vfp_mihai Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 salut traxxx, frumos lucrat , unda pare bunisoara dar in ultima poza chiar buna , eu vreau sa te intreb altceva , vad ca ai mai multe etaje similare, tu vrei sa le conectezi pe toate intr-o placa de baza mai mare, acolo fiecare schema va avea finalii ei si traf punte individuala ,banuiesc,dar vor merge simultan si eu vreau sa-mi fac o sursa mai bine zis un ridicator de la 12 sau 24 v cc pe la 280 300 vcc pentru ami alimenta becurile eco din casa, dar fiecare etaj sa fie comutat ,actionat ,in functie de tensiunea de la iesirea generala , ma gandeam la un lm3914 , la cresterea tensiunii vor fi anulate etaje si invers schema mai jos . Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 Pai si atunci de ce naiba postezi aici? Nu ai citit titlul,sau? Ai grija,ca daca nu am timp sa caut eu pentru tine unde sa mut offtopicul il sterg si asta e,ca altfel se duce dracu topicul (n-ar fi prima oara). Si zilele astea stau prost de tot cu timpul! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 domnule staff fara suparare eu folosesc aceeasi schema acelasi principiu ce naiba nu ne mai intelegem , adevarat topicul e pentru a alimenta amplificatoarele din bateria auto , eu ridic ceva tensiunea mai sus tot din bateria auto , carei problema ? nu cred ca am deviat chiar deloc , poate unii nu pot ajunge la valori mari in putere, ma refer la wati , si atunci cauta o schema ajutatoare prin care comuta automat etaje identice pentu a avea putere dar si un consum mic de curent cand e in stand-by sau dumneata nu pricepusi ce am vrut eu sa subliniez. Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Gata cu "placa de baza" SMPS atasez cateva poze facute la un osciloscop si am pus in arhiva si variante cu bd-uri si cu bc-uri care poate comanda lejer 2 perechi irf3205 Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 salut traxxx cam intre ce frecvente ai aproximat ca functioneaza . Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Hmm nu am mai stat pe la service-tv...avea niste treaba acel om...si eu daca nu am osciloscop...nu ma descurc asa bine cu el....cel mic din poze...e simplu, e de la scoala...dar dupa ore am fost la service si arata mai frumos unda :)Cat despre frecventa nu stiu ce sa zic...am pe pinul RT o rez de 3k inseriat cu un pot de 100k...semnalul este auzibil peste jumatatea turei a pot...dar pe la 45% nu o mai auzi[cu un difuzor pe iesire]Eh...cred ca nu am explicat asa rau...sper , ma duc sa scot mosfetii dintr-un UPS care tot eu i-am pus ca au pocnit din cauza unui individ...care a pus bateria invers icon_hang icon_hang Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 @marius - Normal ca schemele sunt aceelaeasi,din moment ce avem doar 2 drivere raspandite Hai sa punem toate schemele cu 494 intr-un singut topic,ce zici?Deci mai ai un pic de timp sa-ti gasesti un topic unde sa mut ce ai scris deja... Link spre comentariu
AdryanX Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 dupa niste saptamani pline am reusit sa imi arunc o privire la sursa , am curatat , am reverificat lipiturile si am am aflat ca ifrurile erau duse , am pus altele de la o sursa , pus bec se aprindea se stingea cu contactul pus la pinul 10 , am pus traful , am pus un bec se aprinde toate bine si frumoase pt o secunda , tensiuena creste repede , traful incepe sa tiuie si nu am tinut prea mult ca nu ard alt cv pe acolo , dar acum becul nu se mai aprinde si cred ca s-au dus diodele mbr2060 , nu ar fi problema ca le inlocuiesc intrebarea e la ce as putea sa ma uit sa verific , partea de raspuns as tinde sa cred ca e dar nu stiu ce sa urmaresc Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Izoleaza (extrage) MBR-urile si masoara-le. Incearca sursa fara ele cu un consumator progresiv crescator pe secundar (serii becuri). Urmareste incarcarea termica. Ce fel de IRF-uri au fost arse? Ai aflat de ce? Au fost bune initial, sau nu esti sigur? Ce IRF ai acum? Ai radiator pe ele (cam cat)? Ai cumva un osciloscop? Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Am si eu o intrebare: de obicei la E+E cate infasurari se pun in primar si ce grosime?? ca am incercat 5 infasurari a cate 5x0.7 si imi trage in jur de 1A la frecventa maxima daca scad frecventa sare de 1A--2-3-4. Am zis ca am pus prea multe spite si am taiat 2 asica 4x0.7 pe ramura si la fel....O sa incerc pe ferita capsulata cu care am facut prima sursa... Link spre comentariu
unady Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Am si eu o intrebare: de obicei la E+E cate infasurari se pun in primar si ce grosime?? ...constatare practica: cu cat pui mai multe spire pe volt cu atat mai bine; poti pune si o spira pe volt daca ai spatiu pentru bobinat, bineinteles...iar de curent cam 3A sau 4A pe milimetru patrat(trebuie sa afli sectiunea, nudiametru)[nu sunt sigur, dar cam asa tin minte]. Pe miez toroidal e mult mai bine....Transformatorul e tot "miezul" problemei ca sa spun asa...de exemplu invertor de 100W facut cu A7500(tl494) merge cu tranzistoare mos irfz44n in aer fara radiator... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 @Traxxx:poti sa mai prezinti proiectul de la capat si in ce stadiu esti pt ca am impresia ca incurci nr de infasurari cu nr de spiredaca pui 5 sarme in paralel si parcurgi o data circumferinta miezului ai de fapt o spira si nu 5 Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 mbr-urile sunt diode rapide ? schottky sunt sigur , am folosit si eu la intamplare diode ca nu stiam ca trebuiesc rapide si sau scurcircuitat din prima dar nestiind de ce nu merge am tinut alimentarea pe schema si am ars si finalii irf540(am avut mare noroc ca nu mi-au sarit bucati in ochi) traful a tinut ca avea sarma groasa . am ars spre surprinderea mea si diodele fr303 . diode bune mi s-au parut by398 ieftine si bune .spor la treaba . Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 alimentati sursele/invertoarele initial printr-o rezistenta de limitare si cu sarcina minima pt a limita distrugerile Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 eu fac asta cu un bec auto de aprox 20w , m-a salvat de cateva ori . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum