Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Postări Recomandate

Vizitator lucian_v

ideea e ca nu am reusit sa fac mai nimic... nu stiu de ce nu merge( e prima oara cand fac asa ceva, nu am mai facut decat montaje f simple pana acum si f putine... sunt incepator in dom asta :) ). sapt viitoare o sa ma duc la cineva care are osciloscop si o sa fac schema data de Incepator caruia ii multumesc inca odata pentru amabilitate si cu indicatiile date de el si osciloscop sper sa o fac sa mearga.O sa va tin la curent :)Va multumesc mult pt raspunsuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Foarte interesanta schema :? treaba e ca nu are iesirile regulate ma intreb cum ar merge daca ai folosi tot 2 trafuri comandate tot de acelasi circuit si sa folosesti unul pentru ramura pozitiva si unul pentru cea negativa :) dupa care sa ai feedback cu optocuplor ... ar trebuii sa ai trafuri identice in rest .... edit: se pare ca este regulata iesirea .

Link spre comentariu
Vizitator Razsvano

mi am schimbat trafo adika am bobinat altul ca cel vechi imi scotea in gol 28V si in sarcina cadea pana la 22V acum am bobinat unul cu 2x6 spire in primar si 2x 15 spire in secudar si am 33 V (pe ramura)totu e ok numa ca mi-a mai crescu curentul d mers in gol de la 300mA la 600 mA ,fapt care vad cum o sa fac sa-l mai reduc Comanda mos urilor o fac printr-o pereche de PNP uri gen 2NXXXXPWM TL 494(dintr-o sursa ATX ca si trafo)Momentan am IRF 640 din tr-un monitor NEC fiindca IRFZ 44N si au dat duhu fiind kinezisme de doi lei ,totusi caut 2 tranzistoare mai bune saptamana asta .

Link spre comentariu
Vizitator yonutz

:idea: Salut! Pana la urma o schema completa si buna are careva ca eu am incarcat o gramada de scheme si ups, ba nu merge cum trebuie, ba aia nu scoate tensiune, ba se aude un tiuit puternic de te doare si capu' si pauza putere, trafury peste trafury si bobinary.Pe mine ma intereseaza daca a facut careva vreo schema sa-i merga cu piesele toate la fix (adik cele indicate in schema) ferita sa o poty gasi undeva sigur si cu alte cuvinte sa fie o schema pe care sa nu o modificy dupa piese :?: :( Eu nu stiu cum sa mai fac cu smps-ul asta ca m-a inebunit !!! :roll:

Link spre comentariu
Vizitator Razsvano

moshule mie imi merge perfect pt tda 7294 adik am 33V pe ramura si scade la 27 in sarcina lam probat o noapte in continuu

FAZA DURA e ca am fost azi in talcioc si ghici ce am gasit?????

mi am luat partea de amplificare + SMPS(115V) de la un subwoofer activ BOMB A500 .Zacea aruncata pe o taraba!!

http://www.car-electronics.co.uk/Focal/itm00051.htm

Am dat pe ea cam cat am keltuit cu pacioacele mele dar nu mi pare rau

scula asta noua are 6 mosfeturi si 6 TIP xxx ca nu am desfacut de pe radiator. E M A R F A are dupa ei cam 500W dupa calculele mele cam 250.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

:idea: Pe mine ma intereseaza daca a facut careva vreo schema sa-i merga cu piesele toate la fix (adik cele indicate in schema) ferita sa o poty gasi undeva sigur si cu alte cuvinte sa fie o schema pe care sa nu o modificy dupa piese :?: :( Eu nu stiu cum sa mai fac cu smps-ul asta ca m-a inebunit !!! :roll:

Am facut-o eu si mai fac cu toate piesele dupa schema (la fix cum este pe schema) si merge din prima.Conteaza cat de tampita este schema sau constructorul.
Link spre comentariu
Vizitator Razsvano

Schema pe care am facut-o eu e cu TL 494 ca ala era intr-o sursa atx si nam mai dat banii pe alceva .poti folosi irfz44 ca s ieftine.Trafo e din Atx ala de 2.5cm latura .Eu am facut 2 trafuri primu scotea cam2x 30 in gol asta scoate cam 2x34 2x6 spire in primar cu 3x0.72x15 spire in secundar cu 1x1.0comanda mos fet se poate realiza si cu tl494 si cu SG cu ce vrei tu numai sa i dai drumu in jur de 4o khz sa n-ai surprize dupa aia mai vezi.Problema e in general de cum lucrezi , cum faci trafo.tre sa verifici inainte sa plantezi mos fet urile daca ai frecventza in comanda.

Link spre comentariu
Vizitator Razsvano

Fac aici o comparatie intre tda 7294 realizat de mine pt subwoofer auto si amplificatorul FOCAL (bomb A500)curent max intrare sursa:FOCAL = 30 A Tensiune in GOL +- 54VSMPS+TDA 7294 = 10 A Tensiune in GOL +- 34VAmandoua au SMPS cu TL 494 si curentul de mers in gol pe baterie (ca pe sursa de 12v e mai mic) este de 450 mA la ambele cu amplificatorul cu intrarea la masa.frecventa de lucru 80khz la ambeleDe mentionat ca la amandoua se simte la putere mare nevoia unui condensator de 1 , 2 farazi pentru ca "pica" ,la FOCAL fiind o nevoie superstringentaUltima faza e ca zgomotecul meu o sa cedeze mecano electric, la putere mare distorsioneaza mecanic rau ,deci se simte nevoia unui difuzor de firma serioasa pe FOCAL,in schimb face foarte bine fata pe tda 7294pe care trebuie sa recunosc ca la pretul pe care il are il recomand cu caldura .Pentru un raspuns optim am reglat LOW PASS FILTER LA 110 HZam observat ca asa se aude mai bine zgomotecul (daca dau mai jos nu prea mai scoate:)).zgomotec=difuzor de 12" EUROTEC EU-5189PS: la smps FOCAL se incalzeste trafo care e bobinat i secundar cu 2X1.25iar in primar cu 6X0.7, iar la smps al meu e rece :wink:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări