Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Swat Cat

Postări Recomandate

Becuri am folosit ceva la 24v si 55w.

Tranzistori am folosit irfz44

Cu 2 becuri, curentul absorbit din baterie a fost la 8.7A, radiatorul mosfetiilor a ramas la 40 de grade, nu am putut sa-l las mai mult de 10minute deoarece redresorul din care am alimentat sursa ajunsase la 70 de grade.

Tin sa-i multumesc userului vfp_mihai care m-a ajutat foarte mult :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

131

• Dr.L

86

• Murcielad

57

• alexv

52

Top autori în acest subiect

Imagini postate

incerca sa folosesi o baterie auto mai maricica pe post de rezorvor, pe care so incarci cu traful astfel scapi de incalzirea trafului , si ai si o tensiune foarte bine filtrata si un curent pe masura .2 becuri de 24v 55w sunt 110w , curentul ar fi trebuit sa fie undeva la 4,58A 8a sunt cam mult

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Probabil ca sant halogene,astea la ponire trag curent (pana se incalzesc) .Se poate evita asta prin inserarea unei rezistente serie(poate fi un al treilea bec) care dupa 1s se shunteaza.La sursele de felul asta,avand in vedere ca nu au feedback, tensiunea de iesire e dependenta de sarcina?

Link spre comentariu

scuze mea culpa ai dreptate , eu ma gandeam ca a alimentat la 24v , dar aia era tensiunea pe iesire totusi am calculat consumul din baterie si la 110w ar fi trebuit sa fie 9,16A cred ca tensiunea de iesire pe becuri nu e de 24 v asta explica faptul consumului atat de bun .oricum ar fi mai interesant daca ar alimenta la o tensiune mai mare nu ar solicita bateria ,atunci cand motorul este oprit .spor la treaba

Link spre comentariu

Va rog cei care aveti cablaje de la SMPS-ul lui Elliot, cel stabilizat sau nestabilizat sa le postati aici. Nu am mai gasit pe forum prea multe, multe din atasamente fiind sterse.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

as vrea sa vad si eu cum se face un convertor,pe viu.....are cineva rabdare sa imi arate....?

adica poze sau ce ?uite cateva din care leam facut pe placi de test .spor la treaba

post-51404-139829394384_thumb.jpg

post-51404-139829394399_thumb.jpg

post-51404-139829394415_thumb.jpg

post-51404-13982939443_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări