no coment Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 folosesc metoda cu marker-ul, nu e chiar primul meu cablaj, dar e destul de greu pentru un incepator. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 este o metoda ff dificila (pentru mine) deoarece nu am o mana asa ferma si cu rabdarea stau prost. eu am inceput metoda pnp la un cablaj mult mai dificil ca asta si am avut atatea batai-de-cap in cat era cat pe ce sa renunt. (bani cheltuiti pe fel de fel de foi si folii si la imprimanta ,xerox) dar pana la urma am invatat si acum e "floare la ureche" . cu 1,5 lei am facu cablajul (nu include clorura ferica) . daca tot vrei sa fol metoda matker ia un indigo si faci transferul de pe foaie scoasa la imp ! bafta! Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 ce rezistenta imi trebuie pentru ca integratul sa imi comande pe grila cate 3 tranzistori IRFZ3 IN pusi in paralel? Link spre comentariu
Mihai85 Postat Ianuarie 31, 2008 Partajează Postat Ianuarie 31, 2008 nu cred ca iti duce 3 perechi .Ai nevoie de preamplificare cu tranzistoare inainte de irfz-uri.Sau poti sa pui o singura pereche de 100N06 si nu mai necesita preamplificare.Rezistentele de cateva zeci de ohmi..sa zicem 22...47ohmi. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 1, 2008 Partajează Postat Februarie 1, 2008 ce rezistenta imi trebuie pentru ca integratul sa imi comande pe grila cate 3 tranzistori IRFZ3 IN pusi in paralel?ce fel de IRFZ? nu cred ca ai nevoie de 3/pereche. dar daca insisti comandaii cu niste BD-uri (complementari BD139-140) Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 partea de comanda am realizat-o... mai trebuie sa o probezmai am de facut partea de forta cu traf si cu irf3205cine e din iasi sa ma ajute la o verificare inainte de a alimeta circuitul cu tensiune :smt039 Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 pai alimentezi momentan doar partea de comanda si vezi ce ai la iesire (tensiune , frecventa si daca ai avea un osciloscop si forma semnalului - eu nu am osciloscop) si pe urma alimentezi si partea de forta (atacul trafoului). eu am inseriat (pe ambele montaje )un bec de 12V 20W si a mers de prima oara (cu o mica exceptie - am facu pe desteptul si am zis sa masor eu tensiunile pe fiecare pin si am facu scurt pe ultimi doi pini :smt005 dar noroc ca am comandat doua sg de la conex) insa aveam tensiunea prea mica si am zis sa mai bag spire ,am reusit sa sparg trafoul pentru ca nu mai avea loc pe "fereastra" :smt022 (mai aveam unul rusesc dar nu se lasa desfacut si :smt010 a crapt si ala) acum sursa mea SMPS a ramas un proiect nerealizat (pana fac rost de un trafo ) Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 cum sa fac sa elimin functia de remote??? pun pinul 10 al integratului direct la masa? Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 22, 2008 Partajează Postat Februarie 22, 2008 cum sa fac sa elimin functia de remote??? pun pinul 10 al integratului direct la masa?da la masa! in ce stadiu este sursa ta ? Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Februarie 22, 2008 Partajează Postat Februarie 22, 2008 am facut partea de comanda pe un cablaj separat.partea de forta cu irfz-uri si traf e pe alta placa deocamdata am alimentat doar placuta de comanda si se incalzea tranzistorul pentru remote... apoi am pus direct pinu 10 la masa si se incalzeste integratul... voi incerca sa fac alta placa cu partea de comanda :( Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 23, 2008 Partajează Postat Februarie 23, 2008 am facut partea de comanda pe un cablaj separat.partea de forta cu irfz-uri si traf e pe alta placa deocamdata am alimentat doar placuta de comanda si se incalzea tranzistorul pentru remote... apoi am pus direct pinu 10 la masa si se incalzeste integratul... voi incerca sa fac alta placa cu partea de comanda :(verifica atent cablajul ! se poate sa ai deja CI defect si muncesti degeaba . nu te descuraja ,dar lucreaza cu mare atentie la cablaj , si pana sa lipesti o piesa verifica de doua ori inainte .eu aproape ca memorasem schema de cate ori am verificar si reverifica . :smt005 Link spre comentariu
Vizitator organizatie Postat Februarie 25, 2008 Partajează Postat Februarie 25, 2008 salut,uite ce am facut eu.12v / + - 30V merge destul de bine eu am verificat cu un final dublu TDA 7294 cu filtru activ de woof... Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 25, 2008 Partajează Postat Februarie 25, 2008 arata super fatada dar mai cosmetizeaza putin si partea cu cablajul .eu am obsesia sa acopar cu cositor tot cuprul , ai un fir rosu rebel (un strap) si poate faci altfel legaturile de intrare-iesire (adica nu lipite firele direct pe spatele placii ) in rest nota 10 :supz: si cel mai reusit este trafoul ! (daca as avea si yo un toroidal.... :smt005 ) Link spre comentariu
Vizitator organizatie Postat Februarie 26, 2008 Partajează Postat Februarie 26, 2008 stefan_ro daca vrei te pot ajuta cu trafo.montajul arata asa ca era in teste inca mai caut o cutie sa bag montajele.daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna unde gasesc si eu ceva cutiii (exclus maica domnului sau alte locatii din zona).merci ptr nota Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum