Incepator Postat Aprilie 14, 2004 Partajează Postat Aprilie 14, 2004 Adevarul ca este o schema usoara dar care da mullte multe batai de cap,dar acum ai mers prea departe sa te opresti aici :wink: Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Aprilie 14, 2004 Partajează Postat Aprilie 14, 2004 Mie mi se incingeau rezistentele alea de 56ohmi/2w...Am pus in locul lro de 150ohmi /10W si nu se mai inlcazesc...De fapt alea erau singurele piese care mi se incalzeau la sursa...Dar eu am alte probleme deocamdata...Poate stiti voi rezolvarea Link spre comentariu
alexv Postat Aprilie 14, 2004 Partajează Postat Aprilie 14, 2004 m-am gandit ce s-ar putea intampla ce se intampla la tine dar nu mi-a venit nici o idee.cu 150 ai reusit sa scapi de varfuri. eu am pus de 2,2 si le-am eliminat.schema este simpla ca e universala dar partea nasoala este cu calculele pentru transformator care nu sunt simple. nici programe nu am gasit pe net. ce e free nu merge si ce e share nu te lasa. :evil: :evil: :evil: parca nu cumperi marfa lor daca iti faci si tu un calcul. adrian la tine nu se incalzeste nimic??? pai la ce randament ai ajuns? ca eu initial am avut 85 acum am doar 80%pana si diodele se incalzesc un pic, adica se dezmortesc. da trebuie sa duca teoretic 36A ca sunt cate 2 in paralel. si o sea mearga pe 6 amperi doar :-D Link spre comentariu
alexv Postat Aprilie 14, 2004 Partajează Postat Aprilie 14, 2004 nu stiu ce sa ii mai fac, nu cred ca este normal sa aiba acele varfuri.am incercat sa cresc numarul de infasurarin-am rezolvat nimic. am crescut numarul de spire in primar, am crescut frecventa. am scazut frecventa si am reusit sa scot sunete fara amplificator. vibra traful de ii venea rau. pana s-au dus inca 2 tranzistori. in secundar e o unda asa frumoasa si in primar canci.ma distruge sursa asta. nu gasim nici un guru in asa ceva? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Aprilie 14, 2004 Partajează Postat Aprilie 14, 2004 Pai nu stiu ce randament am...Ca alea 4 IRFZ44 nu se incalzesc deloc...Diodele deloc...Inainte cand aveam 56ohmi/2W alea si incingeau dar astea de 150/10W nu se incalzesc deloc...Si cu overshoturile nu stiu ca nu am osciloscop sa vad....Daca fara sarcina becul inseriat pe 12V nu se aprinde inseamna ca totul e in ordine...Poate fac rost de un osciloscop...Oricum am rezolvat o parte din probleme...Am adus un acumulator de 45A in casa si am facut unele modificari... Am eliminat filtrul de 100uH de pe iesirea sursei...Creste un pic zgomotul de fond dar asta e....Si am pus sigurante de 4A pe +-45V...Si am reusit sa ascult 15min dupa care incepea sa scada volumul si am oprit....Dar inca filtrarea instalatiei electrice nu am facut'o...Aici mai am de lucru...Cei care ati facut un amplif functional pls dati'mi si mie ceva idei....Ca eu am pus filtrele din schema dar degeaba Link spre comentariu
alexv Postat Aprilie 15, 2004 Partajează Postat Aprilie 15, 2004 e ora 5 dimineata. pana acum am tot experimentat cu sursa. am reusit sa scap de varfuri cu o configuratie, dar cand pun sarcina mare intra sursele in protectie. nu prea le place sa dea 12-13 A se pare ca. acum l-am mai modificat si cu 3 becuri de 21W (12V) am niste varfuri micute si cu configuratia dinainte nu aveam. deci mai e de lucru dar sa zicem ca sunt pe durmul cel bun. stau si ma gandesc de ce naiba nu am luat doua ferite din astea de 40mm si puneam un secundar si un primar pe unu si un sec si un prim pe celalalt. scapam de saturatie cred.oricum imi urez noate buna. Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Aprilie 15, 2004 Partajează Postat Aprilie 15, 2004 Pune si in secundar o retea RC 56/100nano Link spre comentariu
Incepator Postat Aprilie 15, 2004 Partajează Postat Aprilie 15, 2004 Adriane incerca si suspenda-ti bobinele de filtraj si vezi dupa asta. Link spre comentariu
alexv Postat Aprilie 15, 2004 Partajează Postat Aprilie 15, 2004 am pus, dar aseara am descoperit ca nu sunt o solutie. traful trebuie bobinat sa nu aibe varfuri mai deloc si pe urma se pun rezistentele de protectie daca cumva apardintr-un motiv sau altul. mai testam. Link spre comentariu
alexv Postat Aprilie 15, 2004 Partajează Postat Aprilie 15, 2004 am recitit indicatiile de la maginc si ei spun ca pentru toroidale se recomanda 20kHz frecventa si sa pui spire cat sa ai un B de ~2000gaussi. am facut asta si merge foarte frumos. cu becuri de 80W am eficienta 85%. si nu am varfuri nicaieri chiar fara rezistentele de 56ohm. am incercat acelasi lucru cu ferita luata de la politehnica si ... canci. aia nu e buna de nimic desi e gri.mag inc zice ca materialul merge si la 200-300khz ca poate sa fie folosit si la inductori si alte aplicatii.poate imi aduc aia de la comet ferita de 80mm ca daca nu imi mai iau una de 40 si rezolv problema. mai cumpar inca vreo 3 picuri ca si asa nu am inca ce face cu ele. mare prostie asta cu 500k factura minima. Link spre comentariu
alexv Postat Aprilie 15, 2004 Partajează Postat Aprilie 15, 2004 tocmai am rebobinat torul si am scos o eficienta de 96%. l-am pus sa aprinda becuri si duce 100W fara sa zica nimic. unda e superba fara nici o rezitenta de overshot. as pune si mai mult da nu am sursa si nici cu ce sa masor.in secundar am mult mai multe spire decat calculat si reglez tensiunea la 60 intre ramuri.la ferita da 80mm am renuntat ca nu au din acelasi material.ati vazut vreo sursa cu cele doua primare si secundare separate pe doua miezuri??? cum mergea daca da???? Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Aprilie 15, 2004 Partajează Postat Aprilie 15, 2004 Nu am vazut cu 2 miezuri mi se pare o aberatie...Vei avea caderi de tensiune pe o ramura si pe cealalta nu deoarece nu vei reusi sa le bobinezi la fel....Si cu sarcina de 100W iti scade tensiunea in secundar? Link spre comentariu
alexv Postat Aprilie 15, 2004 Partajează Postat Aprilie 15, 2004 pe maginc am citit ca se poate si aceasta varianta cu doua ferite puse ori in serie (parca) pri sa pui pe una un primar si pe cealalta celalalt. daca aia zic ca se poate trebuie sa ii credem nu? spun ca se pot pune si niste bobine inainte de primar pentru inmagazinarea energiei. se pot ajusta infasurarile pe miezuri ca sa fie aproape identice.nu imi scade deloc ca am pus regulatorul.adica tensiunea fara regulator este foarte mare. nu am testat sa vad cat. traful are peste 1:3. dar cu regulatorul am 60V. indiferent daca am sarcina sau nu. Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Aprilie 15, 2004 Partajează Postat Aprilie 15, 2004 Eu nu am pus nici un regulator nici feedback...mie imi scoate +-45V curat si in casa si pe acumulator chiar si cu ampliful dat in blana Link spre comentariu
alexv Postat Aprilie 16, 2004 Partajează Postat Aprilie 16, 2004 dupa cum am mai spus imi plac lucrurile care au un mod de a fi controlate, nu merg din inertie. ce a spus elliott despre faptul ca stresezi mosfeturile mai mult daca pui feedback nu e adevarat. am intrebat pe cineva care a lucrat cu asa ceva o viata intreaga si nu a zis atatea prosti cate a zis elliott.in viitor ma gandesc sa ii fac si o protectie la tensiune de intrare scazuta si la supratemperatura, daca ceva o ia razna sa pot detecta asta.ai reusit sa pui sursa pe masina? daca da , de la ce era? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum