Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai bazaituri, fluieraturi sau zgomot de fond mare....fluieraturile din cauza ca iti intra in oscilatie ampplifu...bazaiturile numai de la sursa...iam zgomotul de fond de la sursa de semnal...Incearca sa faci un filtru astfel iei un miez din ala de pulbere de fier din sursele de calc (culoare galbena) si iei doua bucati de sarma groasa si le bobinezi deodata cate sarma incape in orificiu...Daca tot asa face atunci nu ai sursa stabila si mai trebuie sa lucri la frecventa ferita bobinaj ferita....Sau poate ai vreo problema la amplif

Link spre comentariu

ampliful l-am testat pe alta sursa si merge OKnici o fluieratura sau zgomot de fondsursa asta am testat-o la osciloscop si nu am overshoturi prea mari+ca am testat nus cate amplifuri pe ea si merg ok -ehh tda7294 nu merecand pun 7294 la sursa asta am la iesirea amplifului un semnal cam de 1500Hz/0.5V care habar n-am de unde vine si habar n-am de unde sa-l scot :?

Link spre comentariu

la intrare nu am pus nike doar un potentiometru dat la minim(intrarea la masa)acu am descoperit cand se aude "bazaitu" -tot jucandu-ma cu semireglabilul ala de feedback de la iesiredaca pe grila feturilor am mai putin de 4.3V se aude acest zgomotdar cu 4.3V pe grila am aproape +-40V si mie imi trebuie +-30V

Link spre comentariu

Poti, te rog, sa faci urmatoarele teste?Masoara cu un osciloscop tensiunea din pinul 9. Ma astept ca atunci cand bazaie sa apara riplu de aceeasi frecventa cu bazaitul pe pinul 9. E posibil ca amplitudinea sa fie mica, dar suficienta cat sa o poti vedea cu osciloscopul.Poti sa confirmi faptul ca atunci cand reglezi din semi si bazaitul dispare, tensiunea pe pinul 9 se satureaza sus? (Osc trebuie sa fie pe cuplaj DC). Ma astept ca atata timp cat ai control asupra iesirii si semireglabilul regleaza, tensiunea din pin 9 sa se modifice odata cu invartirea semi si sa aiba riplul ala suprapus. Cand dispare bazaitul, scade si controlul asupra tens in 9 datorita saturatiei. Poti confirma chestiile astea?Tensiunea continua masurata pe grilele finalilor nu prea are semnificatie. Ceea ce trebuie sa vezi pe grilele finalilor sunt dreptunghiuri inalte de minim 10V (ca sa ii deschizi bine) si cu fronturi foarte abrupte ca sa comute repede.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări