Bagherra Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 Am eu o schema da um mail si ti-o trimit Link spre comentariu
Vizitator Marku Postat Septembrie 9, 2005 Partajează Postat Septembrie 9, 2005 Vreau sa spun ca si eu m-am chinuit mult timp cu smps-urile astea si pana la urma am reusit.Am gasit o schema copiata dintr-un amplificator auto Audison pe care am respectat-o perfect si ca atare sursa care a iesit merge impecabil.Tensiunea nu scade deloc in sarcina maxima pe un amplificator care scoate 4*50W RMS.Asa ca va sfatuiesc sa o incercati.In primar am pus 4+4 spire.Incercati ca nu o sa va para rau.Si inca un lucru....incercati sa puneti in secundar mai multe spire decat trebuie(de exemplu 5-10V mai mult decat aveti voi nevoie ca astfel sa poata stabiliza sursa la tensiunea setata de catre voi).Tensiunea o stabiliti din R80.Bafta si sa-mi spuneti si mie cum v-a iesit. Adresa: http://www.klausmobile.narod.ru/industr ... ison_e.htm Link spre comentariu
Vizitator costy tm Postat Septembrie 13, 2005 Partajează Postat Septembrie 13, 2005 am o intrebare schema asta http://www.sound.westhost.com/project89. merge modificata sa scoata +-60v respectiv +-70v???? Link spre comentariu
luc Postat Septembrie 15, 2005 Partajează Postat Septembrie 15, 2005 schema aceea am facut-o pana la +\-180v.depinde cum calculezi traful si reactia.oricum e mai calumea sa scoti tensiune mare bobinezi cu sarma mai subtire. Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Septembrie 15, 2005 Partajează Postat Septembrie 15, 2005 La schema aia din Audison ce rezistente trebuie sa modific ca sa scot alta tensiune mai mare de +/-24V la cat ii setata reactia Link spre comentariu
Vizitator Marku Postat Septembrie 16, 2005 Partajează Postat Septembrie 16, 2005 Trebuie modificata R80.La R78 si R81 nu trebuie umblat.Cel mai bine pune un potentiometru de 100k in locul rezistentei R80 si experimenteaza.Cand tensiunea ajunge la valoarea la care vrei,masori rezistenta potentiometrului si pui o rezistenta de aceeasi valoare in locul potentiometrului.Eu asa am facut.Si nu uita sa calculezi spirele secundarului astfel incat sa ai o tensiune cu 5-10V mai mare decat iti trebuie si astfel smps-ul va fi perfect regulat.Bafta si sa-mi zici cum iese. :lol: Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 Care este formula de legatura intre aria sectiunii miezului de ferita si puterea pe care o poate duce Link spre comentariu
luc Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 UN TOR DE 2,5CM PATRATI DUCE LEJER 1KW. Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 Mersi dar mie imi trebuie formula exacta nu aproximari Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Septembrie 18, 2005 Partajează Postat Septembrie 18, 2005 nu exista o astfel de formula :wink: Link spre comentariu
luc Postat Septembrie 18, 2005 Partajează Postat Septembrie 18, 2005 sunt o groaza de parametri pe care un miez de ferita le are.nici un producator nu da datele profunde ale unui miez.deci nu fii chiar asa de elaborios. Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Septembrie 18, 2005 Partajează Postat Septembrie 18, 2005 Pai vroiam sa stiu treaba asta pt ca am facut rost de o punga de toruri si ETDuri de diferite dimensiuni si vroiam sa stiu cam ce putere duc fiecare Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 18, 2005 Partajează Postat Septembrie 18, 2005 Sigur ca exista formule pentru calculul unui traf de ferita , numai ca sunt mult mai complexe decat ale unui traf de retea iar parametrii feritei nu se cunosc intotdeauna. Link spre comentariu
luc Postat Septembrie 19, 2005 Partajează Postat Septembrie 19, 2005 ferita este un material care se foloseste la inalta frecventa,si orice ferita merge cel putin la 20khz,caci altfel se ramanea la miezuri de fier.doar ca sunt ferite care au permeabilitatea diferta si unelea pot merge pana la sute de megaherti. Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Septembrie 19, 2005 Partajează Postat Septembrie 19, 2005 Din cate am inteles la toruri raportul de transformare este 1:2 iar la ETDuri e 1:4...true? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum