Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Swat Cat

Postări Recomandate

ufffffenomene paranormale pe la smps-ul meuse incinge C3,C4 si trafutrafu si cond. sunt unele langa altele la 1cmtrafu se incinge exact pe latura de langa cond. si condensatoarele se incing pe partea cu traful- yo nu mai intelegvreau sa scot acu cond de pe placa sa le pun in exteriorul ei sa vad ce se intampla

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

131

• Dr.L

86

• Murcielad

57

• alexv

52

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ajutoooorram scos C3 si C4 de pe placa si am pus cu fire in afara placii unu de 10000u tesla(din ala mare batranesc) si acu e okmerge bine sursa - chiar am cuplat un amplif de testsi acu mari probleme-cu amplifu la volum 30% imi pica tensiunea multce naiba ca doar am bobinat trafu calumea(sper)primar cu 6fire de 0.8mm si secundar cu 4fire de 0.8mm pt. 5Asa fie putin pt. curentu asta?ca yo nu mai intelg niknus ce naiba fac/am facut gresit

Link spre comentariu

sursa de 12V am folosit de la sursa de pc pana la o sursa industriala de 50A- la fel

m-am saturat intr-un asa hal de circuitu asta -incat am refacut cablaju(cu alta pozitionare a pieselor)

mutat piesele de pe o placa pe alta cu exceptia mosurilor-am pus irfz44

si a altor mici componente- ca m-am luat dupa schema

http://vega.unitbv.ro/~stanciu0/SMPS.gif

si acu merge totul ok- curent din belsug(la acelasi traf)

am cumparat mosuri de la vitacom si unu e tare ciudat- in primele sec de functionare se incinge de-l ia naiba(l-am testat si nu e ars sau ceva de genu- insa are el ceva) -daca il schimb cu unu din alta parte tot asta se incinge(ma gandeam ca am ceva pe placa)

si restu de mosuri sunt reci-fara radiator

s-ar putea sa fie diferit din fabrica decat celelalte nu?

Link spre comentariu

eu nu cred sa conteze chiar asa mult comanda pt. mosurile de la trafam luat un amplif magnat(cam vechiut el) pt. masina si l-am desfacut sa vada si ochiu meu cum e inauntrumareeeeeee mi-a fost mirarea cand n-am vazut nici un sg,tl sau ceva de genu- are pur si simplu un bistabil(4 bipolare) care comanda 4 mosuri cate 2 in paralel+traf torr- si fara nici o reactie de la iesire!?!?!?!?!?ia uite ca si solutiile simple sunt bune de cevain rest are 4 amplifuri cu 6bipolare+2mosuri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări