micutu Postat Iulie 11, 2004 Partajează Postat Iulie 11, 2004 pai nu i-am gasit.am citit un thread de pe un forum si un roman vroia sa-si faca un smps un tranzistorii astia.Luni o sa-i caut pe la magazine. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Iulie 11, 2004 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2004 ii gasesti la Vitacom dar nu au pretu pus...cred ca trebuie sa faci comanda.Sa ziceti si voi pretu ca suna fff misto. (chit ca o sa coste in jur de 1 mil ) Link spre comentariu
micutu Postat Iulie 14, 2004 Partajează Postat Iulie 14, 2004 nu l-a gasit nimeni? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 14, 2004 Partajează Postat Iulie 14, 2004 |IRF1405 |N-CH 55V 169A 330W 0,0053| PRET 98.663 Lei fara TVALa Vitacom este cu pretul de mai sus Link spre comentariu
micutu Postat Iulie 14, 2004 Partajează Postat Iulie 14, 2004 face cat 3 irfz44la performante o fi tot la fel (de trei ori mai puternic?)si o merge in smps? Link spre comentariu
margarit2001 Postat Iulie 15, 2004 Partajează Postat Iulie 15, 2004 am facut si eu smps-ul asta : http://sound.westhost.com/project89.htm si merge ok cu mici exceptii : R1 si R2 se incing de moarte (am incercat pana si cu puteri de 10w si degeaba la fel se incing) (am variat frecventa de la 50-150khz la fel) ce sa aiba oare? de mers merge insa pe rezistentele alea prajesc ceva (la propriu) Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Iulie 15, 2004 Partajează Postat Iulie 15, 2004 Overshoot mare...daca merge bine sursa fara ele poti sa le scoti...daca nu pune de valoare mai mare...si la mine se incingeau si am pus 150ohmi/15W si raman reci acuma Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 16, 2004 Partajează Postat Iulie 16, 2004 Am si eu o idee.Circuitul ala RC care e in paralel cu infasurarile din primar are ca scop sa stinga spike-urile datorate inductantei de scapari a transformatorului. Spike-urile sunt de obicei foarte inguste, ceea ce le asociaza cu componente de frecventa f inalta. Asa cum este dimensionat, frecventa de taiere a filtrului trece sus echivalent este cam de 28KHz. Daca sursa merge la 50KHz, atunci la bornele rezistentelor de 56 ohmi se va afla toata tensiunea oscilanta din primar, nu numai spike-urile. Ca rezultat, nu numai ca se incalzesc rezistentele, dar scade si randamentul sursei.Daca se mareste valoarea rezistentelor, este adevarat ca puterea disipata pe ele scade, dar si eficienta de eliminare a spike-urilor scade.Propunerea mea ar fi sa lasati rezistentele de 56 ohmi neschimbate si sa inlocuiti condensatoarele de 100nF cu ... 1/(2*pi*(10*50e3)*56)=5.6nF Practic, am marit frecv de taiere a filtrului trece sus echivalent la de zece ori frecventa de comutatie (50KHz in cazul asta).Cresterea frecv de comutatie nu a ajutat tocmai datorita frecventei joase de taiere a circuitului RC 56 ohmi, 100nF.Daca e posibil, ar fi interesanta o masuratoare de randament [(Uo*Io)/(Ui*Ii)] inainte si dupa modificare.Parerea mea ,Cirip Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Iulie 16, 2004 Partajează Postat Iulie 16, 2004 Da in alte scheme am vazut 4,7n in loc de 100n...si alea nu se incalzeau...am sa schimb condensatorii sa vad rezultatul... Link spre comentariu
margarit2001 Postat Iulie 16, 2004 Partajează Postat Iulie 16, 2004 stai linistit ca eu am vazut o groaza de scheme si R varia de la 0.1ohmi la 470 ohmi iar C de la 4.7 la 470nano ?!?!?!?oricum am schimbat R1 si R2 cu unele de 240ohmi/10w si acum stau caldutepartea prosta e ca mi se incalzesc si C3&C4asta dc s-o intampla? Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 16, 2004 Partajează Postat Iulie 16, 2004 partea prosta e ca mi se incalzesc si C3&C4 asta dc s-o intampla?Daca se incalzesc de la ei ei si nu de la vecinatatea altei piese care se incalzeste, eu cred ca au ESR-ul mare.Cirip Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 16, 2004 Partajează Postat Iulie 16, 2004 Aaa, stai un pic, ca acum mi-am dat seama. Sursa asta e aia impotriva careia eu am cativa dintzisori.Aceasta sursa nu are bobinele de acumulare pe iesire. Asta determina aparitia unor spike-uri de curent f mari pe fronturile de comutatie in secundar, si care sunt reflectate de traf in primar. Nu e de mirare ca se incalzesc conzii ptr ca ei duc povara componentelor alternative ale curentului din primar. Nu se incalzesc si aia de la iesire de 3300? Eu asa ma astept.Cirip Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Iulie 16, 2004 Partajează Postat Iulie 16, 2004 In sursa mea sunt puse bobinele de acumulare si tot se incaleau rezistentele la 56/2W..?Acuma n'am treaba cu 150/15W... Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 17, 2004 Partajează Postat Iulie 17, 2004 Pai rezistentele de 56 se incalzesc si cu si fara bobine de acumulare, daca au 100nF in serie. Ultimul post era despre C3 si C4.Cirip Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Iulie 17, 2004 Partajează Postat Iulie 17, 2004 Sa va zic ce am patit cand am pus prima data ampliful pe masina...Am dat drumul la amplif si so stins cassul sa fie din cauza ca atunci nu aveam bobina aia pe iesire sa fi bagat ceva socuri in partea de +12V???? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum