Vizitator Razsvano Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 gata am o incinta jbl marfa si un dif de 30 cm zgomotec da cred ca e ok(nush cat o sa tzina).mam gandit la o schema cu MN3101 ,traf de atx l-am facut azi 2 X 7 spire in primar cu 3 X 0.7 si 2 X 14 spire secundar cu 1 x 1.25 mosuri irfz44 mi se par bune la pret . sa videm ce o iesiCa final am un tda 7294 care sincer cred ca nu e nici de zeama oului da o sa vad cand il ard:)) tot ce e marfa e carcasa la statie care e facuta dintr un convertizor Danfoss masa de masa aluminiu cam 2 , 3 kg masa compacta (altceva n am avut aicea la moldova:))papa bune post uri!!!! :wink: Link spre comentariu
Vizitator DENON Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 fratilor eu am acasa un modul dinasta facut de velleman si anume K3508 ;despre piese va pot zice urmatoarele :sunt folositi doi tranzistori de putere BUK436 , doar ei fac contact cu radiatorul , diodele din punte nu au nici un fel de radiator pe ele scrie SF52 ( dedesubt scrie MIC )driverul este un SG3525AN facut de Motorolapus pe masina cu 2 x tda 7294 rupe ficatzii in mine precum si sudurile din portbagaj :shock: ( e dacie... :oops: )traful e pe E + E , se poate desface , o sa-l desfac sa vad ce scrie pe ferita , infasurarile sunt facute pe un cilindru de teflonsarma de infasurat ar fi intre 1,2 - 1,5 cam asa , cate spire ? nu stiudaca sunteti interesati incerc sa revin cu detalii , oricum incerc sa-l clonez p'asta 8) Link spre comentariu
Vizitator Razsvano Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 gata am facut sursa am renuntat la MN3101 si am folosit tl494frecventza de lucru 36.55 khzcurent in gol 110 mAtensiuni o ramura 30.9 alta 29.7sa vad in sarcina deocamdat totu e in aer si in gol nu se incalzeste nimic oricum nam de gand sa i aplic la iesire 10 ohm sau alte idiotzenii cum am mai auzit daca imi duce tda ul asa o laspapa!a inca ceva din 494 am iesit spre mosuri cu 2 BCY79!circuit clamp nu mai are ca nu mi place adik rez de 56 ohm si cond:) Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 eu am spus "idiotenia" cu 10 ohm :lol: vreau sa spun ca tu daca bagi sursa aia fara sa o testezi in masina atunci esti un idiot ! :wink: sincer .... trebuie testata impotriva radiatiilor EMI care afecteaza o gramada de chestii cum ar fii stimulatoarele cardiace si pot murii oameni :wink: deci testele asa se fac in full load si nu ai cum sa testezi sursa altfel decat cu niste rezistente la iesire ! eu o testam cu radioul si sa vezi ce mai canta :roll: :shock: Link spre comentariu
Vizitator Razsvano Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 mi sa pare ca nu ma intereseaza daca o sa moara oameni decat daca asta se va intampla de la bass:))vreau sa zic ca o s-o incerc in sarcina dar nu mai mult de 2,3 amperi ca atat imi ia mie tda ul la -+ 30 alimentattestele duse la extrem nu fac obiectul kirpicarilor crede ma noi am impresia ca suntem amatori multi dintre noi nu stiu exact nici macar la ce frecventa le merge roaba(smps ul) si se construiesc trafo pe genunchi dragul meu! ma rog daca tu nu esti unul dintre ei nu tre sa te superi oricum testul cu scurtu de 10 ohm pa iesire e mai mult decat o idiotenie pe care multi daca ar incercao ar buli sursele sincer (nu e cazul tau ma repet)papa . . sus inginerii! Link spre comentariu
Vizitator Razsvano Postat Aprilie 9, 2005 Partajează Postat Aprilie 9, 2005 tocmai am testat sursa la 0 ohm impedanta de iesire:))era un scurt pe placa amplifului cumparat cu tda 7294 era sa innebunesc din fericire am oprit totu repede.merge totul ok insa la maxim imi scade de la 28 pe ramura la 24 si cred ca am sa mai maresc frecventa de la 36 la 50 khz avand in vedere ca in gol am 100ma si imi permite sursa cred.tda 7294 nu s-a facut de rusine imi place cum suna pe joase!curentul la maxim e de 5.3 A masurat in serie cu sursa de alimentare (o baterie 12v 44 Ahpe sursa de calculator AT suna jalnic ramane fara curent repede insa pe baterie merge super bine.papa! am sa mai postez dupa ce modif. frq! :wink: Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 9, 2005 Partajează Postat Aprilie 9, 2005 cand ai pus rezistenta pe iesire nu se mai numeste SCURT :wink: :lol: Link spre comentariu
Vizitator Razsvano Postat Aprilie 13, 2005 Partajează Postat Aprilie 13, 2005 merge sursa nu se incalzeste nimic ,i am pus circuit clamp findca altfel in anumite momente de timp si spatiu bubuie mos-fetzi!faza e ca pe tda la maxim(la un mare bass:D) am cam 21-22V pe ramura si ma tem ca si puterea imi scade ,ca il alimentez in total la 42V in loc de 55v.Ma gandesc sa schimb trafo avand in vedere ca spire in ala mic de atx nu mai incap.Am un trafo cu sectiunea de 2cm patrati format din E + E la care am spart un E cand l-am desfacut! :cry: . Daca il lipesc f bine cu rasina ,super glue etc. o sa mearga? ca altu deocamdata nu mai am si n-as mai pune pacioace din ATX.A si inca ceva .pe mijloc traful are o separatie a miezului (la incheietura) din ceramica alba.Daca a mai folosit cineva ,da rezultate e tot dintro comutatie de la un monitor ceva.PaPa. [/url] Link spre comentariu
Vizitator geopalade Postat Aprilie 14, 2005 Partajează Postat Aprilie 14, 2005 Placuta de ceramica alba se cheama intrefier( "airgap" ) si se foloseste la sursele flyback(cum sunt majoritatea celor din monitoare si receptoare TV). Rolul sau este de a reduce riscul de saturatie a miezului magnetic. Dezavantajul sau este ca micsoreza mult permeabilitatea relativa a miezului si in consecinta bobina necesita mai multe spire pentru aceeasi inductanta. Sursele forward nu necesita intrefier. Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 15, 2005 Partajează Postat Aprilie 15, 2005 acum tocmai am terminat o alta sursa si am observat ceva ciudat ... am folosit IRFZ48 de la IR se pare ca nu vrea sa mearga decat cu FETi din acelasi lot !!! :shock: mosurile sunt identice ... difera doar lotul :roll: a mai observat cineva asta ? PS: irfz48 astea sunt bestiale cu 1 pereche pe o sursa de 400W :shock: Link spre comentariu
Vizitator lucian_v Postat Aprilie 16, 2005 Partajează Postat Aprilie 16, 2005 In primul salut la toti si felicitari pentru ce ati facut .E primul meu post la subiectul asta nu pentru ca acum vreau sa ma apuc sa fac o sursa ci pentru ca incerc de mai de mult sa fac una dar nu reusesc. Ii multumesc si pe aceasta cale lui Adrian care a fost foarte amabil si si-a pierdut timpul cu mine...Problema e ca nu reusesc sa ii dau de capat sub nici o forma... asa ca apelez la ajutorul vostru.Am sa incep cu inceputul.Eu am incercat sa fac schema a doua de pe site-ul lui eliot cu sg3525.Am incercat mai multe trafuri. Acum am un traf luat de la rofep. Este un traf de ferita moale(asa mi-a spus un ing de acolo si ca e bun pt transf la frecv intre 50 si 100 khz merge sigur).Am bobinat in mai multe feluri si tot nu merge. Spuneti-mi si mie din ce parte sa incep cu verificarile si in ce fel (asta daca are cineva timp pentru unu ca mine care e incepator). Chiar vreau sa fac asa ceva si eu.Sau daca imi recomandati alta schema... ma apuc cu placere de alta...Va multumesc mult de tot si sper ca nu v-am plictisit. Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 16, 2005 Partajează Postat Aprilie 16, 2005 vezi sa nu fie de la tranzistorii ce comanda trafu ! la mine asta a fost preoblema ! de care sunt ? Link spre comentariu
Vizitator wolfpack Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 scz sunt nou pe aici si as dori sami spuna si mie cineva cum fac trafu alade 12v sa urce la +-35?cate spire ....mersi anticipat Link spre comentariu
Vizitator lucian_v Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 tranzistorii sunt irfz44incerc sa o refac iar de luni dupa alte indicatii. Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 ce anume nu merge sau cum merge ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum