lorik199 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Am venit cu rezultatele, se poate observa sonda, mufa e una coaxiala de buna calitate, cu izolatie teflon, la care am taiat "jugul" sau cum ii spune sa-mi ramana doar pinul central. Rezultatele afisate sunt identice folosind un fir simplu de cupru izolat, deci concluzionez ca nu e de vina sonda. Oscilograma e de la iesirea SG-ului in gol, pe ambele iesiri unda e identica Se poate vedea in ultima poza tot acaretul, becul(de 24V) e legat pe unul din secundare(fiecare traf are un secundar si un primar, ele fiind in serie), trafurile sunt EI33, 6 spire din secundar cu 3 litz de 1mm, apoi primarul de 6 cu 8 litz de 1mm si cealalta jumatate de secundar cu 6 spire cu 3 litz de acelasi diametru Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 si arata in gol la fel ca semnalul de testNu inteleg, e bun sau nu, in opinia ta?numai iorik199 stie ce are pe masaPosibilitatile sunt doua:ori are semnal corect insa este vizualizat gresit din cauza oscului sau sondei(cel mai probabil) ,ori are semnal cu spike-uri ,asa cum se vede in poza,si in cazul asta vizualizarea e corecta.A trei-a varianta (si oscul si semnalul proaste) ,nu merita discutate in continuare.In opinia mea... Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Daca semnalul vizualizat e acelasi si c-un fir simplu dar si cu acea sonda, nu vad sa fie vrea problema cu sonda.O sa fac alt oscilator cu SG3524 si o sa revin cu o oscilogramaEu raman la parerea ca oscilatorul are o problema. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 din ce spui eu raman la parerea ca sonda ta are aceeasi calitate ca si o sarma simplaOare de ce o sonda ,in comert este la 100 lei sau mai mult? Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Mai sus am vrut sa subliniez faptul ca nu sonda distorsioneaza semnalul ce e afisat pe osciloscop.Revin in aprox o ora cu o oscilograma cu iesirea unui SG3524 si poate si a unui TL494. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Pentru a te lamuri poate reusesti sa ai acces la un alt osciloscop stiut a fi functional corect macar cateva minute pentru a testa un controller oarecare pe iesiri, dupa ce ai verificat ca iesirile arata perfect ( sau cat mai aproape de perfect ) verifici cum arata si pe al tau si daca sunt diferente atunci problema este ori la oscul tau in sine ori la sonda confectionata. Oricum pentru snubber poti dimensiona reteaua RC dupa modalitatea pe care ti-am explicat-o chiar si fara rectificari ulterioare pe osciloscop, metoda este una totusi functionala deci te poti baza pe ea. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Corectia pe testul de 1kHz nu e reprezentativa intotdeauna, mai ales pe frecvente mari. Dar pentru o frecventa anume, sonda si osciloscopul se pot verifica acolo unde sigur semnalul e dreptunghiular, adica la iesirea SG existent (am inteles ca e cu SG), nu e nevoie de alt semnal de la alt SG. Daca acolo forma este dreptunghiulara si tensiunea de pe gradatie coincide cu ce trebuie sa fie, totul e ok iar pe traf sunt spike-uri ce trebuie amortizate. Daca acele spike-uri se regasesc si la iesirea SG, inseamna sa sonda/osc sunt defecte sau gresit compensate, pentru ca la iesirea SG nu exista asa ceva, semnalul e aproape perfect in gol. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 e departe de a fi perfecta,sorry,am masurat si eu semnalul la iesirea mai multor SG3525 ,daca despre acel loc de masura e vorba ,si arata in gol la fel ca semnalul de test al oscului ,adica PERFECT,fara spike-uri de niciun felsigur are sonda proasta,si in cazul asta semnalul are forma buna dar nu poate s-o vizualizeze corectsi eu ce ziceam? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Aici am precizat ca n-am inteles. Nu inteleg nici acum... Deci acel semnal de la iesire e "departe de a fi perfect" sau e "perfect"? Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 expresia "departe de a fi perfect" inseamna de cand lumea ca e imperfect.Neintelegerea a aparut de la faptul ca tu te-ai referit la teorie cand ai spus ca asa ar trebui sa arate ( adica perfect) iar eu am inteles ca te referi la fotografia cu semnalul ,prezentata de iorik.In fine ,suntem offtopic Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 M-am referit la iesirea SG, am si precizat concret asta. Inteleg ce nu intelegeam, ok. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Desi lucrez foarte neangrijit montajele de test,nu mi s-a intamplat niciodata sa obtin semnal deformat,la iesirea unui integrat,aceasta fiind in gol.Si eu banuiesc sonda..Cred ca se poate face un montaj simplu,care sa genereze un semnal dreptunghiular,sa zicem la 50khz,cu un UC384x si cateva componente,amplasat in osciloscop si alimentat din acesta,care ar putea servi pe viitor ca semnal de test. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Un oscilator cu cuart si citeva divizoare CMOS ... merge dintr-o baterie de 9V , se poate verica toata baza de timp ... cu ceva stabilizare si atenuator compensat simplu merge verificat si amplificatorul Y ... Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Am mai realizat in acesta dupa-amiaza 2 oscilatoare, unul cu SG3524 si unul cu TL494.Amandoua merg bine, insa am optat sa raman la cel cu SG.Unda de iesire insa are acel spike mult mai mic fata de 3525, in amandoua cazurile. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Un oscilator cu cuart si citeva divizoare CMOS ...Corect, iar daca mai si termostatezi cuartul, ai scula de scula. icon_jook Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum