Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Postări Recomandate

Vizitator meven

Am promis revenirea miercuri cu detalii despre...Am fost la magazin abia astazi mi-am facut comanda de componente si mi-am luat placutele cuprate si clorura ferica...Am intrebat de clorura acum doua saptamani si mi-a zis unu ca este undeva la 23 de eur + I.V.A. chiar mi-a si scris pe hartie petrul pentru ca am cerut o lista de preturi cu mai multe chestii pe acolo... si astazi cand am fost la ei am dat 13 eur pe un litru de clorura( nu stiu in ce concentratie este dar scrie pe ea ca este in combinatie cu 40% apa, cred ca imi e suficienta totusi) si doua placi cuprate...de dimensiuni destul de mari...nu stiu exact...dar dupa cum estimez eu la ochi o sa am si pentru invertor si pentru montajele de amplificare ale sunetului si un egalizator si imi mai ramane pentru inca pe atata...daca nu mai bine...revin, sper la sfarsit de saptamana cu eventualele detalii.P.S. - nu am incercat sa scot la imprimanta desenul, dar marind cu ctrl+rola de la mouse e aceasi chestie ca ceea ce fac eu pentru dimensionarea unui desen...adica pun exact procentul care ma intereseaza la dimensiune. E aceasi chestie si se afla in scurt, dar nu va fi problema asta pentru ca o sa gasesc o solutie pentru remedierea scurt-ului pe desen inainte de a coroda placa, si vedem ce iese :)e mai simplu decat sa stau o juma de zi si sa refac cablajul cu toate setarile de masa, si alte chichite de pe acolo. Am incredere in unii membri de pe aici si poate asta o dovedeste incercarea mea de a-i copia :)Multumiri inca o data pentru drepturile de autor primite pe gratis ! Poate in vre-o zi facem o chestie mai faina ce o port in minte de ani buni de zile...o sa-ti spun marian daca la final imi iese montajul ca rasplata, asa ca te tin putin in suspans :)...o seara buna ALL si pe curand ! Iuliu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@meven te asigur ca nu am lasaat nici un circuit in scurt si daca nici la marirea imaginii in pdf nu se vad traseele corect atunci rezolutia pc-ului tau este slaba sau poate ai driver video slab, la mine indiferent de dimensiunile imaginii se vad clar delimitarile dintre trasee, te asigur ca nu-i primul cablaj pe care il proiectez si nu m-am apucat de ieri de asa ceva astfel incat greseli atat de banale nu prea imi scapa. :da Daca vrei pentru linistea ta fa un print screen cu imaginea in pdf lasata la 100% unde zici ca traseele se vad in scurt si posteaza imaginea aici sa vad despre ce trasee se vad la tine in scurt. Oricum ceea ce fac eu nu este pentru comercializare ci pentru uz personal si eventual constructii pentru amici sau cunoscuti sau cine mai vrea insa nu ma afecteaza cu nimic sa impartasesc munca mea pe forum, si o fac intotedeauna fara ezitare astfel incat nu intra in discutie notiunea de drept de autor.@Vlad Mihai asa cum am zis schema nu are stabilizare astfel incat teoretic poti seta orice tensiune la iesire, important este sa alegi un traf potrivit penru puterea ce o doresti de la el si evident sa dai numarul corect de spire, vor trebui evident inlocuite diodele redresoare si recalculate snubberele.

Link spre comentariu
Vizitator meven

Nu o spun cu rautate mariane, doamne fereste, sa nu intelegi gresit ceva, sunt incantat peste masura ca mi-ai oferit ajutor in problema mea si vreau sa multumesc in vre-un mod, sper sa gasesc calea prin care voi spune multumesc in vre-o zi, ziceam ca e un scurt in imaginea mea si asta nu cu rautate ci pentru ca datorita faptului ca tu esti cel care a muncit pentru schema si ma ajuti, cablajul vreau sa fie macar cu numele celui care l-a proiectat si speram sa gasesc calea pentru a face asta, din respect.Voi ramane deci la imprimarea cablajului si apoi vad cum remediez scurturile, ai un print cu imaginea mea in proportie de 100% si cu toate datele necesare.Dimineata o sa fiu acasa si merg la imprimat cu cablajul, il dau sa mi-l imprime exact asa cum e apoi vad cum o sa remediez problema.Inca o data, nu vreau sa sune a ofensa sau sa te simti jignit pentru ca am zis de scurtul ala. Daca te-am suparat eu, imi cer scuze

post-70306-139829508297_thumb.jpg

Link spre comentariu

Stai linistit, nu aveam de gand sa iau mesajele tale ca pe un soi de ofensa, Doamne fereste, doar nu era sa ma supar din atat :da La tine pare ca unul din mosfeti are pinii in scurt din acea imagine, si totusi:Explicatia cred eu ca ar putea fi spatiile mici pe care PC-ul nu le reda cu fidelitate, am proiectat acest cablaj spre a fi realizat prin metoda foto unde stiam ca rezolutia este una foarte buna astfel incat mi-am permis spatii mici intre trasee, insa daca imprimanta respectiva nu reda despartirile asa cum trebuie este simplu sa remediezi ( mai ales daca faci prin metoda de transfer tonner ) cu o lama dupa transpunerea pe placa de cablaj inainte de a pune la corodat, totusi eu cred ca la imprimare problema asta nu va mai aparea, eu am o imprimanta laser veche si cu o rezolutie nu tocmai stralucita si totusi nu am avut probleme.

Link spre comentariu
Vizitator meven

Nu am o imprimanta laser aici, dar am vizavi un magazin care are fotocopiator (xerox) si scot direct de pe stick. Ti-am zis ca e o perioada de aproape 10 ani in care nu am mai pus mana pe prea multe electronice si pe timpul cand eu faceam cablajele le desenam cu mana si oja de unghii sau cine stie de fel de vopsea gaseam subtire si pastram in sticlute mici tocmai pentru corodarea cablajelor.Erau alte vremuri...acum cu tehnologia noua vad ce s-au gasit si modalitati pentru a realiza cablajele in mod ceva mai profesional.Aseara am incercat sa imprim pe o imprimanta normala ca sa vad daca este scurt acolo din cauza rezolutiei dar din pacate mi s-a terminat cartusul si m-am ales cu o alta imprimanta pentru desfacut si data la reciclat dupaNu gasesc nicaieri aici folie pentru transfer, dar voi incerca sa o scot cumva sa vad cum se vede azi, si mai dau o tura pe la cateva magazine sa vad daca reusesc sa gasesc folie pnp sau ceva cu care sa pot transfera desenul pe cablaj.Am incercat sa arunc o privire pe desen si sa vad cam la ce dimensiuni iese pe hartie...pot sa il imprim in procent 100% ? Mi se pare ca iese destul de mare si s-ar putea ca bucatile de placaj pe care eu le-am cumparat sa fie cu vre-un cm mai mica decat desenul care iese pe hartie...am ajuns la concluzia asta punand desenul in proportie de 100% si punand peste display cablajul...e mai mare desenul decat cablajul, de asta voiam sa il vad putin pus pe o hartie prima data ca sa-i vad dimensiunile.O sa vad cum o sa fac pana la urma cu el

Link spre comentariu

Marian, noroc mare de tine am. vroiam să mă apuc de aşa ceva mai demult. Dacă rebobinez traful pentru 230va ar trebui să funcţioneze nu? spaţiu să fie. O să redresez să fac continuu vreo 315vcc după care voi incerca să fac undă pură cu un microcontroller.

salut mihai , poti atasa vreo schema functionala care sa trasforme cei 315v cc in unda pura . multumesc mult.
Link spre comentariu
Vizitator meven

Nu e graba, am zis ca merg astazi sa-l rezolv, dar la mine a venit razboiul...curatenie generala...mutari...modificari...mobila...vineri imi vine soacra in vizita pentru pima data si saptamana viitoare cred ca si prietena, deci trebuie sa fie totul pus la punct, nu te grabi :)Eu am timp si nu ma grabesc.rog pe cineva care a realizat cablajul sa imi spuna dimensiunile definitive ale placii pentru ca s-ar putea ca, placa care o am eu sa fie mai mica si sa fiu nevoit sa cumpar alta.

Link spre comentariu

@meven asa cum am promis revin cu pcb-ul usor rectificat:-Am modificat putin circuitul de masa pentru a separa mai bine masa de putere fata de celelalte;-Am inlocuit J2 care alimenteaza pinul 13 al CI-ului cu o rezistenta de 10 Ohm si am urcat C30 de la 100u la 220u astfel alcatuind un filtru trece jos spre a asigura ca alimentarea CI-ului nu este poluata de alimentarile de putere;-Si nu in ultimul rand am marit putin spatiul dintre traseele de la pinii mosfetilor, acum ar trebui sa se vada ok, la mine se vad asa cum trebuie oricum;Recomand cositorirea tuturor traseelor de putere avand in vedere ca pe ele vor circula curenti mari. Atasez mai jos imaginea pcb-ului modificat in care sunt trecute si dimensiunile placii si o arhiva cu cele necesare.@Vlad Mihai eu lucrez cu eagle cu licenta atat pentru scheme cat si pentru pcb-uri, este suficient de complet si complex pentru a imi satisface cerintele. Posteaza o poza cu traful pe care doresti sa il folosesti, avand in prim plan partea cu pinii trafului si posteaza dimensiunile exacte dintre ei pentru a putea edita eu un traf nou in eagle cu care sa il inlocuiesc pe cel din pcb-ul prezentat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări