Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Swat Cat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

131

• Dr.L

86

• Murcielad

57

• alexv

52

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator mister_rf

de feritele de la capodimonte ce spuneti? se gaseste vreuna buna de folosit intr-o sursa?adresa este: http://www.capodimonte.ro/frame_produse.html?cat=7219

Deoarece nu ei sunt producatorii respectivelor miezuri de ferita, o discutie despre calitatea unui material care nu vizeaza un obiect concret (adica un anumit tip de miez) ca subiect este inutila.In functie de sursa pe care o construiesti iti alegi tipul de material necesar.Sunt acolo o multime de variante, important este si pretul si timpul de livrare.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

vin si eu cu o schema care merita facuta.... idee e ca mai trebuie simplificata...cum ar fi sa scapam de protectie impreuna cu lm ala...dar nu imi dau seama de un lucru...chema e cu feedback...sau are stabilizare partiala cu duty cycle limitat

Link spre comentariu

de feritele de la capodimonte ce spuneti? se gaseste vreuna buna de folosit intr-o sursa?adresa este: http://www.capodimonte.ro/frame_produse.html?cat=7219

Capodimonte lucreaza cu Ferroxcube.intra pe saitul lor si ai sa gasesti referinte exacte pt fiecare tip de ferita. Sunt acolo pdf-uri cu specificatii tehnice in functie de aplicatia dorita, domeniu de frecvente, putere, permeabilitate, etc.http://www.ferroxcube.com/
Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Prietene schema ta este buna, simpla dar las-o asa ca e din alt film... :smt003 Citeste o parte din lucrurile de aici, vei gasi si o schema care sa functioneze la 12V si sa-ti scoata tensiunea dorita. De fapt cresterea tensiunii la iesire la 70V (si cu +/- sau simplu?) este doar o chestiune de modificare a unor detalii: in secundar numarul de spire, de schimbat diodele redresoare si de utilizat capacitati cu tensiunea de lucru corespunzatoare, etc.Nu ai specificat curentul maxim necesar la iesire, ca una este sa consumi doar 100mA si alta este sa-i ceri 3-5A...Off topic: stiu ca din noianul de interventii pe acesta tema este greu sa se mai inteleaga si partea utila, poate ca anumite posturi care la momentul respectiv au avut rolul de comunicare intre membri ar trebui sterse si pastrate doar elementele utile...

Link spre comentariu
Vizitator zyggy_boy

Totusi mi se pare foarte buna pt cei care vor sa faca un traf AC/DC, de folosit in casa, schema este foarte simpla si pt 220 se schimba doar nr de spire in traf si mosurile si dublata rezistenta pe alimentare oscilator.Ar fi foarte folositoare in loc la giganticele trafuri. Dupa parerea mea se poate modifica si pentru DC/DC, singura problema e ca 3844 se alimenteaza la 16 v, asta nu ar fi o problema mare pentru a ridica de la 14 la 16, partea buna e ca integratele astea se folosesc in 80% din sursele de pc, is standardizate pe 40 Khz, desi pot duce pana la 300 Khz prin modificarea RX-TX , trafu il iei tot din sursa si folosesti aceeasi sarma, bobine tot din sursa, si dupa parerea mea am vazut in multe surse ca au diode stabilizatoare de 30 A (MBR3045-MBR3060) si pana la 60 de volti, deci daca scoti 2x35v ar trebui sa reziste ,problema e ca sunt numai pe +, iar la minus pui doua bucati si scoti mijlocul minus.am sa incerc sa fac o mica shema sa va da-ti cu parerea.Ma intereseaza mai mult metoda aceasta off-line flyback, e mai simpla decat pus-pull si gasesti mai repede decat un SG sau TL.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator mister_rf

stie cineva cu ce tensiune se amimenteaza switch-urile tp-link

Asa in general?Pentru ca sunt mai mule modele. Specifica modelul sau cauta pe net dupa codul respectiv.Exemple:Cel de aici are nevoie de 12V la 0.35Ahttp://www.expresspcparts.com.au/storef ... =201509926sau acesta are 9V/1.2Ahttp://cgi.ebay.com/NEW-TP-Link-10-100- ... dZViewItemTL-R402 are alimentarea la 9V/0.8Aetc.
Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Totusi mi se pare foarte buna pt cei care vor sa faca un traf AC/DC, de folosit in casa, schema este foarte simpla si pt 220 se schimba doar nr de spire in traf si mosurile si dublata rezistenta pe alimentare oscilator.Ar fi foarte folositoare in loc la giganticele trafuri. Dupa parerea mea se poate modifica si pentru DC/DC, singura problema e ca 3844 se alimenteaza la 16 v, asta nu ar fi o problema mare pentru a ridica de la 14 la 16, partea buna e ca integratele astea se folosesc in 80% din sursele de pc, is standardizate pe 40 Khz, desi pot duce pana la 300 Khz prin modificarea RX-TX , trafu il iei tot din sursa si folosesti aceeasi sarma, bobine tot din sursa, si dupa parerea mea am vazut in multe surse ca au diode stabilizatoare de 30 A (MBR3045-MBR3060) si pana la 60 de volti, deci daca scoti 2x35v ar trebui sa reziste ,problema e ca sunt numai pe +, iar la minus pui doua bucati si scoti mijlocul minus.am sa incerc sa fac o mica shema sa va da-ti cu parerea.Ma intereseaza mai mult metoda aceasta off-line flyback, e mai simpla decat pus-pull si gasesti mai repede decat un SG sau TL.

-Folosesti termeni: ''RX-TX'' care nu au legatura cu sursele. :smt001 -Daca vrei sa utilizezi un circuit la o tensiune mai mica alegi varianta UC3845.-Ce treaba are rezistenta de la oscilator cu alimentarea la 220V in schema precedenta? -Diodele MBR3060 au tensiunea inversa de 60V dar in sursele de tip flyback tensiunea inversa este mult mai mare, vezi de exemplu in schema postata de tine, ca se folosesc MUR110, de 1A la 100V pentru a obtine 12V...
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

:smt006 Sal. Am facut schema cu sg3525 si merge binisor singura problema este ca imi scade tensiunea cu 9V de la 52V la 43V in sarcina si am o diferenta de 1V intre ramuri. Am nevoie de un sfat (Problema este ca nu am osciloscop) ptr. a reduce acea tensiune de 9V. Si mai am o intrebare:cat de mult conteaza dif. de un volt intre ramuri?

Link spre comentariu

Un link interesant despre calculul trasformatoarelor toroidale SMPS

http://www.bcae1.com/trnsfrmr.htm :tonqe:

Am rezolvat problema.Am rebobinat traful in secundar pt. -+30V .

L-am lasat in sarcina cu 2 becuri 220V-100W, nu se incalzeste deloc si tensiunea scade doar cu un volt(-+29).Cand o sa am timp o sa il testez cu un amplf. de putere sa vad cum se comporta

Link spre comentariu

Salut.Am facut si eu schema de la Elliott (project89)Prima data (vara trecuta) a mers f. bine desi nu stiam mai nimic despre SMPS-uri. Inrosea imediat o bucata de rezistanta de reseu de rupata dintr-una de mare. Numai ca acum incercamd sa refac schema, nu mai marge :smt022 Am folosit traf E+E de vreo 7 cm lungime. Are 5+5 spire in primar, destul de groase.Primarul e atacat de 2*IRFP64N care sunt atacati direct fara vreo rezistanta in grila ( e bine asa ?) de UA3525.Verificari:a.UA3525 oscileaza pe frecv dorita dand pusuri de cam 10-12V pe iesiri.b.Pusi MOSFETii oscileaza si ei.Nu merge !1. Nu tine tensiune, umblu la frecventa (RT) si tine acum tensiune, merge bine , dar SE INCALZESC MOSFETii ! Constat ca si fata sarcina consuma peste 1A . De ce ?2. MA duc la Conex iau IRFZ44 ii montez si acum ... nimic, iarasi nu mai tine tensiune. Scot unul din cei doi IRFZ si faza : merge la fel si fata el !3. Dau totul la o parte, pun gilele MOSFETilor la masa si alimetez.Ei consumau cam 0.5 A . E normal ?De ce mi se imtampla asta ?MOSFETii se pot arde daca ii tii in mana ?

Link spre comentariu

Salut. :smt006 folosesc un traf. de ferita toroidal 4cm-diametru, ~1,2cmp IRFZ48 x 4 cu22 ohm in grilaIC UA3525RT-17.25(semireglabil)In primar am 2x6sp.(3x1mmp) si in secundar am 2x14sp.(2x1mmp)R1,R2-720ohmi-7wPrima data cand am facut-o aveam o dif. intre ramuri si se incingea puntea.Am inversat legaturile trafului din secundar si si-a revenivt.Vezi in datasheet ce tensiune suporta IRFZ 44.Traful se incalzeste?Mosfet-ii nu se ard daca ii tii in mana

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări