Bagherra Postat Octombrie 6, 2005 Partajează Postat Octombrie 6, 2005 Si daca se paote cate spire sa pun in primar eu am mers pe 4 spire din calcule iese ca trtrebuie sa pun 1 spira.Nu e cam putin Link spre comentariu
MIHAIS Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Sigur ca exista formule pentru calculul unui traf de ferita , numai ca sunt mult mai complexe decat ale unui traf de retea iar parametrii feritei nu se cunosc intotdeauna.te rog mai pune odata fisierul ca nu mai este si am si eu nevoie de el Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Inca o data: Link spre comentariu
Vizitator Panadol Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Vad ca despre irfz. am gasit prin casa un nontaj cu irfz si nu stiam cu ce se maninca am cautat si am gasit aici ca se vb despre el ca au baietzi ceva montaje cu el despre ce montaj se vb? Montaju pe care-l am eu e cu 4 irfz si destule bobone si bobinitze cu niste borne unde scrie +bat si - bat inca 4 borne unde scrie F1 si pe aceiasi borna mai spune +ST apoi -ST apoi -APT si +ADAPT placa e in dublu strat si cele mai multe piese sunt SMD-uri pe spatele placii sunt cel putin 7 integrate SMDDIN SERIA XHK , si ALTELE PE CARE SCRIE ..JRC PRESUPUN CA-I PRODUCATORUL deci? CE-I CU EL SI CE FACE ?E vrun ridicator de tensiune pt. auto? sau ce anume ca sunt curios despre el. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Este posibil sa fie o sursa pt. echipamente de comunicatii, dar nu pot fi sigur. Link spre comentariu
luc Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 e posibil sa fie un amplificator auto :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Cata vreme nu spune exact codurile componentelor respective, ne dam cu parerea inutil.... O alta idee: poate fi parte componenta a unui UPS... :smt001 Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 13, 2006 Partajează Postat Martie 13, 2006 Nu va mai chinuiti sa recuperati trafuri din aparate vechi, la pret bun gasiti la http://www.comet.srl.ro in bucuresti si ce nu e pe stoc vine in 10 zile, cat despre nr. de spire sa nu puneti sub 4 spire in primar, ca trebuie sa se magnetizeze uniform miezul. In secundar cam 17 sp. pentru 36V da trebuie sa aveti un osciloscop sa vedeti la iasire forma semnalului sa nu pierdeti putere, poate scadea factorul de umplere Daca acceptati ceva pierderi mergeti pe incercate. Link spre comentariu
LevyB Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 Ca sa ma incadrez in regulament am sa postez aici problema mea: am facut montajul dupa schema de mai jos, pentru 30-0-30V, la teste am folosit 2 becuri de 40w ca sarcina si am alimentat dintr-o sursa de calculator de 235W. Dupa 2 ore tensiunile erau 29-0-29, tranzistoarele si diodele "reci". Am pus sarcina un amplificator cu TIP142-147 (schema postata de Luc sau Vasile). Fara semnal am tensiunile +30 si -28, cu semnal si volum mic +32 si -27, pe masura ce cresc volumul decalajul se mareste pana la +36 si -22V.Care este explicatia la diferentele de tensiuni dintre cele 2 ramuri?? Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 am patit si eu la fel odata la un convertor...solutia a fost sa folosesc alt miez...folosisem un E+I care era dintro sursa flyback si pe push-pull se satureaza...Deci foloseste alt traf... Link spre comentariu
LevyB Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 Folosesc miez toroidal cu diam 4,5 cm; ar trebui sa se manifeste si la testul cu sarcina cu becuri...... daca nu am alte idei o sa incerc si alt miez :smt022 Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 Salut,1)Cele doua bobine de 100uH de dupa punte, sunt bobinate pe acelasi miez? Adica sunt cuplate strans? Si daca da, este respectat sensul conectarii? Daca inceputul unei infasurari este conectat la punte pe ramura +, la ramura - a puntii trebuie conectat sfarsitul celeilalte infasurari.2)Bucla de reactie, asa cum e conceputa, stabilizeaza diferenta dintre U+si U-. Ce se intampla cu fiecare din cele doua tensiuni e cam la bunavointa ploii. Daca sarcina este asimetrica, asimetria va fi reflectata de tensiunile de iesire. Cuplajul mentionat la pct 1) ajuta la reducerea diferentelor dintre U+ si U-.Referitor la flyback/push-pull, configuratia care solicita mai tare miezul este cea flyback. Deci un miez care merge flyback nu are de ce sa nu mearga push pull. Acelasi miez scoate mai mult in PP fata de FB. Explicatiile se bazeaza pe curba histerezis de pe diagrama B(H) de functionare a miezului, dar nu cred ca fac obiectul postului.Cirip Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 am patit si cu miezuri toroidale care nu functionau corespunzator... Link spre comentariu
LevyB Postat Aprilie 2, 2006 Partajează Postat Aprilie 2, 2006 Salutare,Bobinele de 100uH sunt bobinate pe acelasi miez, in acelasi sens, dar inceputurile ambelor infasurari sunt conectate la punte, sfarsitul la sarcina.Intre timp am "imprumutat" un miez dintr-o sursa de imprimanta Oki si am bobinat un nou traf (4,2 cm, calculul de pe valveaudio).Am sa incerc prima data sa inversez capetele infasurarii bobinei de 100uH, daca tot nu vrea.... :axe: inlocuiesc traful, sa vedem :(Multumesc de sfaturi! Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 2, 2006 Partajează Postat Aprilie 2, 2006 Oki. Inverseaza numai una dintre infasurari, daca le-ai montat cu ambele inceputuri spre punte. Ideea e ca, tinand cont de sensul conventional al curentului prin sursa (iese din + si intra in -) si aplicand regula burghiului drept de la fizica, ambele infasurari de pe tor trebuie sa determine circulatia fluxului prin miez in acelasi sens. Asa cum le-ai pus, cele doua infasurari isi anuleaza reciproc efectul ptr ca determina circulatii ale fluxului in sensuri contrare.Bafta!Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum