Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Postări Recomandate

Vizitator TheOne

ok am facut si eu acum vreo 2 zile primul convertor mai maricel asa ... puterea aproximata vreo 1kW miezul este de 2cm^2 cu 2x2spire pe primar cu sarma 9x0.8mm :shock: pe secundar 2x10spire cu 2x1mm . ideea e a facut cineva o protectie pentru sursele astea ? nu prea as vrea sa fac un scurt pe iesire ca va dati seama ce artificii as avea :roll: ps: schema e clasica cu sg3525 reactie cu optocuplor :roll:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut fratilor! Sunt nou pe forum aici si de cand am intrat a inceput sa ma pasioneze si pe mine sursele astea in comutatie.Ar fi ideal sa pot sa fac una ,sa inlocuiesc trafurile cele mari,greoaie si zgomotoaze din aplifurile mele :d Pana aici toate bune.La inceput nu aveam experienta dara am citit o droaie de linkuri ,documentatii, carti ...si am urmarit subiectul vostru de la inceput.Mi se pare super,va descurcati de minune. :shock: Pot sa spun ca m-as descurca sa fac una...binenteles daca as avea strictul necesar.In primul rand piesele care sunt foarte greu de procurat de unde locuiesc eu,numai prin comanda.Am comandat la vitacom un sg3525 care costa 44mii +plus+inca 60mii taxele de trasport :shock: da...am sa ma apuc sa fac un smps de la 12 v si daca mere klumea am sa incerc si de la 220v.An citit mai inainte...era cineva care nu stia sa desfaca trafurile de ferita si le spargea :x eu ma chinui aici sa fac rost de un traf doua si el a spart 13Le desfac usor prin fierbere :d Cand am sa termin montajul am sa va anunt si pe voi poate ma mai indrumati putinMult bafta! :d Ps:am osciloscop 8) 8)

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

pai depinde ce trafuri ai tu ... asta al meu e super am curent de mers in gol cam 70ma :o si cu doua surse de PC in paralel care il alimenteaza am +/-45V regulati pe un woofer de 4 ohmi fara radiatoare pe irfz-uri :shock: se incalzesc .... deci iti dai seama ca e destul de eficienta . trafu e luat din o sursa de PC AT veche ce scotea vreo 70W :? er ditamai animalu :lol:

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

te rog fa o scanare ala montaj sa vad cum ai pus zennerele si optocuplorul ca la mine bubuie optocuplorul, cred ca is prea bombalau si nu pun bine diodele sau nu am calculat corect rezistentele de curent pt zenere

http://valveaudio.tripod.com/images/sch ... tcher1.JPG este exact ca aici legat numai ca eu folosesc SG3525 care are pinii 1,2,16 cu aceleasi functii ca la SG3524 restul difera . parerea mea este ca ai pus diodele invers :roll:
Link spre comentariu

http://www.audiohobbyist.com/diyparts/parts/kit/psu/EW-SMPSmod.pdfschema asta de comanda cu TL494 am facut-o acuma si merge singura modificare e ca am eliminat reactia cu dioda zener din schema si am pus pinul 1 direct la masa printr-o rezistenta de 1,8kilo...

am folosit 2 buc BUZ11 un tor de ferita de 3,5cm diametru 7+7 sp primar si 22+22sp secundar...tensiune +/-32V in gol si +/-28 in sarcina ... merge foarte stabil

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări