Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Postări Recomandate

Cum verifici fazarea primarului: se scoate bobina si se pune sarcina rezistiva direct pe secundar. Se deconecteaza o drena si devine forward cu o faza. Semnalele pe cei 2 pini ai primarului trebuie sa fie in antifaza. Metoda elimina supracurentii la fazarea incorecta.

IMG-9601-4.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am realizat schema lui eliot fara feedback. Am folosit un miez toroidal 32/18/13 verde chinezesc cred. Am bobinat 10 spire  pe el si am măsurat inductanta 1.2mH.

Am bobinat 5 + 5 spire cu fir de 0.75 i  primar dar am niste spikeuri destul de urate. Am snubber 56 ohm cu 100n.

Care ar fi problema?

Am măsurat curentul pe fiecare ramura a primarului si curentul pe iesire.

Multumesc!

NewFile4.png

NewFile3.png

Link spre comentariu

10 000uF pe ramura in secundarul unui convertor in comutatie?

Pentru ce D-zeu asa mult? 

Avantajul comutatiei este tocmak frecventa ridicata care printre altele cere si comdensatori de filtrare mult mai mici. La teste 1000uF ar trebui sa ajunga, poti apoi pune ceva mai mult la montajul final.

Am intrebat de originea formelor de unda ca nu eram sigur.

Deci trebui umblat la snuberul din primar, poti incepe prinna reduce valoarea rezistentei serie cu condul de 100n, rezistenta o sa se incalzeasca destul de mult datorita condului mare ( 100n ), deci grija la puterea ei. Trebui ajustat snuberul pana oscilatiile parazite de la fronturi scad destul de mult si in frecventa si in amplitudine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări