Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verifica partea de comanda pe osciloscop, intai iesirile CI-ului in gol ( driverii scosi ) trebuie sa vezi daca ai comanda ok ( unda dreptunghiulara cat mai ok ), apoi montezi si driverii ( decuplata alimentarea mosfetilor asigurandu-te ca-s buni ) si vezi daca si anume comanda trece de driveri in emitorul lor, apoi alimentezi si mosfetii si verifici comanda dupa ei daca totul este ok pana aici atunci problemele pot fi la traf. Bineinteles, toate astea daca ai osciloscopul, daca nu...e destul de dificil de pus in functiune SMPS.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

imi cer scuze de intarziere dar am avut probleme cu pc-uldomnu marian am mai facut montajul o data si a mers din prima cu MOS-uri IRFP 150 si a mers fara probleme dupa un mic accident nu a mai mers am refacut alt montaj cu alte piese si ciudat nimic in afara MOS-urilor toate piesele au fost noi dar si irfp-urile la cel de al 2-lea au fost inlocuite am incercat si cu irf3205 noi si nimic din pacate nu am osciloscop si nu imi permit sa cumpar doar pt o pasiune dar sa speram ca pana la sfarsitul anului o sa achizitionez unul si de putere intre 200 si 400 watti

Link spre comentariu

Ca si mosfeti as recomanda IRF3205, sunt niste tranzistori foarte buni pentru asa ceva; In legatura cu puterea, trebuie sa te decizi la o cifra mai exacta intre acele valori de referinta deoarece este important. Inchei prin a mentiona ca tocmai aici se simte marea nevoie de osciloscop deoarece te-ar fi ajutat mult, cum ai realizat montajul, pe cablaj proiectat sau pe placa de test?

Link spre comentariu

Salutare tuturor . A mai facut cineva proiectul si sa si functioneze ? As vrea sa fac si eu ( sau sa incerc ) o sursa pentru un amplificator de masina . Daca are cineva mai multe detalii despre ce a facut si cum functioneaza as fi recunoscator. Cu respect ,

Link spre comentariu

salutare tuturor ma chinuie talentul si pe mine sa fac un invertor de la 12v la 300cc.am incercat cred tot ce se putea... ca schema si drivere de mos... sg 3525/3524/tl494/toate acestea urmate chiar in ultimele variante de diver spcial pentru mos ir2110 cu logic V input 5v, dar l-am dus si pana la 12v ;nu reusesc sa scot randament bun deloc...Am utilizat diverse trafuri si frecvente de lucru...Nu stiu ce as mai putea face...Merge cumva ,dar cu randament prost...se incalzesc mosurile de nu stiu ce sa mai fac(pe radiatoare foarte mari) >nu pot urca frecventa mai mult de 30KHz pentru ca vad pe osciloscop o dereglare ca sa zic asa a comenzii in grila...se turteste nitel si la incarcare si la descarcare si de aici si ambalare termica excesiva (masuratoare facuta cu sarcina pe mosuri adica traf ,dar si fara traf; putere nu am tras mai mult de 150W dupa traf). Daca stie cineva ceva sa ma ajute in vreun fel sa imbunatatesc comanda pe grila mosurilor, sau sa spuna ce gresesc...multumesc anticipat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări