Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Postări Recomandate

Vizitator ROBERTby2000

da...fara suparare...cu sursele de calculator...eu am incercat ridicatorul pe sursa de calculator de 500w si nu ducea.(asa ca sa nu fie cu suparare cu sursa ta de 250W.solutia a fost bateria de masina.o singura data am ars si eu mosfetii...nu din cauza puterii...ci pt. ca am facut montajul ridicator dar la 280v pt a alimenta unitatea si monitorul...a mers 10 min fara probleme si fara sa se incalzeasca tranzistorii si odata poc....ce se intamplase? nu am izolat bine secundarul de primar...si mosurile sunt foarte sensibile la supratensiune...in rest nu au fost probleme.inca o mentiue:SURSA IN GOL NU TREBUIE SA CONSUME MAI MULT DE 100 mili AMPERI ; in sarcina nu trebuie sa varieze tensiunea pe intrare...de altfel de asta si recomanda constructorii de amplificatoare de masina un cablu pe borna plus fff gros. ex: la sursa mea scot +/-25v .daca in secundar am nevoie de 4A => in secundar 4x4=16A.(o data pentru ca am dublat tensiunea si inca odata ca folosesc 2 ramuri)pe viitor am sa postez schema.garantat ca va merge din prima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

16A daca ai randament de 100%...Sursa aia a ta are 500W o laie...Astea noi daca scrie 500W pe ele daca au 150W ii bine...A mea is sigur ca are 250W pt ca are 2 coolere pe ea de 10cm diametru are 2*6 perechi de mosfeti si diemnsiunile cutiei la sursa e 35cm*20cm*15cm de 3 ori mai mare ca o sursa din asta noua si in al doilea rand anul de fabricatie este 1983...Si cu ampliful la jumate volumul aparatul masoara 11A dupa care nu mai poate afisa......Asta e off topic...Fiecare cu a lui....Inca nu am probat ampliful in masina...Nu miam terminat subwooferul ca nu am gasit un dif care sa nu incalzeasca cu ampliful dat in blana...Pana atunci terorizez vecinii la volum mic :lol: :lol: :shock: :shock:

Link spre comentariu
Vizitator ROBERTby2000

draguta...da nu sunt certuri...ci credeam ca e vb de sursele alea de care ai mentionat.... da...pe vremuri se mintea mai putin referitor la putere.... :-) :oops: :oops: :lol:

Link spre comentariu

doar nu credeati ca am renuntat, nu :d :d :d :d .am facut progrese mari adica am reusit sa ard 2 tranzistori dintr-o greseala. i-am ars exact dupa ce am rebobinat transformatorul si in sfarsit aveam si eu o unda destul de frumoasa in primar.merge si doar cu 2 momentan.in primar am overshoturi mari de tot si am reusit eu sa le sting cat de cat, mosfeturile raman reci. am inlocuit primarul cu secundarul ca sa am mai multe spire. o sa incerc maine sa gasesc sarma sa fac primarul de 10 spire si secundarul de ~22.cred ca pana la urma o sa imi iasa da mai am mult de munca la ea.puteti sa mai imi dati cateva indicatii, va rog mult.ce tensiune va arata osciloscopul intre masa si fiecare capat al primarului eventual cu si fara rezistentele de stingere. Daca mai tineti minte va rog spuneti-mi si mie ca m-ar ajuta mult.numai bine.

Link spre comentariu

eu nu inteleg de ce lumea generalizeaza pe marginea surselor de PC. Este adevarat ca sursele care se monteaza in AMD-urile mai "pashnice" mint de rup (de la 350W in sus) dar eu am facut sisteme cu P4 destinate in mod special overclocking-ului si/sau stabilitatii de neclintit si am comandat surse care treceau la real de 350W (Thermaltake 360W W0004 este un exemplu, ca nu am avut bani sa comand 480W W0026 sau 560W W0023)

Link spre comentariu

eu nu inteleg de ce lumea generalizeaza pe marginea surselor de PC. Este adevarat ca sursele care se monteaza in AMD-urile mai "pashnice" mint de rup (de la 350W in sus) dar eu am facut sisteme cu P4 destinate in mod special overclocking-ului si/sau stabilitatii de neclintit si am comandat surse care treceau la real de 350W (Thermaltake 360W W0004 este un exemplu, ca nu am avut bani sa comand 480W W0026 sau 560W W0023)

off topic : Hai nu te mai da mare in ale overclockingului :P P4 are consum mic in comparatie cu un PALOMINO care ajungea pe la 90W :) ,dar banuiesc , ca deja stiai asta :P Si de unde stiai ca au real 350W ?
Link spre comentariu

in general wataju e dat de volti laolalta cu amperi si impreuna cu numele unei firme care se respecta.P4 o consuma putin, dar overclock-ul creste destul de repede consumul, coolerele consuma, memoriile la fel...daca te risti si la un RAID...si numai sursa si are 2 ventilatoare...

Link spre comentariu

ce pot sa spun decat success. am reusit sa o fac sa mearga. dupa ce m-am chinuit un pic cu toroidalul, dar obtineam niste overshoturi de peste 40 de volti am revenit la etd ul meu 34 cred. l-am bibinat intai doar cu primarul de 11 spire. unda frumoasa dar cu niste spikesuri. cu rezistentele unda frumoasa. apoi l-am rebobinat doar cu primar de 6. unda partrata perfecta fara spikesuri deloc si fara nici o rezistenta. superb. am bobinat mai departe si secundarul si au aparut niste spiksuri in primar, mici , pe care inca nu l-am stins si nu stiu daca trebuie ca s-ar putea sa dispara in sarcina.in secundar 60-63 V. o sa folosesc o regulare cu 4n35 ca nu imi plac lucrurile care merg necontrolat.multumesc mult de ajutor (pana acum, ca n-am terminat, nu :d :d :d :d ) inca nu am gasit o sarcina sa ii pun pe secundar dar asta ramane pentru maine.numai bine si merci inca o data.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări