Vizitator tyc Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Nu e normal .Cred ca e vb de masuratori eronate. Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 daca deconectezi MOS-ii , tot 0.7A consuma? Link spre comentariu
radu3g Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Nu.Sta undeva la 45-50 mA.Si cu mosfetii conectati strica putin forma de unda la iesire dar banuiesc ca normal la 1.8 nF cit au la intrare.Altfel cu 20W pe iesire nu se incalzeste sau altceva, dar o sa mearga pe baterie, si 0.7A nu-mi place. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Acesti 0,7a in gol nu se vor regasi in sarcina.Trebuie lasat mai mult in gol,aceasta putere trebuie sa se simta unde este disipata.Cum a fost masurat exact acest curent,sa nu fie sarme lungi si aparatul sa fi fost perturbat Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Intr-adevar,12V*0,7 = 8,4W,care nu se pot ascunde prea usor (decat in radiatorul tranzistorilor) Link spre comentariu
radu3g Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Nu e in finali. Finalii stau reci, iar radiatorul lor e o bucatica de aluminiu destul de anemica.Se disipa in integrat, il simt la mina ca are citeva grade peste temperatura camerei. Incerc sa-l decuplez mai bine, daca asta e cauza. Masuratorile le-am facut cu aparatura din dotare...un multimetru digital. Pentru osciloscop trebuie sa ma deplasez. Am sirme de 5-6 cm de la cablaj la radiator, e provizoriu pina ii dau de cap. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Daca integratul disipa 8W,nu mai puneai mana pe el,la cat frigeaSi eu cred ca e vorba de o masuratoare eronata Link spre comentariu
radu3g Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Am desfacut iarasi mosfetii si i-am conectat pe rind (grilele). Unul din ei are impedanta de intrare mult mai mica decit celalalt. Practic tensiunea pe grila (amplitudinea) era la cam jumate fata de celalalt, plus ca arata ciudat, ca niste spituri inguste, dar totusi comuta. Am inversat si iesirile de la integrat sa fiu sigur. Dar dupa ce l-am schimbat surpriza. 115 mA in gol, si curent mai mare pe becul de sarcina din secundar. Ar trebui sa-l pastrez ca exemplu. Eu credeam ca daca se ard, crapa de tot, nu figuri d-astea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Nu,unii au si scurt drena-sursa,poarta-sursa etc! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Daca vrei ceva mai de calitate cumpara noi de la Farnell,sant la pret echivalent cu ce gasesti pe la bolde (gen TME,Mavi rom,Ade laida ) ; valabil la toate semiconductoarele - 2 tranzistori bipolari ,doua diode mici , 2 MOS, un IC(494) si 4 diode Shottky.O adevarata avere! Link spre comentariu
Vizitator vmihai Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Salut.Doresc sa fac cel mai simplu inverter adica : http://www.eleccircuit.com/inverter-100 ... -with-pcb/ si am nevoie de o parere despre acest montaj.Vreau sa scot tensiune pentru a alimenta una buc. TDA 7294(2x26v).Pot bobina trafu direct cu tensiunea necesara,sau trebuie sa las schema asa,si sa cobor dupa aceea tensiunea cu un alt traf ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Topologia asta are tensiunea de iesire in functie de consum,e folosita la invertoarele chinezesti.Da,poti sa scoti ce tensiune doresti folsind regula de 3 simple: daca pt 220 trebuie n spire, pt 52V e nevoie de (52*n)/220.Este un topic dedicat acestei probleme ,cu sch mai bune si daca-l citesti afli raspunsul la toate intrebarile. Cauta-l. Link spre comentariu
Vizitator vmihai Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Normal,acest circuit e facut cu traf 220v-2x12v pus invers(din UPS-uri).Cu oscilatiile cum sta ? A facut cineva montajul ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Facut,verificat in exploatare .Este un user pe forum care a avut sa ceva pe vremea regretatului. Si cauta. Link spre comentariu
vladonedj Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Am facut sursa pe alt pcb, acum in gol consuma 1.7 A iar mosii se incing de la frecventa provine aceasta problema ? am schimbat R si C din oscilator cu 3.2k si 4.7nf calculati dupa formula (RxC)/1.1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum