Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa specificatii is bune feritele alea....Pai aia de 100u ii de filtrare si poti so faci pe un miez toroidal de fiers sau pilitura de fier cum is in sursele de calculator cu miezul de culoare galbena nu alea E+I...Si valoarea de 100u nui ii critica ...pur si simlu pui un strat de sarma de 2mm pe ea...Si pe partea de 12V la intarea sursei mai pui una cu sarma mai groasa

Link spre comentariu

am fost azi la comet si m-am uitat la feritele alea. sunt foarte bune si chiar ieftine. au si ferite de merg la cativa megahertzi. doar ca trebuie sa cumperi de la ei de 500k. si cum condensatori sau alte chesti utile nu au ... ciuciu. MTP75N06 la vitacom 168k. super scump.BUZ11 ~30k.IRF540 20k noname si 40k de la Thomson. n-au pe stoc.diode byw29 23k nici din astea nu au.altele n-am gasit.sper sa va ajute.p.s. cum se bobineaza un miez de sursa de pc ca altceva nu am. multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Sa zicem ca ai doi conductori.Fiecare conductor este format din 4 sarme de 0,8 rasucite si are inceput: A sfarsit A" ,respectiv al doilea conductor B si B"(vorbim numai de primar acum)Lungimea este ceea necesara de 8 spire.Tu spui sa bobinam conductori impreuna si pentu a forma mediana sa unim A si B sau A" si B

Link spre comentariu

mi-am luat azi irfz44 28 de mii la conex.am gasit si sarma de bobinat de 0,8 de la comat elelectro, mi-au dat pe gratis ca ei vand doar la kilogram. O sa pun 7 in paralel.condensatori ieftini (jumate de pret fata de conex si vitacom) gasiti la o firma de dupa conex, are scris pe usa e-piese.roeu o sa pun 4X 10.000uF pe intrare.diode am luat byv32 ca duc 18A si au 2 diode intr-o singura capsula.voi ati legat masa masinii si la masa amplifului sau ati lasat separare galvanica???

Link spre comentariu

Vedeti ca nu se pune sarma asa groaasa 7*0,8=5,6mm...Pai pune 4 ca si in schema cu sarma de 3mm iti duce 350W...De ce sa pui asa groasa de 5,6mm nu ati citit pe paginile anterioare din post???...Faceti bine si cititi tot postul ca vad ca se repeta greselile...Era unu mai in fata care punea 6 sarme de 1mm si se mirea ca nui mere...acolo ii explicat de ce nu se punea asa groasa....Cu cat e mai groasa sarma cu atat mai multe spire....

Link spre comentariu

eu am incercat sa iau toata partea de amplificatoare la citit. din spusele lui elliott nu reiese asta. zice doar ca se produce efectul de skin si trebuie sa pui mai multe spire.am gasit si un pdf in care da raportul frecventa efect skin.la 50kHz coaja pe care circula curentul e de 0,38mm. deci eu folosesc firul la "capacitate ~ maxima".si in alt pdf zice ca grosimea firului iti da curentul pe care il suporta si numarul de infasurari tensiunea, nu zice nicaieri ca trebuie sa pui mai multe spire.de ce ai inmultit 7 cu 0,8 si ai comparat cu 3??? dupa parerea mea nu ai facut decat sa vezi cu cat sunt mai late 7 fire de 0,8 fata de unu de 3.daca luam aria:7 fire de 0,8 mm= 3,5168mm; aria efectiva prin care circula curentul este cam tot asta.4 fire de 0,8 mm= 2,0096mm; aria efectiva prin care circula curentul este cam tot asta.1 fir de 3mm=7,065mm; aria efectiva prin care circula curentul este doar 3,2656mme cam dimineata pentru mine si s-ar putea sa fi calculat gresit.

Link spre comentariu

Pai se vede ca nu ai citit?TU ai vazut ca elliot o folosit 4 sarme de 0,8 si schema e conceputa pt grosimea aia...Adica cu sarma de 3,2mm in primar el o facut sursa de 350W...Pune samra de 3,2mm in total si daca ti se incalzeste atunci pui mai groasa..Dar ma indoiesc...Io am pus prima data 4 sarme 1mm in total 4mm si sursa nu functiona cum trebe consuma foarte mult fara sarcina iar tranzistorii nu lucrau in regiunea liniara...SI eu ce am facut am pus mai multe spire...Tranzistorii o inceput sa functioneze in regiunea liniara dar imi scadea tensiunea cand puneam sarcina...Dupa aia am pus in primar 8sarme de 0,4mm si acuma merge perfect ...De remarcat ca pe un amplif de 150WRMS dupa o ora de mers in blana puntea,toroidalul si IRFZ44-rile erau reci...Deci imi merge perfect cu sarme de 3,2 in primar...Asa era conceputa schema asa merge perfect...O schema simpla care daca o faci cum trebe merge perfect si nuti cade tensiunea chiar daca ii fara feedback...Apropo eu am facut schema a doua din pagina aia ....Diodele alea de 6A care vin dupa puntea redresoare sunt diode 6A/250V din'alea din sticlaIar aia de 25A e din'aia auto sub forma patrata sau dreptunghiulara cum o fii ca nu stiu cum ii zice...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări