Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Swat Cat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

131

• Dr.L

86

• Murcielad

57

• alexv

52

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu.Sta undeva la 45-50 mA.Si cu mosfetii conectati strica putin forma de unda la iesire dar banuiesc ca normal la 1.8 nF cit au la intrare.Altfel cu 20W pe iesire nu se incalzeste sau altceva, dar o sa mearga pe baterie, si 0.7A nu-mi place.

Link spre comentariu

Acesti 0,7a in gol nu se vor regasi in sarcina.Trebuie lasat mai mult in gol,aceasta putere trebuie sa se simta unde este disipata.Cum a fost masurat exact acest curent,sa nu fie sarme lungi si aparatul sa fi fost perturbat

Link spre comentariu

Nu e in finali. Finalii stau reci, iar radiatorul lor e o bucatica de aluminiu destul de anemica.Se disipa in integrat, il simt la mina ca are citeva grade peste temperatura camerei. Incerc sa-l decuplez mai bine, daca asta e cauza. Masuratorile le-am facut cu aparatura din dotare...un multimetru digital. Pentru osciloscop trebuie sa ma deplasez. Am sirme de 5-6 cm de la cablaj la radiator, e provizoriu pina ii dau de cap.

Link spre comentariu

Am desfacut iarasi mosfetii si i-am conectat pe rind (grilele). Unul din ei are impedanta de intrare mult mai mica decit celalalt. Practic tensiunea pe grila (amplitudinea) era la cam jumate fata de celalalt, plus ca arata ciudat, ca niste spituri inguste, dar totusi comuta. Am inversat si iesirile de la integrat sa fiu sigur. Dar dupa ce l-am schimbat surpriza. 115 mA in gol, si curent mai mare pe becul de sarcina din secundar. Ar trebui sa-l pastrez ca exemplu. Eu credeam ca daca se ard, crapa de tot, nu figuri d-astea.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Daca vrei ceva mai de calitate cumpara noi de la Farnell,sant la pret echivalent cu ce gasesti pe la bolde (gen TME,Mavi rom,Ade laida ) ; valabil la toate semiconductoarele - 2 tranzistori bipolari ,doua diode mici , 2 MOS, un IC(494) si 4 diode Shottky.O adevarata avere!

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Topologia asta are tensiunea de iesire in functie de consum,e folosita la invertoarele chinezesti.Da,poti sa scoti ce tensiune doresti folsind regula de 3 simple: daca pt 220 trebuie n spire, pt 52V e nevoie de (52*n)/220.Este un topic dedicat acestei probleme ,cu sch mai bune si daca-l citesti afli raspunsul la toate intrebarile. Cauta-l.

Link spre comentariu

Am facut sursa pe alt pcb, acum in gol consuma 1.7 A iar mosii se incing de la frecventa provine aceasta problema ? am schimbat R si C din oscilator cu 3.2k si 4.7nf calculati dupa formula (RxC)/1.1

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări